אחח ארגנטינה ארגנטינה

אכלתי, טיילתי, נהניתי, וחזרתי לפה לספר לכם על זה (בלי שום קשר לכך ששנת הלימודים האחרונה שלי מתחילה ביום ראשון הקרוב).

כשאתם חושבים על ארגנטינה אתם ישר חושבים על בשר, סטייק טוב, אולי איזה יין משובח. מה שאתם לא יודעים, זה שמעבר לעובדה שארגנטינה היא ארץ הבשר, היא טומנת בחובה לא מעט מתוקים משמינים וטובים.

קינוח הדגל הוא ללא ספק האלפחורס. ארגנטינאים אמיתיים לא יסכימו שתקראו להם עוגיות, אלא רק אלפחורס. מדובר בשתי עוגיות רכות אשר ביניהן יש שכבה עמוסה בריבת חלב, והן לרוב מצופות בשוקולד מריר, שוקולד לבן או אבקת סוכר.

האלפחורס מגיעים בשתי צורות – הביתית והתעשייתית. את הביתיות ניתן למצוא במאפיות ובקונדיטוריות הרבות שמעטרות את רכובות בואנוס איירס, ואילו את התעשייתיות ניתן להשיג בכל קיוסק במגוון גדלים וטעמים.

כמה שזה טעים!

קינוח נוסף הוא הפלאן, או בשם הקצת מעליב שאני נתתי לו, "ג'לי חלבי". מדובר בקרם קרמל אפוי ורוטט שמלווה ברוטב קרמל עשיר ובמנה נדיבה של ריבת חלב או קצפת. האמת, אני אישית לא התלהבתי, אבל בן הזוג (הארגנטינאי, יש לציין) נהנה מפלאן ביתי כמעט בכל מסעדה בה אכלנו.

בכלל, הארגנטינאים ממש אוהבים עוגות וקינוחים. בסניף של מקדונלדס ניתן למצוא מבחר עוגות שלא יבייש בית קפה תל אביבי. בכל מאה מטר ניתן למצוא לפחות שתי קונדיטוריות, ועוגות הקצפת שניבטות מכל חלון ראווה בהחלט לא משאירות אתכם אדישים.

בבתי הקפה הרבים תוכלו למצוא ארוחות בוקר שכוללות קפה ו-medialunas (קרואסונים רכים בצורת חצי ירח ומכאן שמם), או שוקו עם צ'ורוס. השוקו מורכב בעצם מכוס של חלב רותח, אליה מתלווה צוללת שוקולד ענקית – מעין שוקו ,עשה זאת בעצמך", והצ'ורוס הן סופגניות מוארכות ומטוגנות בשמן עמוק, לעיתים ממולאות ריבת חלב, ומצופות בהמון סוכר או בשוקולד. כל כך טעים, שאפילו לא אכפת לכם שנסתמים לכם העורקים.

עוד דבר חשוב, שאסור לשכוח, זה הגלידות הארגנטינאיות. גם סניפים של גלידריות לא חסר, וממש קשה לפספס. בכל סניף תוכלו למצוא לפחות שבעה טעמים של גלידות ריבת חלב שונות (ריבת חלב עם בראוניז, ריבת חלב עם אגוזים, ריבת חלב עם פצפוצי שוקולד, והחביב עלינו במיוחד – גלידת ריבת חלב עם ריבת חלב טבעית בתוכה).בהתחלה היינו עדינים ובכל פעם חלקנו גביע של שני כדורים, אך מהר מאוד הבנו שזה פשוט לא מספיק! למדנו מהסובבים אותנו, והתחלנו להזמין רבע קילו בכל פעם, כאשר פגשנו כמה ישראלים נועזים שנהגו להזמין חצי קילו של גלידה בכל פעם.

ולסיכום, קצת על ברילוצ'ה.

ברילוצ'ה היא עיר בפטגוניה, מעין עיירת נופש עם אגם והמון הרים מושלגים, אשר משמשת כאתר סקי בחורף, וכמקום לנוח ולאכול בו בקיץ. היא מפורסמת בעיקר בגלל הבשר, השוקולד והגלידות שבה. חנויות שוקולד מצויות שם למכביר, וניתן לשבוע רק מללכת בשני הרחובות הראשיים ולהציץ לחנויות השוקולד, אשר כמובן מחלקות טעימות שוקולדיות במיוחד – אם אתם מושחתים באמת לכו למפעל השוקולד של טוריסטה, שם יחלקו לכם שוקו חם ואלפחורס.

 ארגנטינה היא מדינה מופלאה, וחודש פשוט לא הספיק. אני מקווה לחזור לשם שוב, להספיק לראות את מפלי האיגוואסו, ולהגיע עד לערים הדרומיות באמת (אושוואיה ואל -קלפאטה), אבל עד אז, אני אאלץ להסתכל בערגה בתמונות, ולהיזכר שעדיין יש לי שלושה מדפים מלאים בשוקולד במקרר 🙂

באיחור רב, שנה טובה לכולם, ובהצלחה לכל הסטודנטים (המתחילים או הממשיכים)

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על אחח ארגנטינה ארגנטינה

  1. Alex הגיב:

    התמונות שלך עשו לי געגועים לארגנטינה, תשמרי לי אלפחור 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s