לא סוף העולם, אבל בכל זאת

לחמניות

סוף העולם לא הגיע בסוף. נכון שזה מפתיע אתכם? אפילו הייתי במסיבת סוף העולם בשישי בערב, והכנתי כדורי סוף עולם, שיעלו לפה בהזדמנות, אבל לא התכנסנו לדבר על סוף העולם היום. התכנסנו לדבר על העבודה החדשה שלי, או יותר נכון – על בעיית ארוחות הבוקר.

אז כבר סיפרתי לכם שהתחלתי עבודה חדשה.

הכל נחמד וחביב, אבל הבעיה העיקרית שלי היא ארוחות הבוקר.

תגידו לי, מה אתם אוכלים בתור ארוחת בוקר? זה יותר מסובך ממה שנדמה. הבעיה שלי היא שאני לא מסוגלת לאכול ישר כשאני מתעוררת. בדרך כלל, הדבר הראשון שאני עושה, עוד לפני שאני מצחצחת שיניים, הוא להרתיח את המים בקומקום. אחרי צחצוח שיניים אני שותה קפה, ואז אני מצליחה לתפקד בערך. שעתיים שלוש אחרי, אני כבר מסוגלת לאכול.

הבלילה

בחברה הקודמת היינו מעט אנשים, והמקרר תמיד היה מלא בכל טוב. כך יכולתי לדאוג לעצמי לפרוסות לחם עם גבינה, יוגורטים, קורנפלקס ואפילו מילקי מדי פעם. הימים הללו נגמרו, והדבר היחיד שאני יכולה לאכול בחברה הנוכחית זה פריכיות עם קוט'ג, ואתם כבר יודעים מה דעתי על פריכיות  ועל קוטג' (ואם לא: פריכיות זה כמו לאכול קלקר, ובקוט'ג יש גושים, ולכן שניהם נפסלו אצלי כבר ממזמן)

אין בעיה! אמרתי לעצמי, אני פשוט אכין לעצמי משהו בסוף השבוע, אאפה אותו בתבנית של מאפינס, ואז אוכל לקחת איתי לעבודה. השאלה הקשה היא כמובן, מה להכין?

 לפני האפייה

ובזאת אני פותחת את פרוייקט ארוחות הבוקר הגדול, בכל שבוע אני אכין משהו חדש, ואז גם יהיה לי ארוחת בוקר, ולכם יהיו תמונות (ואם אתם חברים טובים שלי, תוכלו לזכות גם בטעימות)

לפני כמה שבועות ראיתי שמורקייק הכינה לחם בירה ודבש, וזה נראה לי פתאום נורא טעים (לא היה קשור בכלל לעובדה שהייתי נורא רעבה כשקראתי את הפוסט שלה)

ואז חשבתי לעצמי – אני יכולה להכין את זה! רק בשקעים של מאפינס! ואם קצת פחות דבש, ויותר סוכר, ואולי אני אוסיף גם קצת שוקולד-צ'יפס בשביל הטעם!

אז עשיתי את זה, וקיבלתי לחמניות בירה שוקולד צ'יפס מתקתקות ומגניבות, וזה קצת מגוחך איך עבור כל כך מעט עבודה מקבלים משהו כל כך טעים.

אחרי האפייה

לחמניות בירה שוקולד צ'יפס

12-14 לחמניות

2 כוסות (240 גרם) קמח לבן

כוס (120 גרם) קמח מלא

בקבוק גולדסטאר (330 מ"ל)

כף דבש

שתי כפות סוכר לבן

שתי כפות סוכר חום

מעט מלח

חצי כוס (70 גרם) שוקולד-צ'יפס

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

3 כפות שמן קנולה

איך מכינים את זה:

  1. מחממים תנור ל175 מעלות
  2. מערבבים קמח לבן ומלא, אבקת אפייה, סוכר ומלח
  3. מוסיפים דבש, בירה ושמן, ומערבבים עם כף (התערובת דביקה וקצת נוזלית, וזה בסדר)
  4. מוסיפים את השוקולד ומערבבים קלות, עד שכל פתיתי השוקולד מפוזרים בצורה יחסית אחידה.
  5. מעבירים לתבנית שקעים משומנת, ואופים 20-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי (אני אפיתי 35 דקות, בתנור די ישן)

לחמנית בירה שוקולד!

עוד קצת חפירות:

  • אפשר לאפות בכיכר אחת גדולה במקום בשקעים, אבל אז זמן האפייה יתארך (עוד כ-עשר דקות)
  • אפשר לוותר על השוקולד-צ'יפס, למרות שאני לא ממליצה. אפשר להחליף אותם באגוזים ושקדים למיניהם, או חמוציות, או שוקולד וחמוציות!
  • אני ממליצה להקפיא את הלחמניות שלא אוכלים באותו רגע, הן מפשירות בצורה ממש טובה! כל בוקר הוצאתי אחת כשקמתי, ושעתיים שלוש אחר כך אכלתי אותה בכיף.
  • לא חייבים להשתמש בגולדסטאר, אבל אני כן חושבת שעדיף בירה יחסית בהירה (לא גינס, אותה תשמרו לעוגות שוקולד)
  • אהה! פה באמת שאי אפשר להשמיט את האלכוהול, כי אז תקבלו קמח אפוי, וזה ממש לא מגניב.
פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על לא סוף העולם, אבל בכל זאת

  1. דפי הגיב:

    חברים, אני חייבת לציין שזכיתי לטעום וזה העיף לי ת׳סכך! מעולה! ולגבי ארוחות הבוקר בעבודה. יש לי את אותה הבעיה, אבל לא כי אני לא יכולה לאכול בבוקר, אלא כי למי יש זמן? וגם אצלנו יש פרכיות ובמקרה הטוב שוקולד. מה עושים? פ.א בקיוסק למטה על סנדויץ׳ מלא בכל טוב. אחת המסורות הנהדרות.

  2. מור הגיב:

    טו-אוב!
    מה יותר טוב מבירה ושוקולד על הבוקר? או במקרה שלך, על הבוקר + שעתיים-שלוש

  3. סיון הגיב:

    נראה ממש מצוין. למה אני לא קיבלתי לטעום?

  4. פיץ הגיב:

    נראה מדהים 🙂
    ומזל טוב!! D:

  5. פינגבאק: לחמניות במילוי טחינה ודבש | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s