שמרים רבותיי שמרים

בשישי האחרון אחותי אמרה שהיא רוצה להכין עוגת שמרים. חיש קל ארזתי את עצמי ואת המצלמה ובאתי אליה לאפות וכמובן לצלם את התוצאות.

עוגת שמרים תמיד נשמעת הרבה יותר מסובכת ממה שהיא באמת. המתכון הזה הוא פשוט במיוחד, ואם עוקבים אחרי השלבים אפשר להנות מעוגה ריחנית וטעימה תוך שעות ספורות.

השלב הראשון הוא כמובן הבצק. אם יש לכם מיקסר עם וו לישה (הוו הזה שנראה כמו קרס ותמיד תהיתם מה אמורים לעשות איתו)  אז החיים שלכם קלים, אם אין לכם וו לישה אז לשים באמצעות הידיים, או כמו שאמא שלי אומרת "ריפוי בעיסוק".

בכל אופן, לשים את הבצק ביד או במיקסר עשר דקות בערך, מכסים אותו בניילון נצמד ומחכים שהוא יתפח, שזה אומר בערך שעה וחצי. בדיוק הזמן ללכת לחדר כושר, או לפתור עוד מבחן במאקרו ב', ואם אתם עצלניים כמונו, לראות סרט.

כשהסרט נגמר הבצק כבר תפח ומוכן לעבודה, מרדדים אותו על משטח מעט מקומח, לעלה הכי דק שאתם יכולים. ככל התרדדו יותר דק כך יהיו יותר שכבות של מלית טעימה. אחרי שרידדתם, מורחים את הבצק במעט קקאו מהול במים, מקפלים ומרדדים שוב לעלה דק. הסיבה שעושים את זה היא על מנת ליצור עוד יותר פסים יפים של שוקולד.

עכשיו מגיע השלב הכיפי, המלית!

אנחנו השתמשנו בגנאש שוקולד ובחמאת בוטנים עם שברי בוטנים. מורחים את המלית בשכבה דקה של חמאת בוטנים, ומעליה שכבה דקה של גנאש שוקולד. כדאי לא להפציץ את הבצק עם המון מלית, כי זה יקשה על הגלגול והחיתוך של הבצק, וחצי מהמלית תישפך על השיש ואז לא יישאר לכם מה לנשנש תוך כדי העבודה.

כדי ליצור צורה יפה של עוגת שמרים מגלגלים את הבצק לגליל צמוד, חותכים אותו לאורך ומלפפים את שני החלקים כמו בורג, כאשר הצד של המלית למעלה.

עכשיו מניחים את הבורג שלנו בתבנית, ומתפיחים שוב כחצי שעה עד ארבעים דקות (בנוהל: זמן לקפה, פייסבוק וחדשות)

מחממים את התנור ל180 מעלות, ואופים את העוגות התפוחות 35-40 דקות, עד שהריח כבר משגע אתכם.

עוגת שמרים עם חמאת בוטנים ושוקולד

מבוסס על המתכון הזה

שתי תבניות אינגליש קייק

בצק:

500 גרם קמח לבן

7 גרם שמרים יבשים

ביצה

70 גרם חמאה מומסת

כוס חלב פושר (לא קר!)

60 גרם סוכר לבן

קורט מלח

מלית:

כף גדושה קקאו

כף מים חמים

50 גרם שוקולד מריר

50 מ"ל שמנת מתוקה

4 כפות בערך של חמאת בוטנים (תלוי בכם)

איך מכינים את זה:

בצק

לשים את כל החומרים עשר דקות. מניחים בצד שעה וחצי עד להכפלת הנפח.

מלית

  1. מערבבים את הקקאו עם המים עד לקבלת משחה קצת נוזלית
  2. מחממים את השוקולד ושמנת בפולסים של 15 שניות במיקרו (בערך 3 פולסים) מערבבים היטב עד שכל השוקולד נמס ומניחים בצד להתקרר

הרכבת העוגה

  1. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים (לפי העין, ואם רוצים להשקיע אז משתמשים במשקל). מרדדים כל חלק לעלה דק ומורחים שכבה דקה של משחת הקקאו
  2. מקפלים את העלה לשניים ומרדדים שוב לעלה דק
  3. מורחים על העלה שכבה דקה של חמאת בוטנים
  4. מורחים מעל שכבת הבוטנים שכבה דקה של גנאש השוקולד (נזהרים לא לאכול יותר מדי ממנו תוך כדי, הוא צריך להספיק גם לעלה השני)
  5. מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה
  6. חוצים את הרולדה לשניים ומלפפים את החלקים אחד בשני כאשר המלית פונה לצד החיצוני.
  7. מניחים בתבנית עד להכפלת הנפח.
  8. אופים את העוגות על חום של 180 מעלות כ35-40 דקות, עד שהן שחומות וקיסם שהוחדר לתחתית יוצא יבש.
  9. מחכים כמה דקות שהעוגות יצטננו ופורסים

עוד קצת חפירות:

  1. אנחנו בחרנו במילוי של חמאת בוטנים ושוקולד כי זה שילוב מאוד אהוב עלינו, אתם מוזמנים להחליף בכל מה שעולה על דעתכם: נוטלה, ריבת חלב, קינמון, גבינה ועוד.
  2. מומלץ להתפיח התפחה ראשונה במקום חמים יחסית. במזג האוויר הנוכחי כנראה שכל מקום יהיה בסדר, אבל בחורף רצוי להחביא את הקערה עם הבצק בתוך שמיכת הפוך (ולא לשכוח איפה שמתם אותה)
פוסט זה פורסם בקטגוריה שמרים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על שמרים רבותיי שמרים

  1. עדי הגיב:

    לא הוגןןן!!!! תכיני לי גם, אני מריירת פה( מגרה משהו חח)

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s