פאדג' שוקולד מרשמלו

פאדג' שוקולד מרשמלו

אז כששמעתי שאתגר החודש של הבלוגרים במנטקה הוא מרשמלו, בהתחלה שמחתי. מדובר בחומר גלם שאני אוכלת (בניגוד לקוקוס), למרות שמעולם לא הייתי חובבת גדולה שלו. תמיד אהבתי מרשמלו במדורות, כששורפים אותו והוא מתנפח וחרוך, אבל מרשמלו ככה סתם – אכיל, אבל יש דברים טעימים יותר, לפחות בעיני.

שוקולד

החלטתי לשלב אותו בארוחת הסדר, ולהכין קוביות מרשמלו, שמנת ושוקולד לבן. שמחה וטובת לב ניגשתי למשימה בבית ההורים ערב לפני החג – הרתחתי שמנת וחלב, הוספתי מרשמלו ושוקולד לבן ובחשתי עד לקבלת תערובת מתוקה, לתבנית ולפריזר, להתייצבות.

ממסיים את השוקולד עם החלב המרוכז

בבוקר, ניסיתי לחתוך לקוביות ונתקלתי בבעיה קשה. אם לא ידעתם את זה, אני הולכת לספר לכם משהו שישנה לכם את החיים:

מרשמלו – הוא ממש דביק

תערובת חלקה

לא הצלחתי לחתוך את הקוביות כמו שצריך, וגם גנאש שמנת ושוקולד לבן ששפכתי מעל לא שיפר את המצב. מזל שהכנתי עוד קינוח גיבוי (ושאחיות שלי מטורפות ולכן היו איזה חמישה קינוחים שונים)

קוצצים מרשמלו

שלא תחשבו לרגע שזה לא נאכל, זה ועוד איך נאכל. אפילו החבר ביקש ממני באיזשהו שלב להרחיק ממנו את התבנית, זה פשוט היה מאוד לא פוטוגני. מאוד. [שקלתי לפרסם תמונה, אבל החלטתי לחסוך מכם, אולי בהזדמנות אחרת]

המון מרשמלו

החלטתי שאני לא יכולה לפרסם אותו, ואפילו שקלתי לפרוש מהאתגר החודש. אבל ברגע האחרון (ליטרלי, ברגע האחרון – ערב לפני שצריך לשלוח את המתכונים) החלטתי להתעשת ולהכין עוד משהו.

שוב פאדג', שוב מרשמלו, אבל הפעם עם שוקולד מריר וחלב מרוכז.

מאחדים

עכשיו, זה כבר היה יותר טוב.

ופה אני חייבת לסייג – אני מאוד אוהבת פאדג', ולכן השתמשתי בכמות יחסית מעטה של שוקולד, מה שיצר קוביות מתוקות, מעט דביקות ולא הכי יציבות. כלומר, אפשר לחתוך אותם אחרי כמה שעות בפריזר, לשמור במקרר ולהגיש, אבל החיתוך לא ייצא הכי יפה והקוביות לא הכי מוצקות. לי לא הייתה בעיה עם זה, כי לא היה לי אף אחד להגיש לו אותם, ועיקר ארוחות הבוקר והערב שלי בימים האחרונים היו לפתוח את המקרר, להוציא את התבנית ולאכול בכפית.

ערבוב קצר

אבל – אם אתם מתכננים להגיש את הקוביות לאנשים שאתם אוהבים ולא רק לעצמכם, ורוצים קוביות יותר יציבות ועמידות – אני הייתי ממליצה להוסיף עוד 150-200 גרם שוקולד מריר. ככה קוביות הפאדג' יהיו מוצקות יותר וישמרו גם מחוץ למקרר.

אז בלי להמשיך לחפור, קבלו אותן. ואם אתם רוצים לראות עוד מתכוני מרשמלו, תקפצו לבקר בעמוד של מנטקה.

ולתבנית

פאדג' שוקולד מרשמלו

20-40 קוביות, תלוי בגודל.

200 גרם שוקולד מריר

פחית חלב מרוכז (397 גרם)

20 גרם חמאה

100 גרם מרשמלו

2 כפות ליקר שוקולד

איך מכינים את זה

  1. בסיר על אש בינונית ממיסים שוקולד וחלב מרוכז עד לקבלת תערובת חלקה, מוסיפים את החמאה והליקר ומורידים מהאש.
  2. בינתיים, חותכים את המרשמלו לקוביות קטנות – פעולה מאוד מעצבנת ודביקה, אבל אם יוצאות חתיכות לא יפות אפשר תמיד לאכול אותן.
  3. מוסיפים את המרשמלו לתערובת ומערבבים רק עד שכל המרשמלו נטמעים – לא צריך לחכות שהם יימסו, אפילו עדיף שלא.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית ומעבירים למקרר ללילה או לפריזר לשעתיים.
  5. חותכים לקוביות – מגישים קר או בטמפרטורת החדר.

סוגשל קוביות

עוד קצת חפירות

  • כמו שאמרתי בהתחלה, הממתק שיוצא לא הכי יציב. כדאי להוסיף לו עוד 150-200 גרם שוקולד, לקבלת קוביות שוקולדיות יציביות שקל לחתוך.
  • מומלץ לחתוך לקוביות יחסית קטנות (אלא אם כן אין דבר כזה מתוק מדי בשבילכם (הבנתם? זה השם של הבלוג :)) ואז אפשר לוותר על החיתוך ולאכול ישר מכפית)
  • אם מכינים אותו בשביל ילדים – אפשר לוותר על הליקר, למרות שהוא לא מאוד דומיננטי.
  • אם לא מכינים אותו לילדים – תחליפו לליקר קפה, ותחליפו את המרשמלו באגוזים או פתיתי שוקולד לבן.
  • הרגע מצאתי קינוח ליום העצמאות! (רמז – פאדג' שוקולד קפה עם אגוזים ושוקולד לבן)

בתאבון!

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על פאדג' שוקולד מרשמלו

  1. מור הגיב:

    איזה טוב זה נראה. הכי כיף בלאגן שוקולדי שאוכלים בכפית!!
    ורגע, מרשמלו זה דביק? מה?!

  2. סיון הגיב:

    דווקא קינוח ליל הסדר היה מעולה, ולדעתי גם נראה טוב.
    (ונאכל בשמחה ע"י בת שנתיים ספציפית)
    תפרסמי אותו!

  3. פיץ הגיב:

    אדיר!! מיד התווסף למעדפים 🙂

  4. פינגבאק: פאדג' שוקולד לבן ופירות יער | אין דבר כזה מתוק מדי

  5. מור הגיב:

    הקינוח מעולה, כדאי להכין אותו באינגליש קייק חד"פ ולחתוך פרוסות.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s