חופש!

אף פעם לא עשיתי טיול גדול ממש של כמה חודשים. אחרי שהשתחררתי העדפתי לעבוד ולנצל חופשים קצרים באירופה – שבוע ברומא, שבועיים בצרפת.

כשהתחלתי את דרכי האקדמאית, הבנתי שאני צריכה לנצל את ה"חופש הגדול" כדי לטייל, כי זאת פריווילגיה שלא תהיה לי אחרי שאסיים את התואר ואצא אל החיים האמיתיים. אין מה לעשות, מקומות עבודה מתייחסים יותר בסלחנות לסטודנטים שרוצים לטוס לחודש בקיץ, מאשר לעובדים במשרה מלאה.

בשנה שעברה ניצלתי את חופשת החגים כדי לטוס לחודש בנפאל, שם עשיתי את טרק האנא-פורנה המפורסם, ראפטינג והרבה טיולים. הטיול הזה היה אדיר, ומומלץ בחום לכל חובבי הטרקים והנופים המדהימים.

השנה החלטנו, אני והחבר, לעשות טיול של חודש בארגנטינה. טיול שיהיה מורכב משבועיים בבירה (בואנוס איירס) ושבעיים בפטגוניה המדהימה.

לכן אני מכריזה בזאת על פגרה של חודש, אני טסה מחר, ואתם נשארים פה בחגים לאכול ולהשמין, וכמובן לאפות.

אז לפני שאני נפרדת מכם, הנה מתכון לעוגת גבינה נפלאה שהכנתי בסוף השבוע האחרון לכבוד אמא, כדי שיהיה לה משהו מתוק לפני שאני נוסעת.

מה שמעולה בעיני בעוגה הזאת, זה שהיא לא מאוד משמינה, ומורכבת ברובה מגבינה של 5%, ובנוסף אופן ההכנה שלה הוא מאוד פשוט וקל, ואפילו לא צריך מיקסר, ובטח שלא להפריד או להקציף ביצים. פשוט לערבב, לאפות, לקרר ולזלול.

עוגת גבינה

תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 20 ס"מ

מלית:

600 גרם גבינה לבנה 5%

200 גרם שמנת חמוצה

חצי כוס סוכר

3 ביצים

קורט מלח

כפית תמצית וניל

3 כפות אינסטנט פודינג וניל

כף קורנפלור

כף גדושה קמח

ציפוי:

200 גרם שמנת חמוצה

100 גרם יוגורט (אפשר 3%, אפשר גם 0%)

סוכר וניל / כפית מחית וניל

3 כפות סוכר

איך מכינים את זה:

  1. מחממים תנור ל160 מעלות
  2. מכניסים בתחתית התנור תבנית פיירקס עם מים רותחים, על מנת ליצור סביבה עשירה באדים.
  3. מערבבים את הגבינה עם השמנת, הסוכר, המלח והוניל (גם התמצית וגם הפודינג) עד שאין גושים
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ומערבבים עד להטמעה.
  5. מוסיפים את הקמח והקורנפלור ומערבבים רק עד שהתערובת חלקה.
  6. מעבירים את המלית לתבנית משומנת, ואופים בשליש התחתון של התנור למשך 50-60 דקות, עד שהעוגה יציבה ומעט רוטטת במרכזה.
  7. בזמן שהעוגה בתנור מערבבים את כל חומרי הציפוי.
  8. כאשר העוגה מוכנה, מוציאים אותה מהתנור ובהירות רבה מצפים אותה, מיישרים את פני העוגה עם מרית ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות, עד שהציפוי מתייצב.
  9. מצננים את העוגה בטמפרטורת החדר, ולאחר מכן מעבירים לקירור ללילה אחד (לפחות)

עוד קצת חפירות:

  • אם רוצים להכין את העוגה בתבנית של 24 ס"מ – תשתמשו ב750 גרם גבינה לבנה, ב4 ביצים וב3/4 כוס סוכר. בציפוי תוסיפו עוד 100 גרם יוגורט, כל שאר הכמויות נשארות זהות.
  • אפשר לוותר על הציפוי, או להחליף אותו בגנאש שוקולד (100 גרם שוקולד מריר עם 100 מ"ל שמנת מתוקה – להמיס הכל, לצנן מעט ולצפות כאשר העוגה כבר קרה)
  • אם רוצים עוגה יותר משמינה אפשר להחליף חצי מכמות הגבינה בגבינת שמנת, אבל העוגה טעימה גם ככה, ואפשר לאכול יותר.
  • אפשר להוסיף בסיס של ביסקוויטים טחונים עם חמאה – 150 גרם ביסקוויטים טחונים עם 40 גרם חמאה מומסת. אין צורך לאפות את הבסיס, אלא רק להקפיא אותו כעשר דקות.

 

זהו, שתהיה שנה טובה ומתוקה, ונתראה בעוד חודש 🙂

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות גבינה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על חופש!

  1. פנפן הגיב:

    אני בטוח הולכת להכין את אחת מעוגות הגבינה. שתיהן ממש מצאו חן בעיני. ואלכוהול, זה תמיד הולך.

  2. פנפן הגיב:

    ודבר נוסף, קראתי את כל הפוסטים בבלוג. מקסים.

    • רעות הגיב:

      איזה כיף! תבואי כל יום 🙂
      ואם לא שמת לב, ב90% מהמתכונים שלי יש אלכוהול.. זה הופך כמעט הכל ליותר טוב

      • פנפן הגיב:

        את מוזמנת גם לבקר אצלי בבלוג. עכשיו אני חייבת לחשוב על מתכון עם אלכוהול. האמת היא שאני אוהבת פרנג׳ליקו ובייליס במתוקים שלי מאוד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s