סופלה שוקולד

סופלה שוקולד

אז, למקרה שלא שמתם לב, אני לא בלוגרית מספיק טובה.

שוקולד וחמאהמה הכוונה?

שוקולד וחמאה נמסים

אני לא כל כך טובה בלפרסם מתכונים מראש. בתקופת החגים הברזתי לכם ובכלל לא הייתי פה, לא פרסמתי אף מתכון מיוחד לחנוכה או לטו בשבט, ועכשיו הגיע יום האהבה.

ולנטיינז דיי.

איזה יום מטופש.

ביצה וסוכר

תסלחו לי, אבל אני לא טיפוס כל כך רומנטי, ואני לא אוהבת שיש יום שאומר לי מתי לאהוב. את שלב הדובים עברתי אי שם בגיל חמש עשרה, ושוקולדים בצורת לב זה נחמד, אבל לרוב הם שוקולד חלב ואני כידוע, בחורה של מריר.

ביצה טרופה

לפני כמה ימים ישבנו, החבר ואני, וניסינו להיזכר מה עשינו בשנים קודמות ליום האהבה. המסקנה הייתה ששנה שעברה הוא היה בנסיעת עסקים, וזכור לי במעומעם שמתישהו, לפני שלוש שנים אולי, יצאנו לריצה משותפת בפארק ואחר כך ישבנו לבירה ופיצה בפאב הקרוב למקום מגורינו.

כבר אמרתי שאני לא טיפוס כל כך רומנטי.

הפתעת חמאת בוטנים

אז מה השתנה השנה בעצם?

האמת שכלום.

פשוט השנה יש לי בלוג, ומכיוון שיוצא לי לקרוא לא מעט בלוגים אז ראיתי איך כל הבלוגרים הטובים הקדימו אותי ופרסמו כבר בבוקר או אפילו בתחילת השבוע מתכונים מתוקים לאוהבים.

לפני האפיה

ואז הרגשתי שאיכזבתי את קוראיי.

את כל אלפיי הקוראים המאוכזבים, שלא הפסיקו לרפרש את הבלוג ולא קיבלו אף מתכון רומנטי אחד קטן.

אז התבכיינתי קצת לחבר שאני לא בלוגרית מספיק טובה, ואז הוא אמר שאני יכולה לעמוד באתגר ולהספיק לפרסם עוד היום (יכולה לעמוד באתגר=תכיני לי קינוח!)

אחרי האפיה

אז יאללה, ננסה לעמוד באתגר ולפרסם את קינוח יום האהבה שלי לפני שנגמר יום האהבה (אני יודעת, אני גרועה, ואתם בחיים לא תספיקו להכין אותו ליום האהבה אלא אם כן אתם עופות לילה שהתעוררו לפני רגע, אבל תמיד יש את שנה הבאה, או את פורים*)

*ספויילר – לא תקבלו אוזני המן בפורים, לא כי אני לא אוהבת אותכם, פשוט כי אני לא אוכלת אוזני המן מסיבות משונות, ובטח שלא מכינה אותם, מבטיחה מתכון אחר במקום.

אז השאלה הגדולה, מה מכינים?

[אתם כבר יודעים את התשובה אם קראתם את הכותרת]

אחרי האפיה2

משהו מהיר הכנה – בכל זאת חוזרים הביתה מהעבודה רק בשבע בערב. משהו שוקולדי – בכל זאת יום האהבה. משהו קטן – מיועד רק לאחד או לשניים (אלא אם כן אתם חיים בקומונה, ואז פשוט תכפילו/תשלשו כמויות – אנחנו לא שופטים)

סופלה שוקולד. רק חמישה או שישה מרכיבים, החלק הכי מסובך הוא להמיס שוקולד, מה שאפשר לעשות במיקרוגל בגלל הכמות הקטנה, שוקולדי בטירוף, קצת אלכוהולי.

וטעים.

כל כך טעים.חמודים

לגבי הכמות. אני לקחתי מתכון מכאן, שיניתי אותו לא מעט, וחילקתי בשלוש. המטרה הייתה לקבל שתי מנות, אבל איכשהו יצאו לי  שלוש. אז אני ממליצה להשתמש בכלים יותר גדולים, או פשוט להכין שלוש מנות ולאכול את כולן, ביחד.

סופלה שוקולד

2-3 מנות אישיות

50 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

ביצה

30 גרם סוכר

3 כפיות ליקר שוקולד/בייליס

חצי כפית תמצית וניל

2 כפיות קמח

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות
  2. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל בפולסים קצרים (15 שניות בכל פעם) ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה
  3. מוסיפים את הליקר לתערובת השוקולד
  4. בקערה נפרדת טורפים ביצה וסוכר, מוסיפים תמצית וניל ובוחשים.
  5. מאחדים בין שתי הקערות תוך ערבוב מתמיד, כדי שהביצה לא תתבשל
  6. מוסיפים את הקמח ומערבבים כמה שפחות
  7. מוזגים את הבלילה לכלים האישיים ואופים 8-10 דקות, עד שהשוליים אפויים אבל מרכז העוגה רטוב ורוטט בעדינות.
  8. מצננים כמה דקות בטמפרטורת אחרת, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

 

עוד קצת חמאת בוטנים

עוד קצת חפירות:

  • לגבי זמן האפייה – עדיף פחות מדי מאשר יותר מדי, בטח קראתם את זה כבר מיליון פעם, אבל החלק החשוב בעוגה זה העובדה שהיא נוזלית מבפנים.
  • אני אגלה לכם סוד – באחת מהעוגות רימיתי ושמתי כפית של חמאת בוטנים, יצא מעולה! קצת הצטערתי שלא עשיתי את זה בכולם. ריבת חלב, שוקולד לבן, קצת אגוזים, כל מה שעושה לכם את זה יכול לשדרג
  • רצוי להכים בדיוק את הכמות שאתם הולכים לאכול, כי יום אחרי זה כבר לא יהיה אותו דבר. מקסימום פשוט תאכלו הכל גם אם לא התכוונתם. מה כבר יכול לקרות?
  • כן כן, אפשר לוותר על האלכוהול (אבל למה?) או להחליף אותו בברנדי, קוניאק, ליקר תפוזים למי שחובב, ודי מה שבא לכם.
  • אבל אם החלטתם גם לשים אלכוהול וגם הפתעה, שיהיה איזשהו תיאום ביניהם, כן? ליקר וניל והפתעת פירות יער? כן! פולי קפה עם ליקר לימון? פחות
  • ההכנה קלה, הקינוח טעים, ובאמת שלא צריך לחכות ליום האהבה הבא כדי להכין אותו.
  • ובתכלס – תכינו אותו בשבילכם
  • או בשבילי 🙂
  • נגמר

בתאבון, ויום אהבה שמח.

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על סופלה שוקולד

  1. פיץ הגיב:

    זה נראה כל כך טעים ופשוט להכנה! אני חייב להכין את זה בפסח! D:

  2. פינגבאק: קינוח פירורים, קרם גבינה וריבת חלב | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s