השילוב האלוהי חוזר! והפעם בתחפושת טבעונית

לפני שבוע נסענו לבקר את המשפחה של החבר. לא ביקרנו אצלם מאז שחזרנו מארגנטינה, ובחישוב גס עברו יותר מחודשיים. בזמן הזה האחות של החבר, צמחונית מושבעת, החליטה להפוך לטבעונית.

אני אמנם לא מבינה ולא מזדהה עם הטרנד, אבל חשבתי שיהיה נחמד לאפות עוגיות טבעוניות לקינוח – טוב, זה קצת שקר, נורא רציתי להכין שוב עוגיות עם חמאת בוטנים ושוקולד ופשוט חיפשתי תירוץ שיאפשר לי להכין אותם ולא לאכול את כל התבנית לבד, למרות שהעוגיות היו ממש טובות וקצת הצטערתי שלא הכנתי כמות גדולה יותר והשארתי חלק מהעוגיות בבית.

בכל אופן, לקחתי את המתכון של עוגיונט, ויתרתי על הקוקוס והבוטנים, החלפתי חלק מהסוכר בסוכר חום והוספתי קמח (במחשבה שנייה, המתכון שלי לא כזה דומה למתכון שלה).

בשישי בערב הכנסתי את העוגיות לתנור, רבע שעה אחר כך קראתי לחבר מחדר העבודה כדי שיבוא להריח את המטבח, והצלחתי לטעום רק שלוש עוגיות ולארוז את השאר בקופסא.

כולם אמרו שהיה טעים. יכול להיות שהם סתם ניסו להיות נחמדים, אבל יש בזה גם חמאת בוטנים וגם שוקולד מריר, אז מה כבר יכול להיות רע?

אה, וניסוי שעשיתי באוניברסיטה ובעבודה – אמרתי להמון אנשים שהכנתי עוגיות טבעוניות בסוף השבוע, ואז כולם עשו פרצוף נגעל, ואז הוספתי שבעצם הכנתי עוגיות חמאת בוטנים ושוקולד, פשוט בלי ביצים וחמאה, ואז כולם כעסו עלי שלא הבאתי להם גם. מעניין? גם אני חושבת ככה.

ואנקדוטה אחרונה לפני שאני אתן לכם מתכון – אל תדאגו, יהיה מתכון בסוף, אני מבטיחה, ואפילו יש תמונות עם כוס הקפה האהובה עלי – כידוע לכם, אני לא מחזיקה בבית דברים כמו שוקולד, ריבת חלב או חמאת בוטנים באופן שוטף, פשוט כי הם נעלמים לאט לאט (מהר מהר) לתוך הירכיים שלי, ושיעורי הקיקבוקס לא באמת מצליחים לפצות על כך, למרות שהמדריכים באמת מנסים – בשיעור האחרון המדריך טען שהאויב האמיתי של מדינת ישראל הוא לא האיום האיראני, אלא הסופגניות.

בכל אופן, כבר כמה שבועות שיש צנצנת ריבת חלב במקרר, עוד מאז הממתקים האלו, מדי פעם אני והחבר גונבים כפית או שתיים, אבל הצלחנו להיות ילדים די טובים (לא קשור בכלל לעובדה שעדיין יש לנו כמויות מסחריות של אלפחורס במקרר, ואנחנו מעדיפים אותו על פני ריבת חלב ישראלית תעשייתית). כשקניתי את החמאת בוטנים בשביל העוגיות, הייתי צריכה לטעום אותה כדי לדעת כמה היא מתוקה ולפי זה להתאים את כמות הסוכר שבמתכון, החבר הנחמד שלי התנדב לעזור, ומאז כמעט כל ערב הוא מוודא שהיא עדיין מתוקה במידה הנכונה, בואו נודה באמת – עדיף הוא מאשר אני (שונאת אנשים עם גנטיקה טובה, שלא משמינים מלאכול קערה עצומה של כריות כל בוקר, ואני מתכוונת לכל בוקר, לא שאני מתכוונת למישהו ספציפי)

זהו, סוף אנקדוטה ארוכה, קבלו מתכון!

עוגיות טבעוניות עם חמאת בוטנים ושוקולד

20-25 עוגיות, תלוי בגודל

180 גרם חמאת בוטנים

50 גרם סוכר חום

70 גרם סוכר לבן

קורט מלח

70 גרם קמח לבן

50 מ"ל חלב סויה (אני השתמשתי בחלב סויה בטעם וניל)

100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

איך מכינים את זה:

  1. מחממי תנור ל170 מעלות
  2. מערבבים את חמאת הבוטנים עם שני סוגי הסוכר, מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהתערובת חלקה
  3. מוסיפים את המלח והקמח ומערבבים עד שהקמח נבלע
  4. מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות
  5. יוצרים כדורים עם שתי כפיות, ומניחים באופן מרווח, מועכים קלות את הכדורים.
  6. אופים 15-20 דקות, עד שהעוגיות זהובות.
  7. מצננים היטב לפני שזוללים.

 

עוד קצת חפירות

  • אפשר להוסיף קוקוס טחון, או להחליף את החלב בחלב קוקוס, או שניהם, בהנחה שאתם חובבים קוקוס – מה שאני לא
  • אם אין לכם חלב סויה במקרר פשוט תשתמשו במים, אין טעם לקנות במיוחד (למרות שאני מכירה מישהו שכל בוקר אוכל קערת כריות עצומה עם חלב סויה וניל, שוב, לא מישהו ספציפי חלילה)
  • אפשר להוסיף אגוזים, לא מתוקים כמו פקאן, אבל אגוזי מלך בהחלט ישדרגו
  • שמתי לב שהפוסטים האחרונים יותר חופרים, ובסבירות גבוהה ימשיכו להיות חופרים. אוהבים? ספרו לחבריכם! לא אוהבים? תספרו לי! (לא מבטיחה שזה ישנה משהו.. אבל תנסו, מה אכפת לכם)

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

8 תגובות על השילוב האלוהי חוזר! והפעם בתחפושת טבעונית

  1. דנה הגיב:

    הכנתי ויצא ממש טעים!

  2. Mariana Rosenman הגיב:

    אז ככה:החלפנו את הסוכר החום ב-2 כפות סוכר לבן והכפלנו את כל הכמויות כדי שיצא מספיק לכולם. יצאו לנו עוגיות קטנות ושמנמנות וקצת "שזופות" מלמטה אבל ממשששששששששששש טעימות

  3. תמר הגיב:

    נשמע מצוין, אבל האם אפשר להחליף את הקמח לקמח מלא או לשיבולת שועל או משו בסגנון (יעני קצת פחות גרוע לגוף מאשר קמח לבן…)?
    תודה 🙂

    • reutworldofsweets הגיב:

      היי תמר
      בעיקרון יש במתכון כמות יחסית קטנה של קמח לבן, אבל אני לא רואה מניעה להחליף אותו לקמח מלא (העוגיות אולי ייצאו קצת יותר דחוסות, אבל בגלל הכמות הקטנה זה לא יהיה מורגש)
      אפשר גם להחליף את כל הקמח בכמות זהה של שיבולת שועל – בערך חצי כוס, והעוגיות ייצאו קראנצ'יות 🙂
      תספרי איך יצא!

  4. פינגבאק: מאפינס קפה, שוקולד וקרמל – ויום הולדת שנה | אין דבר כזה מתוק מדי

  5. רונית הגיב:

    הכנתי עכשיו ויצא מעולה. החלפתי בקמח לחצי חצי לבן וכוסמין. תענוג

  6. פינגבאק: עוגיות ערמונים טבעוניות | אין דבר כזה מתוק מדי

  7. שרון הגיב:

    אפשר ללא הקמח:,אני הכנתי עם שיבולת שועל,(קוואקר- 2 כפות גדושות).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s