דברים שמעצבנים אותי ומקרונים לקינוח

השבוע רק התחיל ואני כבר כמהה לסוף השבוע. איכשהו, השבוע הזה פשוט לא בא לי בטוב.

כדי להתעודד, הכנתי רשימה של דברים שמעצבנים באופן כללי ועיצבנו אותי השבוע. בתקווה, לאחר שאפרסם אותה דברים רק ישתפרו.

  1. כשהירקן חונה בחניה המשותפת של הבניין שלי, ואז מתעצבן כשאני חוסמת אותו
  2. כשאני רעבה ואין משהו טעים לאכול
  3. כששום דבר לא עובד (קרה לי המון השבוע בעבודה)
  4. כשאני מבזבזת זמן על שטויות
  5. כשאני לא מצליחה להיזכר בשיר מסוים שממש בא לי לשמוע
  6. כשקר לי עם המזגן אבל ממש חם בלעדיו
  7. כשאני ישנה שבע שעות אבל מרגישה כאילו ישנתי שעתיים
  8. כשאני מגיעה לתחנה של תל אופן ויש בה חמישה אופניים. המערכת מזהה רק שניים מהם והם תקולים.

אם הגעתם עד לכאן ולא התייאשתם. מגיע לכם פיצוי! רשימה של כל הסיבות שכדאי לכם להכין מקרונים (אל תדאגו, יש גם מתכון)

  1. הם כל כך טעימים!
  2. תוכלו להרשים בקלות באמצעותם את כל הסובבים אתכם – חברים, משפחה, עמיתים מהעבודה
  3. אוכלים אותם ישר מהמקרר – בניגוד לאיזה סופלה שוקולד חם, שקשה לחשוב עליו בטמפרטורה הנוכחית
  4. אופים אותם ממש מעט זמן ועל חום נמוך, וככה לא מבשלים את הבית
  5. אפשר להשתגע עם המליות
  6. כבר הזכרתי שהם ממש טעימים?

אז בלי עוד חפירות, חוץ מאלו שבסוף הפוסט כמובן, קבלו מתכון.

מקרון שוקולד עם מילוי גנאש שוקולד קפה

30-40 עוגיות, תלוי בגודל

עוגיות:

100 גרם אבקת סוכר

55 גרם חלבון (כמות של ביצה וחצי בערך)

65 גרם אבקת שקדים

10 גרם קקאו

20 גרם סוכר

מילוי:

50 גרם שוקולד מריר

50 מ"ל שמנת מתוקה

כפית קפה

כף מים רותחים

איך מכינים את זה:

עוגיות:

  1. טוחנים במעבד מזון חזק את אבקת הסוכר ביחד עם אבקת השקדים עד שהאבקה מאוד מאוד דקה.
  2. מסננים את האבקה (לא במסננת פסטה!)
  3. מקציפים את החלבונים ביחד עם הסוכר לקצף יציב ולא נוקשה מדי, ומקפלים לתוך הקצף את תערובת השקדים והסוכר, ואת הקקאו.
  4. מעבירים את הקצף לשקית זילוף, ומזלפים עיגולים קטנים עם מרווח בין עוגיה לעוגיה.
  5. משאירים את העוגיות בחוץ למשך חצי שעה עד שעה על מנת שיפתחו קרום, ובזמן הזה מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  6. אופים את העוגיות 10-15 דקות, ומצננים לחלוטין לפני שמפרידים אותן מנייר האפייה.

מילוי:

ממיסים במיקרוגל או בבן מארי* שוקולד ושמנת מתוקה עד לתערובת חלקה. ממיסים את הקפה במים הרותחים ומערבבים עם תערובת השוקולד. מצננים במקרר כשעתיים שלוש, עד שהתערובת במרקם של קרם, כלומר, כבר לא נוזלית.

הרכבה:

מנתקים את העוגיות מנייר האפייה, מומלץ לסדר אותן בזוגות בגדלים דומים, על מנת שיהיה קל יותר להרכיב. על צד אחד מורחים בעזרת כפית מגנאש השוקולד קפה, ומכסים בעוגיה נוספת. מאחסנים במקרר עד הזלילה.

* ממלאים סיר קטן במים רותחים, מניחים מעליו קערה חסינה לאשר ובתוכה השוקולד והשמנת. מבשלים על אש בינונית עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.

עוד קצת חפירות:

  • אפשר ואף רצוי להכפיל כמויות, ככה לא תצטרכו לחשוב איך מחלקים ביצה
  • חשוב מאוד להשתמש במשקל בשביל למדוד את הכמויות למקרונים
  • אם המקרונים לא מתנתקים בקלות, תאפו אותם עוד 3-4 דקות ואז זה אמור להסתדר.
  • למוזרים מביניכם שלא חובבים קפה (כן כן, אני כבר יודעת שיש חיה כזאת) אפשר להשמיט
  • חשוב מאוד לקרר את הגנאש לפני השימוש, אחרת הוא נוזלי וממש קשה לעבוד אית. כמו שאפשר לראות בתמונות, לא היה לי מספיק זמן לקרר את הגנאש לפני הארוחה המשפחתית, והוא קצת נזל ולכלכך את העוגיות
  • אם זאת הפעם הראשונה שלכם, כדאי לזכור שמקרונים "מכוערים" או לא סימטריים במיוחד טעימים לא פחות
  • אני ממליצה בחום על המדריכים של עוגיונט ושל בצק אלים בשביל ליצור מקרונים מושלמים שלב אחרי שלב.
פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s