אז התחלתי עבודה חדשה.
ויש לי המון סיפורים עליה.
ובעצם גם חנוכה עכשיו, ואתם בטח מצפים לקבל איזה מתכון נוטף שמן.
מצטערת, אני משתדלת לא לטגן, ובאמת שכבר חרגתי מזמן מכמות הסופגניות שסביר שבנאדם יאכל בחג אחד (ארבע סופגניות ביום אחד, אני? מה פתאום!)
אבל אפיתי לא מעט בתקופה האחרונה, אז תצפו לבליל נחמד של מתכונים בקרוב.
אבל היום, היום יש לי בשבילכם מתכון שרציתי להעלות כבר די ממזמן, והוא אפילו טומן בחובו סיפור נוסטלגי, על כמה שאני חסרת שליטה ואוכלת עוגיות כל היום, אבל נגיע לזה בעוד רגע (בעצם, ממש עכשיו)
פעם, לפני שלוש שנים בערך, חזרתי מביקור אצל אמא עם קופסא של עוגיות "בריאות".
"אלה עוגיות גרנולה, והן ממש בריאות" אמא מיהרה לומר כשהיססתי (טוב נו, העמדתי פנים שאני מהססת) לשניה.
אם אמא אומרת שהם בריאות, אמא צודקת. המחשבה הזאת, על כמה שהעוגיות האלה טובות ובריאות, החזיקה אותי כל היום למחרת, שבו הדבר היחיד שאכלתי הוא את העוגיות – את כל העוגיות.
כמובן שבן הזוג התומך הלשין עלי לאמא, ומאז היא שלחה לי שניצלים וקציצות, ומיעטה בעוגיות, לצערי הרב.
לפני כמה שבועות, אחותי שלחה תמונה של עוגיות גרנולה שהיא אפתה בבית
"מאיפה המתכון?" התעניינתי.
"של אמא" אחותי אמרה, ומיד הוצפתי בזכרון של העוגיות המיתולוגיות (כן כן, אין לי יותר מדי חיים, אני הופכת לנוסטלגית בגלל עוגיות, מודה באשמה)
כמובן שלקחתי את המתכון, הכנסתי בו באמת שינויים מעטים (הפחתתי במעט את כמות החמאה, ויתרתי על הקינמון) אבל בעיקרון השארתי אותו כמעט אותו דבר.
יצא טעים. ממש טעים. כל כך טעים שאפיתי רק תבנית אחת, והקפאתי גליל עוגיות במקום לאפות עוד תבנית, כי ידעתי שאם אאפה עוד תבנית אני אחסל את כולה.
מדובר באחלה עוגיות, מעולות עם הקפה של הבוקר, מומלץ לאכול אחת או שתיים לפני שיוצאים לאימון בחדר כושר, וכמובן שאפשר פשוט לנשנש אותן בלי הכרה (עד שהם נגמרות)
*הערה – אני קיבלתי את המתכון במידות של כוסות וכפות, אבל החלטתי לתרגם (ולהתלהב מהמשקל מטבח החדש שלי, תודה אמא) אז יש במתכון את המידות גם בכוסות וגם בגרמים.
עוגיות גרנולה "בריאות"
בערך 35 עוגיות, תלוי בגודל, כמובן.
70 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
2 כפות חמאת בוטנים – 80 גרם
חצי כוס סוכר לבן – 70 גרם
חצי כוס סוכר חום – 80 גרם
ביצה
כוס וחצי שיבולת שועל – 110 גרם
קמצוץ מלח
חצי כפית סודה לשתיה
חצי כפית תמצית וניל
חצי כוס קמח – 55 גרם
חצי כוס שוקולד ציפס
40 גרם שקדים קצוצים גס
לאפות על 180 רבע שעה בערך
איך מכינים את זה
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מערבבים חמאה, חמאת בוטנים ושני סוגים של סוכר עד לתערובת חלקה
- מוסיפים ביצה ומערבבים עד שהביצה נטמעת
- מוסיפים שיבולת שועל ומערבבים (בהתחלה זה נראה כאילו שמתם יותר מדי שיבולת שועל, אבל פשוט תמשיכו לערבב עד שהיא תיטמע לגמרי)
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים עד לעיסה אחידה
- יוצרים כדורים קטנים באמצעות שתי כפיות, מועכים אותם קצת בתבנית ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות
עוד קצת חפירות:
- שימו לב – המתכון בלי אלכוהול! מי היה מאמין.
- לגבי השקדים – אני חשבתי שזה יהיה מגניב לקנות שקדים בפיצוציה, ואז לקלף ולקצוץ אותם בעצמי. זה לא מגניב. תעשו לעצמכם טובה ותקנו שקדים קלופים, כי את רוב הזמן של ההכנה היה על לקלף את השקדים (אלא אם יש לכם איזה טריק קסום לקילוף שקדים, ואז בבקשה תשתפו אותו)
- כמו שכתבתי לפני, אפשר לאפות רק חצי כמות ולהקפיא, אני משערת שזה שורד די יפה בפריזר. הממ, אולי כדאי שאני אאפה כבר את החצי השני?
- לא יודעת אם אלו העוגיות הכי בריאות שתאכלו בחיים. כנראה שהן פחות בריאות מסלט ירקות, או מ.. (תעזרו לי פה! אני לא ממש חזקה בדברים בריאים!) אבל כנראה שהן עדיפות על עוגיות שוקולד מטורפות, או על עוגת המוס הנורא מושחתת שהכנתי שבוע שעבר, או על לאכול ארבע סופגניות ביומיים
בתאבון!
אדיר! 🙂
מה קורה אם אני לא מת על חמאת בוטנים? (ננזפתי על זה כבר מספיק, אל תדאגי :P)
אפשר פשוט להוריד אותה מהמתכון? או לשים משהו במקום?
קודם כל – אתה גרוע! 🙂
דבר שני, החמאת בוטנים לא מאוד מורגשת בעוגיות עצמן, אבל אם אתה ממש לא אוהב, אני הייתי מורידה מהמתכון, ומוסיפה 30 גרם חמאה (כלומר, משלימה ל100 גרם חמאה רגילה בסך הכל)
בהצלחה! ותספר איך יצא
גם העוגיות שלך ממש מצאו חן בעיני. וגם אצלי נגמרה חמאת הבוטנים בינתיים 😉
הכנסתי לי לרשימת מתכונים שאני אכין פעם. אני בטוחה שאם תתאמצי, תצליחי למצוא דרך להוסיף אלכוהול למתכון הזה 😜
פינגבאק: מאפינס שיבולת שועל ופטל | אין דבר כזה מתוק מדי