שליש שליש שליש – קיש

קיץ.

חם.

ממש חם.

בטמפרטורות האלו קשה לחשוב על ארוחה כבדה. בשר או תבשיל חם פשוט לא באים בחשבון.

אז בלי להרחיב יותר מדי במילים, קיש צבעוני עם שלוש מליות ומכאן שמו. בצק פריך, מלית טעימה, ולא יותר מדי עבודה. תשדכו לו סלט ירקות וקיבלתם ארוחה שלמה.

קיש פלפלים, בצל ובטטה

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 24

בצק פריך:

100 גרם חמאה

200 גרם קמח

כפית גדושה של מלח

3 כפות מי קרח

מליות:

גמבה אדומה

בטטה קטנה

בצל גדול

100 גרם בולגרית

רויאל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

2 ביצים

מלח ופלפל ושאר תבלינים אהובים

2 כפות פרמזן (לא חובה)

איך מכינים את זה:

בצק פריך

  1. מעבדים קמח , מלח וחמאה בפולסים קצרים לתערובת פירורית. מוסיפים את מי הקרח עד שהבצק מתגבש, מקררים חצי שעה בפריזר או שעה-שעתיים במקרר.
  2. משטחים את הבצק על תבנית ואופים בחום של 180 מעלות אפייה עיוורת 10 דקות, מורידים את נייר האפייה ואופים עוד 4-5 דקות (לא לאפות עד הסוף! רק עד שמזהיב מעט)

מליות

  1. חותכים את הגמבה לרצועות וקולים. אם לא אוהבים את הקליפה עדיף לקלות, לקלף ואז לחתוך לרצועות.
  2. מבשלים את הבטטה עד שהיא מתרככת ומועכים עם מזלג לפירה.
  3. חותכים את הבצל לחתיכות קטנות ומאדים מעל מחבת עד שהוא הופך לשקוף (או שרוף, תלוי איך אתם מעדיפים)

רוטב רויאל

טורפים באמצעות מטרפה ידנית את כל החומרים לבלילה אחידה.

הרכבת הקיש

  1. על הקלתית האפויה למחצה מסדרים את הירקות. אני חילקתי לשלושה חלקים יחסית שווים, אבל אפשר גם לערבב הכל, תנו לדמיון שלכם להשתולל.
  2. מפוררים את הבולגית במזלג ומפזרים מעל הירקות.
  3. שופכים את הרויאל (עדיף שיישאר לכם קצת רוטב בצד מאשר שתנסו לשפוך את הכל ואז הרוטב יגלוש מעל הקלתית וילכלך לכם את התנור)
  4. אם רוצים, מפזרים מעט פרמזן. אופים בשליש העליון של התנור 25-30 דקות עד שהמלית זהובה והבצק אפוי לחלוטין.

 

עוד קצת חפירות:

  • אתם יכולים להתמקד רק במלית אחת, ולא חייבים להכין את שלושתן. מן הסתם, אם בחרתם רק במלית אחת, אל תשכחו לשלש כמויות.
  • אם אתם חרדים להיקף המותניים שלכם, גם שמנת לבישול של 15% תעשה את העבודה ברויאל.
  • אבל באמת, אם טרחתם והגעתם עד כה, אל תתעצלו ותחתכו סלט ירקות!

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s