קרם לימון עם קצפת וניל.

יפה

יש הרבה דברים שמשמחים אותי.

לקבל ציון טוב בקורס שכמעט ולא למדתי אליו.

למצוא חניה בדיוק מול הבית.

כשהאחיינית המתוקה שלי, בת השנתיים וקצת, מפנה לי מקום בספה הקטנה שלה ומבקשת שאשב לצידה.

כשהחברים הופכים להיות משפחה, וכשאני מגיעה אליהם לפנקייקים בבוקר של שישי, הצלחת שלי כבר על השולחן והמים בקומקום כבר רותחים.

ללכת ברחוב אבן גבירול בתל אביב ולהרגיש שאני מכירה כל שביל וכל פינה.

לשמוע מוזיקה טובה, או להיות בהופעה של חברים,שמנגנים מוזיקה טובה.

לאכול שוקולד.

להכין את הקרם לימון הזה, ולעטר אותו בקצת וניל, ולהגיש למשפחה בליל הסדר, ולקצור מחמאות.

אז הקינוח הזה די מושלם – הוא קל הכנה, טעים, ומאוד פוטוגני.

הוא כשר לפסח (too late for that, אני יודעת, אבל שנה הבאה) ויכול להתאים מאוד ליום העצמאות, אם אתם מארחים בבית.

ותודה גדולה לצלם המוכשר אלעד צריקר, שצילם את התמונות.

קרם הלימון מבוסס על המתכון הזה, עם מעט שינויים שלי.

טעים2

קרם לימון עם קצפת וניל:

12-16 כוסות אישיות, תלוי בגודל הכוסות.

קרם לימון:

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות.

90 מ"ל מיץ לימון

גרידה מלימון גדול

4 ביצים

150 גרם סוכר לבן

קצפת וניל:

250 מ"ל שמנת מתוקה

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

קישוט:

4-5 משמשים מיובשים, חתוכים לקוביות קטנות

איך מכינים את זה

קרם לימון

  1. במיקסר עם וו בלון מקציפים ביצים וסוכר כ-5 דקות, עד שהתערובת תפוחה מאוד.
  2. במקביל, מבשלים מיץ לימון עם גרידה בסיר בינוני.
  3. כשהתערובת בסיר רותחת, מעבירים אותה בזרם דק לתערובת הביצים תוך כדי הקצפה.
  4. מעבירים את הכל חזרה לסיר ומבשלים כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
  5. מורידים מהאש ומוסיפים את החמאה.מערבבים עד שהחמאה נטמעת.
  6. ממלאים כל כוס עד חציה, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר להתייצבות.

קצפת וניל

מקציפים שמנת מתוקה קרה עם וניל עד לקבלת קצפת נוקשה.

הרכבת המנה

מוציאים את הכוסות המקוררות עם קרם הלימון. מזלפים קצפת וניל, ומעטרים במעט משמשים מיובשים. מגישים קר.

קרם לימון

עוד קצת חפירות

  • לגבי אלכוהול – הכנתי את הקינוח בבית של אימא שלי, ולכן לא היה לי יותר מדי אלכוהול. אם הייתי בבית בטוח הייתי מוסיפה 20 מ"ל של למונצ'לו, או אפילו אותה כמות של וודקה, שהייתה מדגישה את הטעמים.
  • אפשר להחליף את מיץ הלימון והגרידה בתפוז, ואל לקבל קרם תפוז.
  • המשמשים המיובשים היו תוספת של הרגע האחרון – פשוט ראיתי אותם במטבח והם נראו לי מתאימים. אפשר להשמיט, אפשר להחליף בשוקולד לבן מגורד (או שוקולד צ'יפס לבנים), או לעטר בפרוסות של תפוז או בעלי נענע.
  • אפשר להכין בכוסות צ'ייסר קטנטנות, ואז תתקבל כמות גדולה יותר.

חג עצמאות שמח!

קרם לימון2

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על קרם לימון עם קצפת וניל.

  1. דפי הגיב:

    נראה מושלם. אין כמו פנקייקים בבורדל 🙂 3>

    • spbv הגיב:

      כמה זה 20 גרם למונצ'לו ? כמה זה 90 מ"ל מיץ לימון ? כמה זה 150 גרם סוכר ?? כמה נחמד לקבל מידות בעברית, כלומר בכוסות, כפות וכו' ….

      • reutworldofsweets הגיב:

        היי!
        20 גרם למונצ'לו זה כף עד כף וחצי
        90 מ"ל מיץ לימון זה חצי כוס פחות כף
        150 גרם סוכר זה 3/4 כוס

        בדרך כלל אני משתדלת לכתוב גם בכוסות, אבל הפעם שכחתי.
        בכל אופן, אם אין לך משקל בבית אני ממליצה לך להשתמש בטבלת המרות. אני משתמשת בכזאת לפעמים http://www.carine.co.il/htmls/page_506.aspx?c0=13425&bsp=13430

      • אשר הגיב:

        יש מכשירי מדידה ואז רואים כמה זה וכמה זה וכמה זהולא צריך לשאול שאלות תם כמו בפסח!!!

  2. פינגבאק: קינוח קפהשוק – או, קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגית שוקולד קפה שקדים | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s