ברוכה הבאה למקסיקו! או – עוגיות סומבררו

אז מתישהו, די מזמן כבר, הבטחתי לכם עוגיות סומבררו. לא שיקרתי, ולא עבדתי עליכם, פשוט המתכון הזה נכנס למגירת המתכונים (הוירטואלית כמובן, הכל מסודר בתיקיות על המחשב) ונתפס אצלי בראש בתור מתכון חירום, כזה שאוכל להעלות לבלוג אחרי תקופה שבא לא אפיתי.

אז לא, לא הגעתי למצב הזה עדיין. דווקא בשבוע האחרון אפיתי לא מעט.

יש בעצם שתי סיבות לבחירה בעוגיות הסומבררו דווקא עכשיו, האחת נעוצה בכך שחברה שאלה אותי "תגידי, מה קורה עם העוגיות, למה לא העלת אותן עדיין לבלוג?" והשנייה היא דווקא העובדה שתיעדתי את תהליך הכנת העוגיות, והרגשתי צורך לפצות אתכם על הפוסט העצוב הקודם.

אז מה זה בעצם אומר עוגיות סומבררו?

הכל התחיל במסיבה בסגנון מקסיקני שנערכה בבית של חברה טובה. באופן מפתיע הוטל עלי להכין קינוח, ובנוסף לעוגת השוקולד שהוכנה לכבוד יום ההולדת של אותה חברה, התחשק לי להכין משהו שיתאים לאופי של המסיבה. את הרעיון קיבלתי מפיית העוגיות המצוינת, שעשתה דוקטורט בעוגיות מקושטות, והתמונות בבלוג שלה עושות לי חשק עבור לגור אצלה במטבח.

ההכנה של העוגיות היא בסך הכל די פשוטה, והקישוט הוא דווקא החלק המהנה.

מתחילים בהכנת בצק פריך סטנדרטי, וחותכן בצורה הרצויה, במקרה שלנו – כובע סומבררו (יש שיטענו שהתוצאה הסופית דומה יותר לצוללת, אבל למה להיות קטנוניים?). את החותכן הכנו מבקבוק של מים, שעיצבנו בצורה הרצויה – תראו את ההסבר המלא אצל הפיה.

אחרי שהבצק מספיק קר, נרדד אותו ונקרוץ עוגיות באמצעות החותכן המגניב שלנו. את שאריות הבצק נאסוף, נרדד מחדש ונמשיך (עם הבצק מתחמם, אפשר להכניס אותו לפריזר לכמה דקות). עם השאריות הממש קטנות של הבצק עושים עיגולים ואוכלים ישר כשיוצא מהתנור.

אופים את העוגיות רק עד שהן מזהיבות (ולא קצת יותר מדי כמו שאנחנו עשינו).

מצננים את העוגיות לחלוטין, ואז מגיע החלק הכיפי – הקישוט!

מערבבים ביחד חלב אבקת סוכר וצבעי מאכל עד לקבל סירופ סמיך במרקם של טחינה, ומקשטים כאוות נפשכם.

נותנים לציפוי להתקשות, וזוללים!

עוגיות סומבררו

כ-40 עוגיות

עוגיות

100 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

2 חלמונים

270 גרם קמח

כף חלה

מעט מלח

ציפוי

150 גרם אבקת סוכר

4 כפות חלב

צבעי מאכל בצבעים הרצויים

איך מכינים את זה:

עוגיות

  1. מעבדים קמח, סוכר, מלח וחמאה עד לתערובת פירורית. מוסיפים את החלמון והחלב עד שהבצק מתגבש, מקררים חצי שעה בפריזר או שעה-שעתיים במקרר.
  2. מרדדים את הבצק וקורצים עוגיות. אופים 10-15 דקות, רק עד שמזהיב.
  3. מקררים היטב לפני שמקשטים

ציפוי

מערבבים חלב ואבקת סוכר. יש להוסיף את החלב בהדרגה, עד שהציפוי יגיע לדרגת הסמיכות הרצויה. אם הוא נוזלי מדי, מוסיפים עוד אבקת סוכר, ואם הוא סמיך מדי, מוסיפים עוד חלב. בוחשים פנימה את צבע המאכל ומקשטים.

נותנים לציפוי להתקשות לפני שאוכלים.

עוד קצת חפירות

  • לא בא לכם להשקיע? תוותרו על הציפוי, ותקבלו עוגיות חמאה טעימות.
  • הצורה היא בגדר המלצה, גם לבבות, עיגולים או אומנות אבסטרקטית יתקבלו בברכה.
  • זה לא נראה כמו צוללת. אני חוזרת, זה לא נראה כמו צוללת!

ולסיום – אם הכנתם מתכון מהבלוג, או שהכנתם מתכון עם קצת שינויים ושיפורים שלכם, אנא, ספרו לנו איך יצא! אני ממש אשמח לשמוע.

ואם יש לכם שאלות, הערות, בקשות או שסתם מתחשק לכם לחפור קצת, אני כאן 🙂

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על ברוכה הבאה למקסיקו! או – עוגיות סומבררו

  1. שירי הגיב:

    סוף סוף!!
    העדות לכמה זה מוצלח טמונה בכך שכבר שעה לתוך המסיבה לא נשארה אף עוגייה לישועה.
    רק סומבררו-אים אמיתיים שכבר הפכו לפחות מלהיבים 🙂

  2. ELKA הגיב:

    עכשיו כשאני מסתכלת על זה, זה קצת דומה לעוגיות Space Invaders…

  3. סיון הגיב:

    נראה מצוין!

  4. Alex הגיב:

    עכשיו כשאת אומרת, זה באמת נראה קצת כמו צוללת… (:

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s