פאי פירות קייצי לעצלנים

הפאי הזה נולד כאשר ביליתי עם אחותי בשישי בערב, והיה לי בצק פריך בפריזר שהיה צריך לנצל. בנוסף לבצק היו גם שלל פירות במקרר, ולכן פאי פירות היה הבחירה הטבעית. חשבנו במקור להכין קרם פטיסייר שימלא את הפאי, אבל כאשר פתחנו את המקרר גילינו שיש מספיק חלב או בשביל הקרם, או בשביל הקפה שלצד העוגה, אך לא עבור שניהם.

אבוי!

הבחירה לא הייתה קשה במיוחד כי אני ממש אוהבת קפה. וגם, בואו נודה בזה, היינו עצלניות ורעבות ולא היה לנו כוח להכין את הקרם, לקרר אותו ולאכול את הפאי הטעים רק אחרי חצות.

במקום הקרם המושקע בחרנו בקרם וניל פשוט עם טוויסט של קוואנטרו, וסידרנו את הפירות כך שהתוצאה הייתה יפה ומרשימה.

יש לציין שהעוגה לא שרדה את הבוקר שאחרי, ואפילו האחיינית המתוקה שלי אכלה 2 פרוסות בהתלהבות.

Image

אם תתחילו ממש עכשיו, תוך שעה (כולל הקירור של הבצק) כבר תוכלו להתענג על פאי פירות, ואפילו יישאר לכם חלב בשביל הקפה.

מתחילים בהכנת בצק פריך. אם יש לכם מעבד מזון מוצלח זה הזמן להשתמש בו. אם לא, גם מיקסר או שימוש בידיים יעבדו מעולה. מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה בפולסים קצרים עד שמתקבלת תערובת פירורית (אם עובדים עם הידיים מועכים את החמאה בין האצבעות, פשוט תשתדלו לא להתעסק איתה יותר מדי כדי שהיא לא תתחמם והבצק יאבד את הפריכות שלו) מוסיפים את הביצה ואת החלב וממשיכים לעבד עד שהפירורים מתגבשים. עוזרים לבצק להפוך לכדור ויוצרים צורה של פיתה קטנה, עוטפים בניילון נצמד, שולחים לפריזר ומכינים כוס קפה.

אחרי שהכנתם קפה, שתיתם אותו, נשנשתם משהו וגלשתם קצת בפייסבוק, זמן לבדוק מה שלום הבצק. משטחים אותו על תבנית פאי מתפרקת (לא צריך לשמן אותה, יש מספיק חמאה בבצק) דוקרים את הבצק עם מזלג, מכסים אותו בנייר אפייה ושמים מלא שעועית. זה שלב חשוב, אם תשימו 2-3 קטניות הבצק יגלוש, יתנפח ולא יהיה לכם איפה למלא את הקרם הטעים שאתם עומדים להכין. אני אישית שומרת קופסא בבית מלאה בשעועית שהתפקיד היחיד שלה היא להחזיק את הפאי באפייה עיוורת. מומלץ בחום, גם ככה הפאי יהיה בטוח יותר טעים משעועית.

אופים את הפאי עשר דקות, מסירים את נייר האפייה עם כל השעועית ואופים עוד כמה דקות, עד שהפאי מקבל צבע זהוב וטעים ולפני שהוא מתייבש ונשרף.

בזמן שהבצק מתקרר לו, אפשר להכין את המלית הפשוטדה להחריד – מקציפים שמנת מתוקה עם וניל עד שיש קצף טעים, מוסיפים ליקר תפוזים (קוונטרו) וזהו. הקרם שלנו מוכן.

ממלאים את הפאי עד גדותיו, או עד שנגמר הקרם (תודו שכבר אכלתם חצי ישר מהמיקסר) מסדרים יפה יפה את פירות העונה, ואם ממש רוצים להשקיע (אנחנו ויתרנו) מורחים קצת ריבה על הפירות כדי לקבל מראה מבריק.

מכינים עוד כוס קפה, פורסים ומתענגים.

Image

פאי פירות קייצי לעצלנים:

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24

בצק פריך:

200 גרם קמח

100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

3 כפות סוכר

ביצה

2 כפות חלב

רבע כפית מלח

קרם וניל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות אינסטנט פודינג וניל / כף וחצי מחית וניל איכותית

2 כפות של קוונטרו

לקישוט: כל הפירות שמתחשק לכם ויש בבית, קצת ריבה שקופה יחסית (משמש למשל)

איך מכינים את זה:

בצק פריך

  1. מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה עד לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והחלב עד שהבצק מתגבש, מקררים חצי שעה בפריזר או שעה-שעתיים במקרר.
  2. משטחים את הבצק על תבנית ואופים אפייה עיוורת 10 דקות, מורידים את נייר האפייה ואופים עד שהבצק מזהיב.
  3. מקררים היטב לפני שממלאים

מלית

מקציפים שמנת מתוקה ווניל עד שנוצר קצף יציב. מוסיפים את הליקר ומערבלים עד שהוא נטמע, ממלאים את הפאי.

מקשטים

חותכים את הפירות ומסדרים אותם צפוף מעל הפאי, מוהלים את הריבה בקצת מים ומורחים על הפירות עם מברשת סיליקון.

עוד קצת חפירות:

  • אני ממליצה בחום שלא לוותר על הליקר. בלעדיו הקרם שיתקבל יהיה הרבה יותר פשוט ולא מיוחד. אפשר להחליף גם בלמונצ'לו או בליקר דובדבנים.
  • אפשר לשדרג את הבצק הפריך ולהוסיף לו שקדים טחונים או אגוזי לוז טחונים (כמות של 50 גרם) זה יוסיף טעם עדין לבצק.
  • אני מבטיחה להעלות ממש בקרוב פאי עם קרם פטיסייר, עבור אלו מכם שלא עצלנים ורוצים את הדבר האמיתי.
פוסט זה פורסם בקטגוריה פאי, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על פאי פירות קייצי לעצלנים

  1. פינגבאק: עצוב אבל טעים | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s