פאי שוקולד קרמל

חותכים

אמממ שוקולד

הבצק בתבנית

שוקולד.

לפני האפייה העיוורת

מה אני כבר יכולה להגיד על שוקולד, שלא אמרו לפני?

מכינים קרמל

שהוא טעים?

שהוא מתוק?

שהוא מנחם?

מוזגים את הקרמל

שתמיד אפשר לאכול ממנו עוד קוביה? עוד פרוסה של עוגה? עוד ביס אחד קטן ומענג?

הקרמל על הקלתית

לכבוד שבוע השוקולד הבא עלינו לטובה חשבתי רבות מה להכין. כידוע לכם, אני שומרת את המתכונים המושחתים רק לאירועים מיוחדים באמת, אבל מה יכול להיות יותר מיוחד משבוע השוקולד בכבודו ובעצמו?

מכינים את המלית

אז אחרי שסיכמנו שבהחלט יש צורך במתכון שוקולדי במיוחד, המחשבות כבר החלו להירקם במוחי.

הפאי לפני האפייה

קלתית שוקולד עשירה – זה כבר מתחיל טוב, לא?

מעליה שכבה דקה וקרמית של קרמל

ומעל כל זה מלית שוקולדית עשירה ונטולת קמח.

הפאי אחרי האפייה

אמממ שוקולד

מוכנים לזלול

אז בערב אחד חורפי גייסתי את אחותי למשימה, ויחד הכנו את הפלא הזה, שאמנם זמן העבודה ברוטו הוא לא מעט, אבל רק בגלל השלבים השונים (קירור הבצק, אפיית הבצק בנפרד, קירור הקרמל וכדומה), זמן העבודה נטו הוא מועט, ובין לבין אפשר לקרוא ספר, לגלוש בפייסבוק ואם אתם ממש מזליסטים, לשחק עם האחיינית הכי מקסימה בעולם.

יאמי2

פאי שוקולד קרמל

בעיקרון, הקלתית לקוחה מכאן, המלית מכאן, אבל עם מעט שינויים והתאמות שלי.

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 20 ס"מ

בצק פריך:

120 גרם קמח

40 גרם קקאו

60 גרם סוכר

120 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

ביצה

מעט מלח

כפית תמצית וניל

2 כפות חלב

קרמל:

10 סוכריות טופי קרמל

6 כפות שמנת מתוקה

מלית שוקולד:

140 גרם שוקולד מריר

2 ביצים

80 גרם חמאה רכה

20 גרם סוכר

כף גדושה ליקר בייליס

מעט מלח

הקרמל מבצבץ לו

איך מכינים את זה:

בצק פריך

  1. מעבדים קמח, סוכר, קקאו, מלח, וניל וחמאה עד לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה והחלב עד שהבצק מתגבש, מקררים חצי שעה בפריזר או שעה-שעתיים במקרר.
  2. מרדדים את הבצק (או פשוט לוקחים פיסות ונעזרים בידיים) ומשטחים את הבצק על תבנית, דוקרים אותה במזלג ומכניסים לפריזר לעוד כ-20 דקות, בינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
  3. מכסים את התבנית בנייר אפייה או נייר אלומיניום, מעל מניחים קטניות יבשות (אני משתמשת בשעועית)
  4. אופים 10 דקות, לאחר מכן מוציאים את נייר האפייה והקטניות ואופים עוד כ-5 דקות.

קרמל

  1. בסיר קטן ממיסים סוכריות טופי ושמנת מתוקה על אש בינונית עד שהתערובת חלקה.
  2. מצננים מספר דקות, ומוודאים שאין גושים (ואם יש אפשר פשוט לאכול אותם).
  3. מצפים את הקלתית בשכבה של הקרמל.

מלית שוקולד

  1. ממיסים שוקולד וחמאה בסיר.
  2. מוסיפים את הליקר ומצננים מעט.
  3. מקציפים את הביצים ביחד עם הסוכר והמלח עד לתערובת אוורירית ובהירה.
  4. מקפלים את תערובת הביצים לתוך תערובת השוקולד.
  5. יוצקים מעל הקלתית
  6. אופים 12-15 דקות, עד שהמלית רכה ורוטטת, אך יציבה בשוליים.
  7. מצננים לחלוטין עד שאוכלים

יאמי

עוד קצת חפירות:

  • כמות הבצק הפריך היא גדולה – מתאימה לפאי בקוטר 24 לפחות. מה שאנחנו עשינו זה פשוט שמרנו את שאריות הבצק בפריזר. מהכמות שנותרה אפשר פשוט להכין עוד פאי (האמת שיש לי כבר תוכניות מושחתות בשבילו, צפו פגיעה בפרקים הקרובים)
  • לא אוהבים קרמל? אפשר לוותר עליו, או להחליף אותו בשכבה דקה של חמאת בוטנים מומסת במיקרוגל עם קצת חלב.
  • לא מספיק מושחת בשבילכם? אפשר לצפות בשכבה דקה של גנאש שוקולד (ממיסים 50 גרם שוקולד מריר ביחד עם 50 מ"ל שמנת מתוקה, מצננים מעט ומצפים) או להקציף שמנת מתוקה עם מעט סוכר לקראת ההגשה. אפשר גם להגיש עם כדור גלידת וניל
  • שימו לב שהתבנית שבה אנחנו השתמשנו היא קטנה במיוחד, וקצת בכוונה – העוגה הזאת די מתוקה ומושחתת, אז כנראה שעדיף להסתפק בפרוסה קטנה.
  • מצד שני, הבאתי הביתה לחבר רבע מהעוגה, והוא חיסל את הכל בחמש דקות

 לכבוד שבוע השוקולד אתם מוזמנים להיכנס ללינק של פסטיבל השוקולד הגדול http://chocolateweek.co.il

549918_10151359422864016_2009883814_n

בברכת שבוע שוקולד מושחת לכולם!

פוסט זה פורסם בקטגוריה פאי, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על פאי שוקולד קרמל

  1. סיון הגיב:

    וגם האחיינית אכלה בשמחה רבה את הפרוסה שלה!

  2. פינגבאק: טארטלטים עם טופי בוטנים וציפוי שוקולד | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s