איזה כיף זה עוגיות

Image

בשישי האחרון אכלתי ארוחת ערב אצל אלה, חברה טובה ותל אביבית חדשה. היא הייתה אחראית על הפירה ועל קציצות עוף מעולות, ואני דאגתי לרוטב עגבניות וכמובן לקינוח.

וידאתי מראש שיש אצלה את המרכיבים הבסיסיים לעוגיות – קמח חמאה סוכר ביצה, וקבענו שאת השאר נאלתר.

קופסא של חמאת בוטנים שהסתתרה במקררה הצטרפה לחגיגה, וגם שוקולד מריר איכותי שנקצץ באכזריות התווסף לקערה.

בזמן שטרפנו קציצות ושתינו יין העוגיות כבר נאפו להן בשקט בשקט בתנור, ושיגעו אותנו עם הריח שלהן, ועד שפינינו את השולחן והכנו תה כבר חיכתה לנו צלחת עוגיות שהתחסלה במהירות.

ומזל טוב לאלה, שטעמה לראשונה בצק עוגיות ועכשיו היא לא מבינה למה בכלל צריך לאפות אותן.

ועוד הערה קטנה לגבי השילוב האלמותי והנפלא של חמאת בוטנים ושקולד – זה רק אני או שרוב הבלוגרים והבלוגריות מעולם האפייה ממש אוהבים את השילוב הזה? מה דעתכם? 🙂

 

עוגיות שוקולד צ'יפס עם חמאת בוטנים

(40 עוגיות בינוניות)

80 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

כוס ורבע קמח

קורט מלח

ביצה

כפית קפה נמס מהולה במעט מים רותחים

כף גדושה חמאת בוטנים

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

איך מכינים את זה:

  1. מערבבים את החמאה עם חמאת הבוטנים והסוכר עד שמקבלים תערובת יחסית הומוגנית. מוסיפים את הביצה, הקפה והמלח וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח והשוקולד ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה.
  2. מחממים תנור ל180 מעלות
  3. בעזרת שתי כפיות מסדרים תלוליות בצק על תבנית האפיה. יש לסדר אותן עם רווחים מפני שהעוגיות מתפשטות בזמן האפייה
  4. אופים 10-15 דקות, תלוי בתנור ובמידת הפריכות שאתם אוהבים

עוד קצת חפירות:

  • כמו ששמתם לב, הכמויות נתונות בכוסות ולא בגרמים, זה מכיוון שא היה לנו משקל. בכל אופן, כל עוד תשתמשו באותה כוס בשביל למדוד את הקמח ואת הסוכר, יהיה בסדר.
  • למרות הכמות היחסית קטנה, הטעם של חמאת הבוטנים מאוד מודגש בעוגיות, למכורים ממש, אפשר להגיד את הכמות
  • טעם הקפה לעומת זאת, כמעט ולא מורגש.
  • אין טעם להשקיע ולעצב צורה יפה לעוגיות לפני האפייה, הן איכשהו מתפשטות והופכות לעגולות ויפות.
  • אנחנו אפינו רק חצי מהכמות, וקיבלנו 20 עוגיות בערך. את הבצק שנשאר עטפנו בניילון נצמד ושמרנו בפריזר עד לפעם הבאה שהחשק לעוגיות יתקוף

 Image

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על איזה כיף זה עוגיות

  1. פינגבאק: השילוב האלוהי חוזר! והפעם בתחפושת טבעונית | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s