קיץ חם ועוגת שזיפים מרעננת

התבקשתי להביא עוגה לעבודה. קיץ, וחם, ולכן כל עוגה כבדה עם מוס או קרם מיד נפסלה. מה גם שהייתי צריכה לשנע את העוגה איכשהו, ולנסוע מתל אביב ליהוד בחום של אוגוסט זה בעייתי בפני עצמו, ובטח כשצריך להביא עוגה שתהיה אכילה כמה שעות לאחר מכן.

אחרי מעט מחשבות ושיטוטים ברשת, נתקלתי בעוגת שזיפים הפוכה של שירלי נמש. העוגה נראתה פשוט מצוין, אז החלטתי שזאת אחלה הזדמנות לנסות אותה.

אני חייבת לציין שהעוגה קצרה מחמאות וחוסלה במהירות, וכמה אנשים אפילו ביקשו מתכון, אז קבלו אותה!

עוגת שזיפים הפוכה

מתכון של שירלי נמש, עם קצת שינויים והתאמות שלי.

תבנית מתפרקת של 24 ס"מ

ציפוי:

50 גרם חמאה

2 כפיות דבש

חצי כוס (120 גרם) סוכר

שזיפים:

6 שזיפים שטופים וחתוכים לפרוסות דקות

3 כפות מיץ לימון (סחוט או משומר)

בלילה:

200 גרם קמח

שקית אבקת אפיה

75 גרם חמאה רכה

חצי כוס (120 גרם) סוכר

מעט מלח

150 מ"ל חלב

שקית סוכר וניל

2 ביצים

20 מ"ל למונצ'לו

איך מכינים את זה:

ציפוי:

מבשלים את כל חומרי הציפוי עד שהסוכר נמס, מצננים מעט ושופכים בתבנית. אם משתמשים בתבנית מתפרקת כדאי לעטוף את התחתית שלה בנייר אלומיניום, על מנת שהציפוי לא יטפטף.

שזיפים:

מערבבים את פרוסות השזיפים בקערה ביחד עם הלימון ומשהים מעט. עכשיו מגיע החלק הכיפי – מסדרים את פרוסות השזיפים בצורה חופפת ומעגלית עד שהם מכסים את כל התבנית. ככה:

בלילה:

בקערת מיקסר (או קערה ידנית) מערבלים היטב את החמאה ביחד עם הסוכר והסוכר וניל. מוסיפים את הביצים ומערבלים עד שהביצים נטמעות. מוסיפים את החלב והמלח, ולאחר מכן מנפים את הקמח וטורפים רק עד שהקמח נטמע לחלוטין, אך לא יותר מכך.

שופכים את הבלילה בזהירות מעל שכבת השזיפים, ואופים שעה, שעה ורבע על חום של 175 מעלות. כעבור 50 דקות מחדירים קיסם, וממשיכים לאפות את העוגה עד שקיסם יוצא יבש. אם העוגה משחימה מאוד אבל עדיין לא מוכנה מבפנים, מכסים אותה ברדיד אלומיניום.

מצננים את העוגה כשעה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן הופכים אותה מעל צלחת הגשה. ממתינים מספר דקות על מנת לאפשר לנוזלים לחלחל לתוך העוגה, ואז משחררים את הקפיץ ומסירים את התבנית.

מעטרים בכמה פרוסות של שזיפים טריים.

בתאבון!

עוד קצת חפירות:

  • אפשר להשתמש בכל פרי קיץ שאוהבים. משמשים, נקטרינות או אפרסקים בהחלט יעשו את העבודה, ואם אתם הרפתקנים אפשר גם לערבב.
  • אפשר לשדרג את הבלילה עם 100 גרם אגוזים מכל סוג, או 100 גרם שוקולד לבן קצוץ גס.
  • אפשר להשמיט את הליקר, או להשתמש בכל ליקר אחר במקרה שאתם לא אוהבים למונצ'לו. ואם אתם כן אוהבים למונצ'לו, תנסו להוסיף פעם צ'ייסר כזה לכוס של מיץ תפוזים, בהחלט מומלץ!
מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קיץ חם ועוגת שזיפים מרעננת

  1. אני הגיב:

    הי,
    נראה ממש טעים!!
    אפשר להשתמש בסילאן במקום דבש?נגמר הדבש…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s