לחמניות במילוי טחינה ודבש

טעים

אז, זוכרים שלפני כמה זמן קיטרתי על ארוחות בוקר?

ואז הבאתי לכם מתכון ללחמניות בירה ושוקולד צ'יפס? (תזכורת לעצמי, להכין אותן שוב!)

לשים בצק

אז, מתברר שאני עדיין צריכה לאכול ארוחות בוקר. נכון שזה מפתיע?

בשבועות האחרונים דווקא לא היה לי יותר מדי זמן לדאוג לעצמי בנושא, ומצאתי את עצמי מנשנשת עוגיות עבאדי בתור ארוחת בוקר. ובשבוע האחרון לא הייתי לגמרי בקו הבריאות, ומצאתי את עצמי אוכלת חמאת בוטנים ושוקולד בשלל צורותיהם (יהיה פוסט מפורט יותר בהמשך) ומאשימה את אי השפיות הזמנית שנגרמה לי מהמחלה.

לפני התפיחה

נו אתם יודעים, כשאתם חולים וישנתם חמש עשרה שעות ואז קמתם מהמיטה והלכתם עד האמבטיה וצחצחתם שיניים, ואז זה עייף אתכם אז הייתם צריכים לנוח קצת. ולא באמת היה לכם תיאבון אבל כן היה לכם צנצנת שלמה של חמאת בוטנים עם שברי בוטנים ושתי חבילות שוקולד מריר שהתחננו שתאכלו אותם עם כפית/עם השיניים או שסתם תעשו ניסויים שכוללים חמאת בוטנים, שוקולד, כל מיני דברים שיש לכם בבית ומיקרוגל.

אחרי התפחה

ולכל ההורים שקוראים את זה – מה פתאום! לא באמת אכלתי רק חמאת בוטנים ושוקולד, הכנתי גם מרק. ולא באמת הייתי חולה, רק צינון קטן, לא קרה כלום. אני כבר בריאה ושלמה ואין צורך להתקשר לאמא שלי ולספר לה את כל זה.

מרדדים

עכשיו כשסגרנו את הנושא – חמאת בוטנים זה דבר כל כך טוב, וכל כך רע, וכל כך טוב.

מורחים את הטחינה

אבל נראה לי שקצת סטיתי מהנושא. אז לפני המחלה (לא באמת מחלה, אמא) ולפני תקופת העבאדי, לפני כן הכנתי את הלחמניות האלו. ממממ הלחמניות האלו.

לפני האפייה

לחמניות חלב ודבש שלקחתי מפה אבל החלפתי חצי מכמות הקמח לקמח מלא (כן כן, זה בריא וטעים ולא מרגישים את ההבדל, וזה לא קשור בכלל לעובדה שנגמר לי הקמח באמצע ההכנה) מגולגלות לרולדה וממולאות הטחינה גולמית מעורבבת עם מעט דבש.

טעים, פשוט, וכנראה יותר בריא משאר הדברים שאתם יכולים למצוא בבלוג.

ואחרי האפייה

לחמניות חלב ודבש במילוי טחינה ודבש

לחמניות:

250 גרם קמח לבן

300 גרם קמח מלא

שקית שמרים יבשים (11 גרם)

3 כפות דבש

350 גרם חלב

50 גרם חמאה רכה מאוד/מומסת

2 כפיות מלח.

מילוי

3 כפות טחינה גולמית

2 כפות דבש

איך מכינים את זה:

מילוי

בקערה מערבבים את הטחינה והדבש על לקבלת ממרח חלק. טועמים על מנת לוודא שהמילוי מספיק מתוק/לא מתוק מדי ומתקנים במידת הצורך.

לחמניות

  1. במיקסר עם וו לישה/ עם כף עץ מערבבים שני סוגי קמח, חלב, שמרים, חמאה ודבש עד שהתערובת הופכת למין בצק דביק.
  2. לשים עם המיקסר/עם הידיים במשך עשר דקות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הכי גבוהה ולשים עוד 2-3 דקות.
  4. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה (אני משתמשת בתרסיס), מחזירים את הבצק ומשמנים אותו קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעה וחצי, תלוי בטמפרטורה)
  5. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות למלבן
  6. מורחים כמות נדיבה מהמילוי אך משאירים שוליים נקיים
  7. מגלגלים לרולדה וחותכים לפרוסות, מניחים בתבנית מאפינס/ על נייר אפיה
  8. מתפיחים כ-40 דקות, ובינתיים מדליקים תנור ל180 מעלות
  9. אופים 17-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות והתחתית שלהן שחומה
  10. מצננים לפני שאוכלים.

טעים2

עוד כמה חפירות

  • אני השתמשתי בטחינה גולמית משומשום מלא, כי זה מה שהיה לי בבית. יעבוד טוב באותה מידה גם עם טחינה גולמית רגילה.
  • אותו דבר לגבי הקמח – אפשר להכין רק עם קמח לבן, או לשנות קצת את היחס לטובת הקמח הלבן – לא הייתי ממליצה להגדיל את כמות הקמח המלא, כדי שהלחמניות לא יצאו דחוסות מדי.
  • אין בעיה לקפיא את הלחמניות ולהפשיר אותן בטוסטר-אובן (או פשוט להוציא אותן כמה שעות לפני האכילה)
  • אפשר כמובן להחליף את המילוי בכל מה שאוהבים – חמאת בוטנים, נוטלה, ריבלת חלב, גנאש שוקולד
  • אפשר גם לוותר על המילוי ולאפות אותן בצורתן העגולה, מוארכת, מרובעת (תהיו יצירתיים)
  • אז אתם מכירים את זה שאתם מבוגרים אבל עדיין מרגישים צורך לההסתיר מההורים שלכם כשאתם לא מרגישים טוב כי אתם יודעים שהם יכולים לנסוע את כל המרחק עד לבית שלכם ולבוא לטפל בכם, או יותר גרוע, להכריח את בן הזוג שלכם לקחת אתכם לרופא? גם אני לא.

 טעים3

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s