עוגיות שוקולד במילוי קרם שוקולד

טעים

אז את יום העצמאות בילינו בחיפה – בעל האש אצל חברים. החברים דאגו לבשר, סלטים, בירות וכמויות בלתי סבירות של ואן-גוך דאבל אספרסו.

קמח וקקאו

אנחנו קנינו פיתות בדרך והבאנו עוגיות.

ועכשיו מעורבבים

מממממ עוגיות.

מקרימים חמאה וסוכר

כבר הרבה זמן רציתי להכין את עוגיות טביעת האצבע של שירלי נמש, אבל לא באמת הייתה לי סיבה טובה (כן – מתברר שלהכין את העוגיות ולאכול את כולן בתור ארוחת ערב לא נחשב לסיבה טובה)

בצק

אז הכנתי את הבצק, בזמן שהוא התקרר לו במקרר אני עשיתי את השנ"צ המסורתי שמסמל את המעבר בין יום הזיכון ליום העצמאות. קמתי, גלגלתי כדורים יחסית קטנים, חיררתי אותם עם כף עץ ואפיתי 8 דקות. גנאש שוקולד מהיר שמכינים במיקרו, ממלאים את השקעים, אוכלים את השאריות של הגנאש, ומתאפקים לא לסיים את כל העוגיות לפני העל האש.

כדורים

אז אני יכולה להמשיך ולחפור לכם קצת על מזג האויר המדכא שנחת עלינו, ועל זה שעדיין לא יצא לי לחנוך את כל השמלות החדשות שלי (לך כבר חורף! עוד רגע מאי) או שאני יכולה פשוט לתת לכם את המתכון לעוגיות.

לפני אפיהאז? מתכון? חפירות? גשם?

אחרי האפיהטוב נו, מתכון.

ממלאים

כמו שאמרתי, העוגיות מבוססות על המתכון של שירלי נמש, עם קצת שינויים מינוריים שלי.

מי לקח ביס

עוגיות שוקולד במילוי קרם שוקולד

לי יצאו 39 עוגיות, תלוי בגודל.

עוגיות:

170 גרם קמח לבן

ביצה

120 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

140 גרם סוכר

3 כפות חלב

30 גרם קקאו

כפית תמצית וניל

קורט מלח

כף ליקר בייליס/שוקולד/קפה

מילוי:

60 גרם שוקולד מריר

4 כפות שמנת מתוקה

איך מכינים את זה:

עוגיות

1.  מערבבים (בקערת מיקסר עם וו גיטרה או בקערה רגילה עם כף עץ) חמאה וסוכר עד שהתערובת מתאחדת.

2. מוסיפים חלב, וניל וביצה וממשיכים לערבב על מהירות נמוכה.

3. מוסיפים קקאו, קמח ומלח ומערבבים רק עד שהתערובת מתאחדת.

4. בשלב הזה הבצק די דביק, זה הזמן לכסות אותו ולתת לו לנוח במקרר שעה שעתיים.

5. כשהבצק מתעורר, קורצים כדורים קטנים ומסדרים בתבנית.

6. בעזרת כף פריזאית או גב של כף עץ מחוררים קלות כל כדור, ליצירת גומחה.

7. אופים 8-10 דקות (גם אם העוגיות לא נראות ממש מוכנות, הן מתקשות)

8. כשהעוגיות יוצאות מהתנור – מחוררים אותן שוב (בדרך כלל הגומחה תופחת וקצת נעלמת)

9. מצננים היטב לפני שממלאים.

מילוי

מחממים במיקרו שמנת ושוקולד בפולסים של 30 שניות, מערבבים בין לבין עד שהגנאש מוכן. באמצעיות כפית ממלאים כל שקע, מצננים בטמפרטורת החדר עד שהגנאש מתקשה.

עוגיות

עוד קצת חפירות

  • אז בהתחלה עשיתי כדורים יחסית גדולים, כי ניסיתי להכניס הכל לתבנית אחת. באיזשהו שלב הבנתי שזה לא יקרה, אז עשיתי כדורים יותר קטנים ויותר חמודים (בעיני) ככה שהכמות נעה לדעתי בין 30 עוגיות יחסית גדולות ל-50 עוגיות קטנות.
  • לגבי המילוי – אז באמת שהתכוונתי להשתמש ב100 גרם שוקולד מריר כמו שכתוב במתכון המקורי, אבל איכשהו 40% מהחבילה (או 8 קוביות, מה שנשמע פחות) מצאו את דרכן לבטן שלי, אז השתמשתי רק ב60 גרם, אבל המילוי הספיק ואפילו נשאר קצת בשביל לטעום אותו ולוודא שהוא בסדר.
  • עוד לגבי המילוי – אפשר להשתמש במילוי הקרמל של שירלי, אפשר גם להחליף את השוקולד המריר בשוקולד לבן בשביל לקבל עוגיות יותר צבעוניות, אבל במקרה כזה עדיף לההשתמש ב100 גרם. אפשר גם להכין אותן ללא המילוי והן עדיין יצאו טעימות.
  • לגבי זמן האפיה – אני כידוע, אוהבת מאוד פאדג', ולכן אפיתי את העוגיות 7 דקות (עד שהן תפחו ונראו כמעט מוכנות) ובעיני הן יצאו מצויינות. החבר לעומת זאת, טען שהוא היה מעדיף אותן יותר פריכות, גם כי הוא אוהב עוגיות פריכות (go figure) וגם כי הוא טען שעוגיות פריכות יתאימו יותר למילוי הקרמי – לשיקולכם.
  • אין לי באמת עוד מה להגיד. בתאבון!

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s