עוגת גבינה ותותים

העוגה במלוא תפארתה

אחד החגים שאני הכי אוהבת זה שבועות. דבר ראשון, האוכל פשוט מעולה, מגוון רחב של פשטידות, סלטים וכמובן קינוחים.

תחתית

הסיבה השנייה היא המשפחתיות – בעיני שבועות הוא אחד החגים היותר משפחתיים שיש. בכל חג שבועות אנחנו מתכנסים בבית של אימא עם משפחה וחברים, והאווירה תמיד חגיגית וקלילה, ובעיקר מלאה באוכל טוב.

תחתית מוכנה

כשאחותי הגדולה חגגה יום הולדת לפני שבוע, השארתי לה בחירה בין עוגת שוקולד ובוטנים, לבין עוגת גבינה ותותים. למזלכם, היא בחרה באופציה השניה.

גבינות

מה שטוב בעיני בעוגות גבינה, מלבד קלות ההכנה שלהן, זה שהן סופגות טעמים רבים, וניתן לשלב איתן כמעט כל דבר שעולה על דעתכם.

ביצים

אני בחרתי להכין את העוגה שלי בטעם וניל ותות.

לפני אפייה

התחלתי בתחתית ביסקוויטים מועשרת בתמצית וניל.

אחרי האפיה

למלית הוספתי גבינה בטעם וניל בנוסף לתמצית וניל ופודינג וניל.

חומרי ציפוי

את הציפוי בחרתי לעשות בצבע ורוד, ולכן השתמשתי גם ביוגורט תות.

ציפוי ורדרד

מניפה של תותים פרוסים דק וקיבלתם עוגה יפה, מרשימה ולא פחות חשוב – מאוד טעימה.

כל כך יפה

עוגת גבינה ותותים

תבנית בקוטר 20-24

תחתית:

180 גרם ביסקוויטים טחונים דק

50 גרם חמאה מומסת

כפית תמצית וניל

מלית

250 גרם גבינת סקי וניל (אפשר כל גבינת וניל אחרת, כמובן)

200 מ"ל שמנת חמוצה

450 גרם גבינה לבנה

3 ביצים

כף קמח

כף ליקר בייליס

כפית תמצית וניל

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

100 גרם סוכר (חצי כוס)

ציפוי

200 מ"ל שמנת חמוצה

100 מ"ל יוגורט תות

שקית סוכר וניל

קישוט

10-12 תותם אדומים ויפים, פרוסים דק

איך מכינים את זה

תחתית

מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה והוניל עד לקבלת פירורים רטובים. מהדקים את הפירורים לתחתית בעזרת כף או גב של כוס. מכניסים לפריזר להתייצבות בזמן שמכינים את המלית.

מלית

  1. מחממים תנור ל160 מעלות.
  2. בקערה טורפים את הגבינות והשמנת עד לקבלת מרקם חלק.
  3. מוסיפים את הסוכר, הוניל והליקר ומערבבים.
  4. מוסיפים את הביצים אחת אחת וטורפים היטב בין הוספה להוספה.
  5. מוסיפים את הקמח.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית, ואופים כשעה, עד שהשוליים יציבים והמרכז מעט רוטט.
  7. מכבים את התנור, פותחים מעט ומשאירים שם את העוגה כשעה, שעה וחצי.

ציפוי

מערבבים את כל חומרי הציפוי ושופכים מעל העוגה כשהיא חמימה (אחרי כשעה, שעה וחצי בתנור הכבוי). מיישרים בעזרת מרית או לקקן.

קישוט

פורסים את התותים ומסדרים צורה מעגלית.

טעים

עוד קצת חפירות

  • לא בא לכם תותים או שכבר אין? אפשר להשמיט או להחליף בכל פרי שבא לכם – פירות יער או משמשים ישתלבו מצויין.
  • לא רוצים ציפוי ורוד? החליפו את יוגורט התות ביוגורט טבעי.
  • אם העוגה עולה במהלך האפייה אין מה להיבהל – היא תרד חזרה לגודל המקורי אחרי שתכבו את התנור.
  • אני אפיתי בתבנית בקוטר 20 וקיבלתי עוגה מאוד גבוהה, אפשר לאפות בתבנית בקוטר 24 ואז תתקבל עוגה מעט יותר נמוכה, אך עדיין יפה ומרשימה.
  • יאללה, שבועות כבר מחכה לכם.

 רוצים ביס

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות גבינה, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על עוגת גבינה ותותים

  1. פיץ הגיב:

    אומייגאד זה נראה כל כך טוב.

  2. אנונימי הגיב:

    שלום, מאוד אהבתי את העוגה!! בתור מישהי שלא אופה הרבה, יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענה.
    "מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה והוניל עד לקבלת פירורים רטובים. מהדקים את הפירורים לתחתית בעזרת כף או גב של כוס." בעזרת מה לערבב את הביסקוויטים עם החמאה והוניל? ולהדק את הפרורים ישר לתבנית?

    • reutworldofsweets הגיב:

      היי! קודם כל אני בחורה (או ילדה או אישה, תלוי את מי שואלים)
      שמחה ממש שאהבת! אני ערבבתי עם כף רגילה, אבל כמובן שאפשר גם עם כף עץ. את כל הפירורים העברתי לתבנית ושם הידקתי (אפשר לראות בתמונות)
      אם יש לך עוד שאלות אז בכיף 🙂

  3. EMI הגיב:

    הציפוי מיתקשה? לא נישפך??? בתודהההההההההההההההההה!

  4. EMI הגיב:

    תודהההההההההההה: היה נהדרררררררררררררר!!! ביקשו עד פעם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s