התחלות חדשות

הרבה שינויים עוברים עלי בימים האחרונים, ואולי העיקרי ביניהם הוא שינוי מקום העבודה שלי. בעוד שבוע אני מתחילה עבודה חדשה – תפקיד חדש, במקום חדש עם אנשים חדשים (לא מלחיץ בכלל).

החלק הטוב בזה (מלבד כל הסיבות שהביאו אותי להחלטה) הוא שכרגע אני בחופש! כן כן, שמעתם נכון, שבוע שלם של חופש! – מלבד היום וחצי שבו אני צריכה להגיע ללימודים, אבל זה זניח.

בעצם, אף פעם לא ממש הייתי בחופש, אף פעם לא הייתי בלי מסגרת. התגייסתי מיד אחרי התיכון, ואפילו לא הספקתי ליהנות עד הסוף מהחופש הגדול האחרון. כשהשתחררתי כבר היה לי חוזה חתום ביד, לעבודה של אחרי הצבא. מהעבודה עברתי ישר ללימודים, באמצע שנה א' כבר מצאתי עבודה חדשה ועכשיו אני פה. "מובטלת" לשבוע – עם המון זמן להתקדם בסמינר בתקשורת (לישון), לעשות שיעורים בכלכלה (לראות טלוויזיה), לחשוב על נושא לסמינר בכלכלה (לישון עוד קצת) וכמובן לאפות.

ואם כבר מדברים על התחלות חדשות – אני גאה להציג בפניכם את עמוד הפייסבוק של "אין דבר כזה מתוק מדי", אז בואו, תעשו לייק, ותוכלו להתעדכן על פוסטים חדשים, להעלות תמונות של מתוקים שהכנתם או שבא לכם שאני אכין, וסתם לשאול מה נשמע.

הקינוח שאני מביאה לכם היום, הוא אחד הפשוטים והמרשימים. החוק הוא כזה, אם תיקחו כמה מרכיבים שאתם אוהבים כל אחד בנפרד, ותשלבו אותם, שום דבר רע לא יכול לצאת מזה (אלא אם כן ראיתם את הפרק ההוא ב"חברים" – pudding? Good, meet? Good, ואז אני חוזרת בי – יש דברים שאי אפשר לשלב).

בואו ננסה את זה עם המרכיבים שלנו:

שוקולד מריר? טוב!

שמנת מתוקה? טוב!

קפה? ממש טוב!

קלואה? אתם כבר יודעים מה אני חושבת על זה (רמז – טוב!)

אם עוד לא הבנתם, אנחנו הולכים להכין היום טראפלס, ולא סתם טראפלס – טראפלס שוקולד מריר וקפה, קינוח מעולה שמכינים בחמש דקות, הוא נראה מיליון דולר וטעים לפחות כמו שוקולד, שמנת וקפה מעורבבים ביחד, כלומר – ממש טעים.

טראפלס שוקולד קפה

30-60 יחידות, תלוי בגודל

300 גרם שקולד מריר שבור לקוביות

180 גרם שמנת מתוקה

2 כפות גדושות נס קפה

2 כפות גדושות ליקר קלואה

קקאו לציפוי

איך מכינים את זה?

  1. מרתיחים את השמנת בסיר בינוני, ומוסיפים לה את הקפה.
  2. כשמופיעות בועות קטנות בשמנת, מורידים מהאש ושופכים את השמנת על השוקולד.
  3. מחכים דקה ואז מערבבים, עד שהתערובת חלקה
  4. מוסיפים את הקלואה ומערבבים, טועמים ומתקנים תיבול*
  5. עבור טראפלס מרובעים – משטחים את התערובת בקופסא או תבנית, בעובי שרוצים (אני עשיתי ס"מ על ס"מ) מקפיאים לפחות שלושה שעות וחותכים לקוביות. לפני ההגשה, מעבירים לקופסא, שמים בקופסא קקאו, סוגרים ומנערים עד שכל הטראפלס מצופים.
  6. עבור טראפלס עגולים – מקפיאים את הקערה כשעתיים, באמצעות הידיים יוצרים כדורים בגודל הרצוי, ומגלגלים בקקאו.
  7. שומרים את הטראפלס במקפיא

 

*מספיק טעם של קפה? מרגישים מספיק את האלכוהול, ההמלצה שלי היא תמיד לשים פחות, ומקסימום להוסיף, it beats the alternative, למרות שלהמיס עוד קצת שוקולד ושמנת זה אף פעם לא רע.

עוד קצת חפירות:

  • אפשר להשמיט את הקפה לחלוטין, ואז יהיה לכם טראפלס – גרסא לילדים
  • אם אין לכם קלואה, גם בייליס או סתם איזה ויסקי טוב יעשו את העבודה
  • באיזשהו שלב הקקאו נספג בטראפלס, אז קחו בחשבון שגם אם ציפיתם את כולם, יכול להיות שתצטרכו לצפות אותם שוב לפני ההגשה.
  • הטראפלס נשמרים במקפיא כחודש, חודש וחצי.

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על התחלות חדשות

  1. מור הגיב:

    טוב, אז.. אולי היה יותר הגיוני קודם לקרוא את הפוסט הזה ורק אז לענות לך על המייל 🙂
    בכל אופן, תתחדשי על הדף. הטראפלס נשמעים שווים. לגמרי gooooood (נאמר בקול של ג'ואי טריביאני).

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s