השילוב המושלם #2

אז כתבתי פה כבר על השילוב המופלא של שוקולד וחמאת בוטנים, אבל עוד שילוב אשר אהוב עלי במיוחד זה שוקולד מריר וקפה.

המשוואה כאן היא מאוד פשוטה: שוקולד מריר – טעים! קפה – ממש טעים! שוקולד מריר + קפה – טירוף חושים!

ארוחת ערב עם החברות הטובות, לפני שכל אחת מתעופפת לה ליעד קסום אחר ואני נשארת פה לבד ואוכלת עוגיות (עד ספטמבר ואז גם אני נוסעת, אבל זה כבר לפוסט אחר 🙂 ).

חיפשנו קינוח שיתאים ללזניה האלוהית ולסלטים הטעימים, ואז חברה אחת זרקה "בראוניז" ומיד נזכרתי בבראוניז השווים שפיית העוגיות העלתה לאתר ממש לפני כמה ימים. בראוניז איט איז! גם ככה מאז שראיתי את התמונות אני עם החשק.

לא היה לנו בירה בדירה (מה לעשות, בחורות של יין) אז החלטנו להמיר את הגינס בקפה, והרבה קפה.

בסך הכל מדובר בקינוח לא מסובך, כאשר כל קוביה מרוכזת מאוד בטעמים של שוקולד וקפה, ופשוט נמסה בפה (לא התכוונתי שזה ייצא חרוז).

בראוניז שוקולד קפה

תבנית מרובעת 20X30

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

4 ביצים

חצי כוס סוכר חום

חצי כוס סוכר לבן

¾ כוס קמח לבן

3 כפיות גדושות קפה, מהולות במעט מים רותחים

3 כפות חלב.

איך מכינים את זה:

  1. ממיסים את השוקולד והחמאה בבן מארי או במקרוגל, עד לתערובת חלקה, ומצננים מעט.
  2. מוסיפים את הקפה והחלב לתערובת השוקולד, ומערבבים היטב.
  3. טורפים את הביצים עם הסוכר.
  4. מאחדים בין תערובת השוקולד לתערובת הביצים.
  5. מוסיפים את הקמח, ומערבבים עד שאין יותר גושים לבנים של קמח.
  6. אופים את הבראוניז 25-30 דקות, תלוי בתנור שלכם. אם לא אוהבים פאדג', אופים 35 דקות.
  7. מצננים לחלוטין וחותכים לקוביות.

 

עוד קצת חפירות

  • טעם הקפה מאוד מורגש בבראוניז. כדי לקבל טעם פחות דומיננטי, השתמשו רק במחצית מכמות הקפה שבמתכון.
  • אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים וזה רק ישדרג את הבראוניז. אנחנו קנינו אגוזי מלך, אבל שכחנו להשתמש בהם.
  • 2-3 כפות של בייליס/ליקר קפה/כל אלכוהול שאתם אוהבים ונשמע לכם מתאים (למונצ'לו למשל, קצת פחות) יתקבל בברכה.

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על השילוב המושלם #2

  1. הגירסה שלך נראית כל כך טעימהההה!
    מצטרפת לחבורת המעריצות של קפה ושוקולד-
    זה שילוב מעולהההה!
    ויחד עם המרקם הרך והנמס בפה של הבראוניס האלה, זה נשמע לי קינוח מושלם לחלוטין.
    שאפו על הרמת הכפפה ושמחה שנהניתם 🙂

  2. שירי הגיב:

    עדה לטעם – יצא אדיר,
    וגם אחרי כמה ימים זה עדיין טעים…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s