עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת

ובשוקולד צ'יפס

אז פסח נגמר, וכהרגלי בקודש – אתם תקבלו מתכונים כשרים לפסח בעוד כמה שבועות, ותוכלו לשמור אותם לשנה הבאה.

אבל לפני שאני אספר לכם על עוגת השוקולד הטבעונית שהכנתי ליום הולדתה של האחות של החברר (או מי שבהשראתה נוצרו כל הקינוחים הטבעוניים בבלוג), אני אספר לכם קודם על ההרפתקאה שלי לשוויץ.

לכל אלו שלא מעניין אותם לקרוא על חוויות האימה שלי – המתכון נמצא למטה 🙂

ממיסים

אני אוהבת לקרוא לזה – איך לא לטוס.

אז לפני כשבועיים הייתי צריכה לנסוע לסמינר הדרכה בציריך מטעם העבודה. עד עכשיו נשמע טוב, נכון? אז זהו…

לתערובת חלקה

מתברר שהדבר ההגיוני בעיני החברה שלי הוא להטיס אותי לציריך בקונקשן דרך ברלין, ולחזור דרך וינה. כל זה כשאני סוחבת עוד מזוודת ציוד עצומה (ספויילר, מזוודת הציוד חוזרת לככב בחזרה – במכס).

הגעתי שמחה וטובת לב לשדה התעופה, עשיתי את כל תהליך הצ'ק-אין, קניתי בקבוק קלואה כי שלי כבר עומד להיגמר, ועליתי למטוס.

להוסיף את הקמח

בעיה מספר אחת – ההמראה התעכבה בכ-40 דקות (קונקשן של שעה וחצי, כבר אמרתי?)

בעיה מספר שתיים – הנחיתה התעכבה בעוד רבע שעה בכלל שהשדה בברלין היה עמוס.

אז רצתי בכל שדה התעופה בברלין כדי להספיק לטיסה לציריך, והספקתי. המזוודות שלי, לעומת זאת, זה כבר סיפור אחר.

ואת השוקולד צ'יפס

כמובן שגם הטיסה מברלין לציריך התעכבה, והשדה תעופה בציריך כבר היה אמור להיסגר (כי מתברר שהוא נסגר ב11 וחצי בלילה), והשיגו לנו אישור מיוחד לנחות ב12 ורבע, והגעתי.

המזוודות שלי ושל עוד משפחה נחמדה שחשבה משום מה לעשות את הקונקשן המוזר הזה לא הגיעו. אז היינו צריכים למלא הצהרה, ולתת את הכתובת של המשרדים בציריך, ואז לקחת מונית למלון – כשקר, ואין לי בגדים, ואני רעבה.

לפחות היה לי שוקולד ועוגיה על הכרית במלון.

שוקולד על הכרית

אז יום למחרת נאלצתי ללבוש את אותם בגדים מהטיסה (מצד אחד – חבל שזה היה ג'ינס וטי-שירט, מצד שני – מזל שזה לא היה טרנינג) ולעשות הדרכות על מוצרים שנמצאים עדיין בברלין, היה חוויתי.

המזוודות שלי היו אמורות להגיע למשרדים בשש, וסיימנו את יום העבודה בחמש (אירופאים, אתם יודעים). מזל שמול המשרד היה פאב, אז איש המכירות שהיה איתי ואני הלכנו לשתות בירה – טוב נו, שתיים, עד שהמזוודות הגיעו, בשבע וחצי.

בירה

To make a really long story short – יום אחרי כבר היו לי בגדים, ופגשנו לקוחות, וקניתי מלא שוקולד שוויצרי טעים, ואז התחילה הסאגה של הנסיעה חזרה. טיסה ראשונה מתעכבת (שוב קונקשן של שעה וחצי, כמובן) – לחץ היסטרי,מבטיחים לי שאני אספיק, מגיעה לוינה עשר דקות לפני הטיסה השניה, מגלה שהיה עיכוב ואני (והמזוודות הפעם) מספיקים. מגיעה לארץ בחמש בבוקר – עוצרים אותי במכס, האישורים שיש לי על הציוד של העבודה לא מספיקים, לוקחים לי את הציוד.

ולתנור

אני קצת עצובה מצד אחד, וקצת שמחה שאני לא צריכה לסחוב שתי מזוודות שלוש קומות בשש בבוקר.

נגמר.

יצאה מהתנור

מסקנה מספר 1 – בפעם הבאה להתעקש על טיסה ישירה, או לפחות על קונקשן של שלוש שעות.

מסקנה מספר 2 – בפעם הבאה להביא יותר שוקולד.

שוקולד שוויצרי

ועכשיו נחזור לדבר על עוגות.

אז לפני חודשיים בערך אחותו של בן זוגי חגגה יום הולדת עשרים וחמש. כבר הכנתי לה בעבר עוגיות טבעוניות, אבל הפעם זה שונה – ביום הולדת צריך עוגה. אבל עוגה טבעונית? אז חרשתי את גוגל, מצאתי את המתכון הזה והמתכון הזה, והכנתי מן שילוב שלהם, קצת קרם שוקולד וציפוי חמאת בוטנים, ומה אני אגיד לכם – יצא ממש ממש טעים.

מורחים קרם

עוגת שוקולד טבעונית

עוגה:

150 גרם שוקולד מריר

2 גביעי אלפרו בטעם שוקולד (250 גרם סך הכל)

חצי כוס חלב סויה (60 גרם)

120 גרם סוכר (חצי לבן חצי חום)

30 גרם שמן (רבע כוס)

כוס קמח לבן (140 גרם)

10 גרם אבקת אפייה

80 גרם שוקולד צ'יפס (חצי כוס)

קרם:

 60 גרם שוקולד מריר

רבע כוס חלב סויה

כף שמן

ציפוי חמאת בוטנים:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים

5 כפות אבקת סוכר

20 יחידות שוקולד צ'יפס

מקשטים בחמאת בוטנים

איך מכינים את זה

עוגה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. בסיר ממיסים שוקולד מריר עם סוכר, חלב, שמן וגביעי אלפרו, עד לתערובת חלקה.
  3. מסירים מהאש ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים מעט, רק עד שאין גושים.
  4. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים מעט.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה.
  6. מצננים לחלוטין לפני שמצפים.

קרם

ממיסים את כל חומרי הקרם בבאן-מרי או במיקרוגל, עד שהתערובת חלקה. מורחים מעל העוגה

ציפוי חמאת בוטנים

  1. מערבבים את החמאת בוטנים ביחד עם אבקת הסוכר עד לקבל מעין בצק.
  2. מעבירים לשקית אוכל וקוטמים את הקצה
  3. מזלפים שתי וערב (או כל צורה שמתחשק) לכם על העוגה.
  4. מעטרים בשוקולד צ'יפס.

 ומגישים

עוד קצת חפירות

  • לא הייתי מוותרת על הקרם, אבל ציפוי חמאת הבוטנים הוא בהחלט אופציונאלי.
  • אין גירסא לא טבעונית לעוגה – רוצים עוגת שוקולד לא טבעונית? תנסו את זאת או את זאת
  • העוגה תישמר לכם כחמישה ימים במקרר (אבל אצלנו כל אחד אכלתי שתי פרוסות והיא נגמרה תוך חצי שעה)
  • אפשר להחליף את השמן ברסק תפוחים – זה היה התכנון המקורי שלי עד שגיליתי שהרסק תפוחים שלי לא במצב שמיש (מהיום קונים רק את החבילות הקטנות, ולא צנצנת של 800 גרם)
  • זהו בעצם. פשוט, טבעוני, וטעים. באמת באמת טעים.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

13 תגובות על עוגת שוקולד טבעונית ליום הולדת

  1. פינגבאק: מאפינס קפה, שוקולד וקרמל – ויום הולדת שנה | אין דבר כזה מתוק מדי

  2. פינגבאק: טארטלטים עם טופי בוטנים וציפוי שוקולד | אין דבר כזה מתוק מדי

  3. Roni Tadmor הגיב:

    הכנתי ליום ההולדת של אתי הגננת שלנו:) יצא מעולה.
    כמות כפולה בתבנית אלומיניום מלבנית וגן ילדים שלם כולל ההורים טרף את זה תוך 5 דקות.
    נדיר שלא נשארת בכלל עוגה אחרי יום הולדת בגן ומי שלא ידע לא חשד אפילו שזה טבעוני

  4. reutworldofsweets הגיב:

    איזה כיף לשמוע 🙂

  5. אנה הגיב:

    הכנתי את העוגה וכשהיא בתנור נזכרתי ששכחתי לשים סוכר 😦
    אבל להפתעתי העוגה יצאה טעימה במיוחד. כיוון שהשתמשתי במעדן אלפרו שוקולד מריר, כל העוגה הרגישה כמו שוקולד מריר איכותי. בקיצור היא נטרפה והמתיקות הייתה מושלמת 🙂

  6. ליאור הגיב:

    גם בגן של אחיינית שלי זה היה אטרקציה. אפיתי בתבנית 23

  7. מרסל בר-לב הגיב:

    עושה רושם טוב. יש לי משפחה טבעונית. חוגגים יום הולדת לשני ילדים. אכין את העוגה בכמות כפולה. אני מתכוונת להכין ציפוי מקצפת צמחית עם אינסטנט פודינג וניל, במקום ציפוי חמאת הבוטנים, גם כדי לקשט את העוגה וגם כדי לכתוב על העוגה "יום הולדת שמח".

  8. אילת הגיב:

    חלב בקרם – לא טבעוני

  9. דלית הגיב:

    לא עלה לי. נשאר נמוך. למה?

    • reutworldofsweets הגיב:

      היי דלית
      בעיקרון העוגה לא אמורה לתפוח המון. רק מעט.
      יכול להיות שערבבת יותר מדי ובגלל זה היא לא עלתה.
      בכל מקרה, עדיין יצא טעים?

      • דלית כהנא הגיב:

        יצא טעים להפליא! אני הכנתי אותה כעוגת יום הולדת אז קישטתי אחרת אבל כולם ליקקו את האצבעות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s