אבוי השחיתות

טעים

אז חבר שלי, הוא בחור נחמד בסך הכל. הבעיה העיקרית שלו, היא שהוא לא חובב גדול של מתוקים.
תנו לו איזה סטייק טוב והוא יהיה מאושר עד הגג, גם מנת פסטה (רצוי קרבונרה) תעשה את העבודה. אבל שוקולד? עוגות? זה נחמד, אבל ממש לא יפיל אותו מהרגליים.
לכן מאוד הופתעתי כאשר הוא חזר הביתה מהעבודה יום אחד, לפני כמה שבועות, ואמר "את יודעת? נטע מהעבודה הביאה היום עוגת שוקולד ממש טובה!"
"ממש טובה?"
"ממש טובה, עם תחתית ומוס ומלא שוקולד"

שוקולד!

אחרי תיאור כזה, הייתי חייבת לבקש מתכון.
כשהסתכלתי על המתכון, המחשבה הראשונה שלי הייתה "אבוי השחיתות"
בעוגה היה כמעט חצי קילו שוקולד, 3 וחצי קופסאות של שמנת מתוקה, ועוד כמה דברים טובים.

מאז המתכון נשאר אצלי במגירה (הוירטואלית, כמובן) ומדי פעם הצצתי בו ותהיתי מתי יהיה לי את האומץ להכין.
הישועה הגיעה דווקא לפני שבוע, ביום ההולדת של אחותי.
התכנון המקורי היה להיפגש במסעדה, אבל בסוף (יומיים לפני האירוע) הוחלט לחגוג בבית, ואז אמרתי שאני אדאג לעוגה.
התלבטתי מה להכין, ואז החבר הציע "מה עם העוגה של אמא של נטע? היא הייתה ממש טעימה"
בהתחלה קצת נעלבתי, כי מהעוגות שלי בדרך כלל הוא לא כל כך מתלהב, אבל אז החלטתי לקחת על עצמי את המשימה.

השארתי את העוגה כמו שהיא מלבד התחתית (במקור היה בראוניז, ואני החלפתי) והכמויות (אפיתי בתבנית של 20, אני משערת שהכמות המקורית היא לתבנית של 26)

מדובר בעוגה עם הרבה שלבים, וכדאי להתחיל את ההכנה יום או יומיים לפני ההגשה, אבל השלבים ממש לא מסובכים. כל שלב הוא כמה דקות בלבד, והתוצאה – התוצאה היא "עוגה ממש, אבל ממש טובה!"

תערובת הגבינה עם העוגיות

מתחילים עם תחתית של גבינת שמנת ועוגיות – טוחנים ביסקוויטים ועוגיות שוקולד (אני השתמשתי בעוגיות אוריאוס), מערבבים עם גבינת שמנת מעט קקאו וסוכר, משטחים בתבנית ומקפיאים כמה שעות.

משוטח בתבנית

השלב הבא הוא מוס שוקולד, שהוא בעצם גנאש מוקצף. מרתיחים שמנת מתוקה, טורפים לתוכה שוקולד ואלכוהול ומערבבים עד שהתערובת חלקה.

שמנת רותחת על שוקולד

מכניסים את הגנאש לפריזר לכמה שעות עד שהתערובת מאוד קרה (או במקרר לילה שלם) ואז מקציפים לקרם חלק ומעט נוקשה.

מקציפים (תמונה אומנותית)
מוציאים כף מהתערובת ושומרים בצד, ואת השאר משטחים מעל התחתית ומחזירים להקפאה.

סיימנו עם השכבה השנייה

אם לא מתחשק לכם, כבר עכשיו אפשר לעצור ומתקבלת אחלה עוגה, אבל אם זה לאירוע מיוחד, שווה לכם להשקיע בעוד שלב וחצי, בשביל הרושם.

הגנאש כשהוא יוצא מהמיקרו

הגנאש אחרי ערבוב נמרץ

מצפים את העוגה בגנאש שוקולד – שזה בדיוק כמו הגנאש המוקצף, רק בלי להקציף. מצפים את העוגה, וכמובן מחזירים להקפאה.

ציפוי העוגה

את כף הקרם שהוצאנו מכניסים לשקית זליוף (או שקית אוכל שחתכתם לה פינה) ומקשטים – אני ציירתי לבבות קצת עקומים, אבל זה עדיין נראה טוב.

החלק הכיפי של הקישוט

אז כמו שאתם רואים, בסך הכל לא מדובר בהמון עבודה, והתוצאה בהחלט שווה את ההשקעה.
ובהזדמנות מאוחרת זו – מזל טוב שמרית!

עוגת מוס שוקולד מושחתת
מבוסס על מתכון של אמא של נטע
תבנית מתפרקת בקוטר של 20 ס"מ

בסיס

250 גרם גבינת שמנת

100 גרם ביסקוויטים

12 עוגיות אוריאוס

כף וחצי קקאו

2 כפות סוכר

3 כפות מים רותחים

מוס

200 גרם שוקולד מריר – (רצוי 60%)

375 גרם שמנת מתוקה 38% (1.5 קופסאות)

כף ליקר שוקולד/אייריש קרים

 גנאש

100 גרם שמנת מתוקה

100 גרם שוקולד מריר

איך מכינים את זה:

בסיס

  1. טוחנים את העוגיות והביסקוויטים עד לתערובת פירורית מאוד (תשתדלו שלא יהיו הרבה חתיכות גדולות)
  2. מערבבים את המים הרותחים עם הסוכר והקקאו
  3. מערבבים את גבינת השמנת ביחד עם פירורי העוגיות הקקאו-סוכר עד לתערובת חלקה
  4. משטחים בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומכניסים לפריזר

מוס

  1. מרתיחים את השמנת המתוקה ביחד עם הליקר
  2. חותכים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת המיקסר
  3. שופכים את השמנת הרותחת על השוקולד, מחכים דקה ומערבבים עד שכל השוקולד נמס.
  4. מכניסים לפריזר לכמה שעות או למקרר ללילה שלם (התערובת צריכה להיות מאוד קרה)
  5. מקציפים עד שמקבלים קצף יציב וקרמי.
  6. מוציאים כף מהקרם ושמים בצד (במקרר), את שאר הקרם משטחים מעל התחתית, מכסים ומחזירים להקפאה

גנאש

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בספל או קערה חסינת חום
  2. מוסיפים את השמנת ומחממים במיקרו במרווחים של 20 שניות (מחממים 20 שניות, מוציאים ומערבבים קצת, מחממים עוד 20 שניות, מוציאים ומערבבים. במידת הצורך מחממים עוד 10 שניות, אבל בשלב הזה השוקולד כבר אמור להיות נמס)
  3. מצננים מעט את הגנאש ושופכים אותו על העוגה. מחזירים להקפאה

קישוט

מכניסים את הקרם לשק זילוף או שקית אוכל ומקשטים איך שרוצים.

מוציאים את העוגה למקרר שעתיים לפני ההגשה.

יאמממ

עוד קצת חפירות:

  • בהתחלה חשבתי שהפוסט הזה מספיק ארוך ואולי כדאי שאני אוותר על החלק הזה, אבל אז שיניתי את דעתי
  • כמו שכבר אמרתי – אפשר בהחלט לוותר על קישוטי הקרם. אפשר גם לגוון ולגרד קצת שוקולד לבן מעל
  • שימו לב – העוגה לא מכילה ביצים בכלל (אבל רחוקה מלהיות טבעונית)
  • הסיבה שבכל פעם מכסים את העוגה – זה כדאי למנוע מריחות המקרר/פריזר להגיע אליה
  • מתנה מאוד מוצלחת לימי הולדת.

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה מושחת, עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על אבוי השחיתות

  1. Mariana Rosenman הגיב:

    הכל טוב ויפה חוץ מהעובדה שהעוגה לא טבעונית. אני זוכרת הבטחה למתכון טבעוני של משהו

  2. פיץ הגיב:

    וואו זה מדהים. :O ואפילו לא צריך תנור!@# D:

  3. פינגבאק: עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s