עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס – אפילו טבעוניות

עוגיות טבעוניות

אל תיבהלו, זה לא שהפכתי לטבעונית או משהו בסגנון. ברגעים אלו ממש אני מתכננת את העוגה הבאה שתכלול כמויות בלתי סבירות של ביצים ושמנת מתוקה.

אבל בכל זאת, כפי שהזכרתי בעבר – האחות של בן הזוג שלי היא טבעונית, והבנתי כמה זה קשה למצוא קינוחים טבעוניים. החלטתי לנסות ובכל פעם שאנחנו באים לביקור, להביא איזה קינוח טבעוני.

בפעם הקודמת (כן כן, עובר זמן מפעם לפעם) הבאתי עוגיות חמאת בוטנים שהתחסלו ומאז נאפות אצלם באופן קבוע. זה לא בסדר שהם יסתפקו רק במתכון אחד, אז חיפשתי קצת ונעזרתי באלוהי האינטרנט כדי למצוא מתכון אחר.

יש לא מעט חומרי גלם מתוקים טבעוניים – שוקולד מריר, חמאת בוטנים כמובן, טחינה גולמית ואפילו ממרח הספקולוס שממש עכשיו הגיע אל המדפים (ממרח שמבוסס על עוגיות הקרמל – לוטוס) ואני כבר מתכננת לקנות אותו ולעשות בו שימוש לעוגיות הבאות.

התערובת

מצאתי את המתכון הזה, שנראה כל כך טוב, שכמעט ולא שיניתי בו כלום.

אם תשאלו אותי מה עדיף – העוגיות הללו או הקודמות, אני אאלץ לענות שעוגיות חמאת הבוטנים שבו אותי יותר, פשוט כי אני ממש בחורה של חמאת בוטנים ושוקולד, אבל העוגיות האלו בהחלט טעימות, ומהוות גיוון נחמד אם נמאס לכם מחמאת בוטנים (לא שאי פעם אמור להימאס לכם מחמאת בוטנים, מה נסגר איתכם? טוב טוב, אתם יכולים להכין גם וגם)

לפני האפייה

עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס

כ-25 עוגיות, תלוי בגודל

כוס קמח (140 גרם)

חצי שקית אבקת אפייה (5 גרם)

כוס שיבולת שועל

חצי כוס סוכר (70 גרם)

חצי כוס חלב סויה / מים

3 כפות שמן

4 כפות טחינה גולמית (אני השתמשתי בטחינה משומשום מלא, אבל גם רגילה תעבוד)

קורט מלח

70 גרם שוקולד מריר קצוץ (או שוקולד צ'יפס)

איך מכינים את זה:

מחממים תנור ל170 מעלות.

מערבבים קמח, אבקת אפייה, מלח, סוכר ושיבולת שועל. מוסיפים חלב, שמן וטחינה גולמית ומערבבים עד שהתערובת חלקה. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נטמע.

בעזרת שתי כפיות יוצרים כדורים בגודל הרצוי, אופים 15-17 דקות, עד שהעוגיות זהובות. מצננים לפחות 20 דקות ואוכלים.

אחרי האפייה

עוד קצת חפירות

  • במתכון המקורי היה גם קוקוס, אבל אני וקוקוס לא חברים כל כך טובים, אז ויתרתי. אתם מוזמנים להוסיף רבע כוס שבבי קוקוס אם אתם מחובבי הז'אנר.
  • עוד לגבי המתכון המקורי – הוא היה 25-30 עוגיות וזה נראה לי יותר מדי, אז הכנתי רק חצי כמות. That being said – עדיין יצאו לי 25 עוגיות, ולא עשיתי אותם קטנות מדי, קסם?
  • התערובת יחסית פירורית, וזה בסדר. אני פשוט הידקתי קצת את הכדורים הפחות יציבים עם הידיים.
  • בנוסף, אחרי האפייה העוגיות עדיין מאוד רכות וזה בסדר. פשוט צריך לחכות כעשרים דקות ואז הן מתקשות. אם תאפו אותן יותר זמן הן סתם יישרפו קצת, וחבל.
  • שימו לב שאפשר להגדיר את העוגיות כיחסית בריאות – יש בהם שיבולת שועל, וטחינה גולמית, והן אפילו טבעוניות!
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על עוגיות טחינה ושוקולד צ'יפס – אפילו טבעוניות

  1. דנה הגיב:

    אין כמו עוגיות טחינה! תודה רבה על המתכון הפשוט והנוח..
    חשוב במיוחד לאכול טחינה בגלל הערכים התזונתיים הבריאים שלה כמו השומן הבלתי רווי, הסיבים התזונתיים והסידן.
    ואם נשווה את המתכון לקינוחים אחרים אז הוא בכלל כמה רמות מעל (גם בבריאות ואפילו בטעם)
    למי שלא טבעוני יש מתכונים מעולים אחרים ברשת כמו למשל http://www.foodrecipes.co.il/%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%9F/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%98%D7%97%D7%99%D7%A0%D7%94 ואני ממליצה גם לגלגל את העוגיות בשומשום לפני האפייה.
    תודה וחג שמח

  2. ניקו הגיב:

    יצא ממש מוצלח, את שלי אפיתי בטוסטר אובן, הגדלתי את כמות השוקולד צ'יפס פי 2, ושמתי כמעט את כל שקית אבקת האפייה, וכל השאר לפי ההוראות במתכון, ויצאו עוגיות מדהימות, יציבות,כמעט חמאתיות בטעם ובמרקם, רכות מבפנים, פריכות מבחוץ, טעם קליל של טחינה, וטעם מאוד דומיננטי וכיפי של שוקולד. מצרכים פשוטים וזולים.
    כל הכבוד על המתכון,

  3. פינגבאק: מאפינס קפה, שוקולד וקרמל – ויום הולדת שנה | אין דבר כזה מתוק מדי

  4. רונלי הגיב:

    וואווו יצא לי ממש טעים!! עברו יומיים והעוגיות חוסלו!
    תודה רבה על המתכון!! אני בדרך להכין עוד שתי תבניות 🙂

  5. ג'נין הגיב:

    עכשיו שמתי בתנור, נחכה לתוצאות.
    רק חבל שלא הבנתי למה לא להיבהל שאת טיבעונית. זאת בושה? מבחינתי זה כבוד להיות אדם מוסרי.

    • reutworldofsweets הגיב:

      היי, מחכה לשמוע איך יצא 🙂
      לגבי עניין הטבעונות – אני משתדלת בבלוג לפנות לכמה שיותר קהלים, ומקווה שכל אחד יכול למצוא בו מתכונים שהוא אוהב. בגלל זה יש לא מעט מתכונים טבעוניים או מתכונים פרווה לשומרי כשרות. עם זאת, עדיין רוב הקהל שלי חובב חמאה, שמנת וביצים, ולכן ההערה הזו כוונה אליהם.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s