עוגיות קוקוס ממולאות בקרם קוקוס – הגרסא הקוקוסית לאוריאוס

עוגיות קוקוס ממולאות בקרם קוקוס

אז, אתם מכירים את האתר מנטקה?

ברור שאתם מכירים. הרי יש בו מלא עוגות וכתבות על עוגות, וראיונות עם עוגות, או עם אנשים שאופים עוגות, ו… נו, הבנתם את הרעיון.

אז הפורטל המגניב החליט לעשות פרוייקט עם בלוגרים – כל חודש הם יתנו לנו חומר גלם ואנחנו נצטרך להכין ממנו קינוח מושחת.

כשהסכמתי בהתלהבות, הדחקתי את הבעיה הקטנה שלי שקשורה לאוכל, ורק אחרי חשיפתו של חומר הגלם הראשון, התחלתי להבין את חומרת הבעיה.

אז אולי הגיע הזמן לווידוי קטן.

לפני האפייה

אני קצת (ממש ממש קצת) בעייתית לגבי אוכל.

כלומר, אני לא בעייתית, ממש לא. פשוט כל שאר האנשים, אלו שלא מבינים אותי, הם הבעייתיים. אני אוהבת אוכל, באמת שכן, אני פשוט לא יכולה לאכול אוכל שיש לו מרקם מוזר.

נכון שזה ממש הגיוני?

אחרי האפייה

למה אני מתכוונת כשאני אומרת מרקם מוזר? זה נורא פשוט, כל אוכל שהמרקם שלו קצת גושי, סמיך מדי, דליל מדי, או פשוט מוזר. החוקיות נורא ברורה, לא?

לא?

אז אני אתן לכם כמה דוגמאות כדי שתגידו "אהההה, עכשיו זה נורא ברור, למה אנחנו אוכלים את האוכל עם המרקם המוזר הזה?"

אוכל עם מרקם מוזר שאני לא אוכלת: קוטג' (כי יש בו גושים), בננות (רכות מדי), בטטה (סיבית מדי), אבוקדו (פשוט מוזר), קישואים, חצילים, כבד, קינמון, סחלב, מלבי, יוגורטים עם חתיכות של פירות, ועוד ועוד ועוד.

נו? נכון שעכשיו זה נורא ברור?

חמאה סוכר וקוקוס

אז תתארו לכם איך הגבתי כשגיליתי שחומר הגלם הראשון הוא (תופים תופים תופים)

קוקוס

עכשיו, כשאתם כבר מבינים את החוקיות, את יודעים שקוקוס ממש לא נכלל ברשימת הדברים שאני אוכלת. אפילו בתור ילדה לא חיבבתי את הממתק הורוד הזוהר והקוקוסי.

מה עושים? פורשים עוד לפני שהתחיל?

לא ולא! אני נראית לכם כמו אחת שמוותרת בקלות?

אז מה עושים?

המיקסר בפעולה

מכינים עוגיות בצק פריך קוקוסיות, ממלאים אותם בקרם חמאה וקוקוס, ומתפללים לטוב היות שלא טעמתם. מביאים כמה עוגיות לקבוצת המיקוד בעבודה, עוצרים את הנשימה ומופתעים מהמחמאות. מביאים את מה שנשאר לאמא (אחרי חודש וחצי שלא הייתם אצלה כי אתם ילדים גרועים), והעוגיות מתחסלות באהבה.

אז למקרה שזה לא היה ברור – לא טעמתי מהעוגיות האלו, אז אני לא יכולה להעיד עליהן. מצד שני, התגובות היו מאוד חיוביות, ונאמר לי שטעם הקוקוס עדין ושהן מאוד טעימות.

אז אם אתם אוהבים קוקוס, אתם מוזמנים לנסות אותן.

בעצם, אם אתם אוהבים קוקוס, תיכנסו לאתר של מנטקה ותראו עוד המון מתכונים קוקוסיים לכבוד חודש הקוקוס.

בברכת – שהאתגר הבא לא יהיה בננות או קינמון או בטטה.

עוגיות וקפה

עוגיות קוקוס ממולאות בקרם קוקוס

עוגיות:

רבע כוס סוכר

כוס קמח לבן

שקית אבקת אפייה

50 גרם חמאה רכה

2 כפות שמן קנולה

ביצה

חצי כוס קוקוס

שקית סוכר וניל

קרם קוקוס:

50 גרם חמאה רכה

100 גרם אבקת סוכר

4 כפות גדושות קוקוס

איך מכינים את זה:

עוגיות

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. מערבבים את החמאה עם הקמח, אבקת האפייה, הסוכר וסוכר הוניל (אפשר במיקסר או עם כף עץ) עד שנוצרת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים את הקוקוס
  4. מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים עד שמתגבש בצק
  5. קורצים כדורים קטנים ומשטחים אותם קלות. משתדלים שכל הכדורים יהיו באותו גודל כדי שיהיה קל יותר לעשות סנדוויץ.
  6. אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (תיזהרו שהם לא ישחימו)
  7. מצננים לחלוטין לפני שממלאים

קרם קוקוס

במיקסר עם וו גיטרה מערבלים את כל החומרים עד שמתקבל קרם שמזכיר במרקם שלו משהו קצת בצקי.

מרכיבים

מאתרים שתי עוגיות שהן יחסית באותו גודל. מורחים בערך כפית שטוחה על עוגיה אחת, וסוגרים באמצעות העוגיה השניה.

מלא עוגיות

עוד קצת חפירות

  • העוגיות נשמרות כחמישה ימים בטמפרטורת החדר (אלא אם כן ממש חם בחוץ ואז עדיף לשמור אותן במקרר בגלל הקרם)
  • העוגיות מתפשטות מעט באפייה, אז כדאי לסדר אותן עם רווחים.
  • אפשר להכין את העוגיות ואת הקרם בנפרד, ולמלא רק כמה שעות לקראת ההגשה.
  • כנראה שאפשר לוותר על הקוקוס גם בעוגיות וגם בקרם, ואז תקבלו עוגיות וניל פריכות עם קרם חמאה.
  • עוד מתכון בלי אלכוהול, כנראה שאני מתרככת 🙂

ומילה לסיום – אני יודעת שבתקופה האחרונה הייתי די גרועה ולא פרסמתי הרבה. זה פשוט הלחץ של העבודה, המבחנים האחרונים לתואר, העבודה הסמינריונים שעוד לא התחלתי וכבר עוד רגע צריכה להגיש. בקיצור, אני מבטיחה שאשתדל להשתפר.

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על עוגיות קוקוס ממולאות בקרם קוקוס – הגרסא הקוקוסית לאוריאוס

  1. מור הגיב:

    ראשית, ראיונות עם עוגות זה רעיון אדיר ואני לחלוטין הולכת להציע שנתחיל לעשות את זה!
    חוץ מזה, את יודעת שאני הכי מבינה אותך בקטע של בעייתיות באוכל (א י כ ס קוטג'), אבל קוקוס?? קוקוס זה טעים. ובננות גם! מאד!
    אה, ואל תדאגי.. האתגר הבא הוא לא זה ולא זה ולא זה 😉

  2. פנפן הגיב:

    יאמי יאם… זה מה שיש לי להגיד. וכמוך אני מאוד מקווה שחומר הגלם הבא יהיה קצת יותר לטעמי.

  3. פינגבאק: עוגיות סנדוויץ' שוקולד וחמאת בוטנים | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s