אם אין לחם תכינו לחמניות

לא בא לי לדבר על המצב.

זה מתבקש שאני אספר לכם איך ביום חמישי האזעקה תפסה אותי מנסה לחלץ אופניים מעמדת התל-אופן הקרובה לאחותי, ואיך לא הבנתי בכלל שזאת אזעקה, ועמדתי שם עוד כמה שניות עד שאנשים התחילו לצעוק עלי שאני צריכה לברוח, ואחותי התקשרה להגיד לי לחזור.

זה מתבקש שאספר לכם איך אנחנו מסתגלים במהירות שמפתיעה אותי בכל פעם מחדש, כי ביום שבת, פחות מ-48 שעות מהאזעקה הראשונה, כבר ירדתי בנונשלנטיות קומה וחצי לבושה בפיג'מת קופים מטופשת, וניהלתי סמול טוק עם השכנים בעודנו מחכים לשמוע את ה-בום!

זה מתבקש שאספר לכם על כל החברים והמכרים ובני המשפחה שקיבלו צו 8, ועל כל בנות הזוג שלהן, שחרדות וחוששות.

אני לא רוצה לספר לכם על זה.

היום יש לי מתכון ללחמניות שהכנתי שבוע שעבר. אני לא הולכת לספר לכם על זה שלחמניות הן אוכל מנחם ופחמימתי, שיעזור לכם לעבור את הימים הקשים. לא כי זה לא נכון, אלא פשוט כי זאת לא המטרה.

הסיבה שהכנתי לחמניות היא הרבה פחות הירואית – פשוט החלטתי שנמאס לי לשלם כל כך הרבה עבור לחם (ועכשיו הפוסט הזה עובר תפנית ובאמת מפסיק לדבר על המצב הבטחוני).

אני גרה בתל אביב כבר כמה שנים טובות (כמעט ארבע!). במהלך השנים הללו שכר הדירה שלי עלה משמעותית, הבילויים התייקרו, החדר כושר התייקר ובעיקר – הסופר נורא התייקר!

גיליתי ששתי לחמניות לא גדולות עולות שישה שקלים בסופר-באבא, שנחשב לזול מבין הסופרים. כיכר לחם עם תאריך תפוגה של יומיים קדימה עולה המון, ואני מתגעגעת לימים בירושלים בהם אמא שלי הייתה קונה שקית של עשרים לחמניות טריות וריחניות בעשרה שקלים.

הלחמניות האלו מעולות. הן קלות להכנה, מושלמות לסנדוויצ'ים לאוניברסיטה, או סתם כארוחת ערב לצד הסלט, והכי חשוב – טעימות וזולות יותר מכל לחמנייה שתקנו בסופר.

ולכל אלו שמפחדים משמרים – פה באמת שאין מה לפחד, מערבבים את כל החומרים, לשים עשר דקות, מתפיחים, מחלקים לכדורים, מתפיחים שוב ואופים, וזאת התורה כולה.

חמישה מרכיבים וזמן עבודה נטו של עשרים דקות. מוכנים? היכונו, צא!

לחמניות

8-12 לחמניות, תלוי בגודל

500 גרם קמח לבן

220 מ"ל מים פושרים

כף דבש

כף מלח

11 גרם שמרים יבשים

ביצה טרופה/חלב – אופציונאלי

שומשום, קצח או זעתר – אופציונלי

איך מכינים את זה?

  1. לשים את כל החומרים, ביד או במיקסר עם וו לישה (לי אין את הוו הזה, ויש משהו נחמד בללוש את הבצק בידיים) 8 דקות במיקסר, 10 דקות בידיים, עד שמתקבל בצק גמיש ונוח לעבודה.
  2. מרססים את הבצק בתרסיס שמן, מכסים בניילון נצמד (לא צמוד מדי) ומתפיחים עד הכפלת הנפח (כשעה וחצי, תלוי בטמפרטורה)
  3. אחרי שהבצק תפח, יוצרים כדורים ומניחים בתבנית. אם תיצרו כדורים במשקל של 60-70 גרם, יתקבלו כ-12 לחמיות. אני בחרתי לעשות לחמניות קצת יותר גדולות, במשקל של 90-100 גרם, וקיבלתי תשע לחמניות.
  4. מתפיחים את הלחמניות כארבעים דקות, וכעבור חצי שעה מחממים את התנור ל-170 מעלות.
  5. אם רוצים, מברישים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים שומשום, קצח או מה שאוהבים. אני בחרתי להשאיר את הלחמניות שלי ניטרליות ורק להבריש אותן במעט חלב.
  6. אופים 15-20 דקות, עד שתחתית הלחמניות זהובה.
  7. מצננים מעט לפני שאוכלים.

 

עוד קצת חפירות:

  • לקבל לחמניות "בריאות" יותר, אפשר להמיר 200 גרם מהקמח בקמח מלא. אני התכוונתי לעשות זאת, אבל הקמח המלא שלי לא היה במיטבו, ונזרק לפח, אז בפעם הבאה.
  • תרגישו חופשי להוסיף אגוזים, זיתים, עגבניות מיובשות או הכל ביחד.
  • הלחמניות שמתקבלות הן נייטרליות הטעם, כך שהן מתאימות למילוי מתוק או מלוח (או גם וגם, למשל שוקולד וחמאת בוטנים, לא שעשיתי את זה, או משהו)

ומילה לסיום – תשמרו על עצמכם. יש הבדל בין להמשיך בחיים הרגילים (מומלץ) לבין אדישות חסרת אחריות (להתעלם מהאזעקה, למשל). בבקשה, אל תבחרו בסוג השני.

פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s