עוגת גבינה מושחתת עם גנאש שוקולד

פוסט ראשון ומושחת במיוחד.

זה קצת מצחיק להבטיח בלוג שוקולדי ולהתחיל דווקא עם עוגת גבינה, אבל כמו מכורה אמיתית, גם בעוגת הגבינה שלפניכם יש שוקולד.

את העוגה הכנתי לחגיגת שבועות בעבודה, והיא בהחלט קצרה מחמאות. אמנם שבועות כבר עבר, אבל בעיני עוגת גבינה היא נצחית, מתאימה לכל עונה, וטעימה עם כל שילוב אפשרי.

העוגה הזאת מפנקת, עם בסיס חמאתי וקצת אלכוהולי, מלית רכה, וגנאש שוקולד מריר עשיר, אבל היא טעימה מאוד גם בלי כל הקישוטים, ועם כוס קפה חמה ליד.

Image

אז יאללה לעבודה!

מתחילים עם הבסיס – טוחנים ביסקוויטים במעבד מזון (למי שאין, אפשר לשים אותם בשתי שקיות ולהוציא עצבים עם מערוך, אבל קצת פחות מומלץ, בעיקר אם מישהו ישן בבית). אל קערת הביסקוויטים מוסיפים חמאה מומסת וליקר אייריש קרים, מערבבים ומשטחים בתבנית, ושולחים לפריזר להתקרר קצת.

Image

בינתיים מכינים את המלית, שהיא בסך הכל ערבוב של כמה מרכיבים. לוקחים קערה, שמים בפנים את הגבינות, מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים היטב, אין צורך להפריד את הביצים. מוסיפים את הסוכר, הקורנפלור, ליקר הקפה והוניל, ומערבבים עד לקבלת מלית חלקה ולבנה – אל דאגה, הליקר לא ייפגע בצבע הלבן. מוציאים את התבנית מהפריזר, ושופכים עליה את המלית, וזה ייראה ככה

Image

אחרי שעה בתנור זה ייראה ככה

Image

אם לא בא לכם להשקיע יותר מדי, העוגה כבר מוכנה. תצננו אותה לחלוטין, תשלחו אותה ללילה או שניים במקרר, והיא תהיה מצויינת.

אם מתחשק לכם גירסא קצת יותר מושקעת, תכינו לה ציפוי פשוט, טעים וחגיגי. אחרי שהעוגה נחה במקרר כמה שעות טובות, ממיסים שוקולד ושמנת מתוקה. השיטה הכי אפקטיבית היא לחמם את השמנת בסיר, וכשהיא רותחת לשפוך אותה על קוביות השוקולד. אחרי דקה מערבבים היטב עד לקבלת קרם חלק וטעים. אם אתם עצלנים אתם יכולים לשבור את השוקולד, להוסיף את השמנת ולהמיס בפולסים קצרים במיקרו. את התערובת החלקה שופכים במרכז העוגה, מטים את העוגה בעדינות לכל הצדדים עד שהיא מצופה בשוקולד, ושולחים לעוד לילה במקרר.

לפני ההגשה מגרדים קצת שוקולד לבן, והשחיתות שלכם מוכנה.

Image

עוגת גבינה מושחתת עם גנאש שוקולד

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 24 ס"מ

תחתית:

180 גרם ביסקוויטים

50 גרם חמאה

כף ליקר אייריש קרים

מלית:

900 גרם גבינה (השתמשתי ב- 300 גבינת שמנת והשאר גבינה לבנה)

4 ביצים

¾ כוס סוכר

3 כפות אינסטינט פודינג וניל / כף גדושה של מחית וניל איכותית

כף ליקר קפה

כף גדושה קורנפלור

ציפוי:

100 גרם שוקולד מריר

100 מ"ל שמנת מתוקה

20 גרם שוקולד לבן

 

איך מכינים את זה:

בסיס

טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון, מוסיפים את החמאה ואת הליקר ומערבבים, משטחים בתבנית ושולחים לפריזר להתייצבות.

מלית  

מחממים את התנור ל160 מעלות ומניחים תבנית מלאה מים בתחתית התנור על מנת ליצור סביבה עשירה באדים. מערבבים את הגבינות עם הסוכר והוניל, מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) מוסיפים את הקפה והקורנפלור ומערבבים טוב טוב. שופכים מעל התחתית.

אופים שעה בחום של 160 על המדף התחתון בתנור.

ציפוי

מחממים את השמנת עד שהיא רותחת, שופכים על השוקולד ומערבבים עד שזה הופך לגנאש. מחכים שהוא יתקרר קצת ושופכים על העוגה.

לפני ההגשה

מגרדים את השוקולד הלבן (עם קולפן ירקות) ומקשטים איתו. אני פיזרתי רק בשוליים, אבל תרגישו חופשי להיות יצירתיים.

עוד קצת חפירות:

  • אני מוסיפה אלכוהול כמעט לכל קינוח, בעיקר כי אני חושבת שזה נותן טאץ ייחודי ומוסיף המון טעם. חשבתי אפילו להוסיף קצת ליקר שוקולד לציפוי, אבל אז נזכרתי שאנחנו בכל זאת צריכים להמשיך לעבוד אחר כך, ועד כמה שהייתי רוצה לראות את חבריי לעבודה שיכורים, החלטתי לוותר. בכל מקרה, מי שלא אוהב/אין לו/סתם לא בא לו, אפשר להשמיט את הליקרים, גם מהבסיס וגם מהמלית
  • העוגה הכי טעימה כשהיא קרה מהמקרר, אפילו יומיים שלושה אחרי ההכנה. היא נשמרת עטופה חמישה ימים, אבל כנראה שתחסלו אותה לפני כן.

 בתאבון

פוסט זה פורסם בקטגוריה מושחת, עוגות גבינה, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על עוגת גבינה מושחתת עם גנאש שוקולד

  1. שירי הגיב:

    נראה פשוט מעולה… ואני אפילו לא מחובבי עוגות הגבינה…
    אבל כן מחובבי האלכהול בעוגות 😉

  2. סיון הגיב:

    נראה פשוט קטלני! פעם הבאה תשאירי לי פרוסה…

  3. רוני הגיב:

    ניסיתי…. יצא מעולה!!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s