תקופת מבחנים ותירוץ להכין משהו מתוק

 

אוף, שוב הגיעה התקופה המבאסת הזאת, שבה אני אמורה להסתגר בבית ולהתכונן למבחנים. בתקופת המבחנים המטבח הוא בדרך כלל מחוץ לתחום בשבילי, אני מסוגלת לחיות כמה ימים רצופים על דלי-פקאן, ואם חבר שלי לא היה לוקח אותי לאכול בחוץ בסופי שבוע, סביר להניח שהייתי גוועת מרעב.

עם זאת, דווקא ביקור חגיגי של ההורים החזיר אותי למטבח לבילויי קצר, תוך כדי שאני זונחת את מיקרו 3. חשבתי וחשבתי מה בא לי להכין שיהיה גם שוקולדי, גם מהיר וכמובן טעים. בנוסף, ידעתי שהתכנון הוא לאכול את הקינוח עם הקפה שאחרי ארוחת הצהריים, ולכן רצוי לבחור קינוח שלא יהיה כבד מדי.

נזכרתי שלפני שבוע, כשהייתי באוניברסיטה (זה מרגיש כל כך רחוק!) עמדתי בתור בקקאו כדי לקנות קפה ואז ראיתי ערימה של בראוניז קטנים ומסכנים, כאשר כל חתיכה פצפונת ויבשה נמכרת בחמישה שקלים. מן הסתם ויתרתי על התענוג המפוקפק, אבל החלטתי לעשות לעצמי חוויה מתקנת ולהכין בראוניז, ולא סתם בראוניז פשוטים. בדמיוני ראיתי בראוניז עם שוקולד לבן ופקאנים (שבמקרה נשארו לי מעוגה קודמת).

הדבר הנפלא בבראוניז הוא שבמחי קערה אחת ועשר דקות עבודה, יש תבנית בתנור. משך העבודה הוא קצר להפליא, רק מערבבים מספר חומרים והבלילה כבר מוכנה. החיסרון היחיד שלהם הוא שצריך לחכות עד שהתבנית מתקררת כדי לחתוך את הריבועים.

 Image

בראוניז פקאן ושוקולד לבן

תבנית ריבועית בגודל 20X20

200 גרם שוקולד מריר

150 גרם חמאה

120 גרם סוכר

3 ביצים

מלח

120 גרם קמח לבן

100 גרם שוקולד לבן קצוץ

100 גרם פקאנים קצוצים

איך מכינים את זה:

  1. מחממים תנור ל175 מעלות
  2. ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בבן מארי (ממלאים סיר בקצת מים, מעליו שמים קערה חסינה ובתוכה שמים את השוקולד והחמאה, וכך בעצם ממיסים את השוקולד והחמאה על אדים ולא ישירות על האש)
  3. מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת. הסיבה שעושים את זה היא שהתערובת חמה ואנחנו רוצים בראוניז ולא חביתה, לכן מוסיפים ביצה, מערבבים עד שהיא נטמעת לחלוטין ורק אז מוסיפים את הביצה הבאה.
  5. מוסיפים את הקמח ומערבבים רק עד שהוא נטמע, לא יותר מדי!
  6. מוסיפים את השוקולד והפקאנים, מערבבים מעט
  7. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, ואופים כ20-25 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים
  8. מצננים את הבראוניז וחותכים לקוביות בגודל הרצוי

עוד קצת חפירות:

  • אני השתמשתי בחבילה של שוקולד לבן שאותה חתכתי ולא בשוקולד-צ'יפס לבנים משתי סיבות: זה גם זול יותר, וגם גיליתי תכונה מעניינת שיש לשאריות השוקולד-צ'יפס שנשארות במקרר. במקום לחכות בשקט בשקט עד לשימוש שלהם בעוגה הבאה, הן פשוט נגמרות! בכל אופן, אם לכם אין את הבעיה הזאת, אתם מוזמנים להשתמש גם בשוקולד-צ'יפס קנויים
  • אם לא אוהבים את הפקאנים אפשר לוותר או להחליף בכל אגוז אחר
  • זמן האפייה צריך להיות מאוד מדויק. ספציפית הפעם אפיתי דקה יותר מכיוון שאמא שלי לא אוהבת מאוד פאדג', בדרך כלל הדבר האופטימאלי הוא לכבות את התנור כאשר השוליים כבר יציבים אבל המרכז עדיין רך
  • אפשר לשמור את הבראוניז גם במקרר וגם בטמפרטורת החדר, אם רוצים לשמור אותם מעל חמישה ימים, עדיף במקרר (ואפשר גם להקפיא ולשכוח מזה, ולפתוח את הפריזר אחרי חודש ולגלות שם בראוניז ולאכול אותם גם כשלא בטוחים כמה זמן הם באמת שם)

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על תקופת מבחנים ותירוץ להכין משהו מתוק

  1. Amir Rosenfeld הגיב:

    "…במחי קערה אחת" – אהבתי את הניסוח. חוץ מזה הבראוניס נראים מצוין!

  2. סיון הגיב:

    נראה נהדר, וגם היה טעים!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s