לחמניות גבינה צהובה וזיתים שחורים

לחמניות גבינה וזיתים

אז רציתי לשתף אתכם במאורע די משמח שקרה ממש בשעות האחרונות – קיבלתי את הציון האחרון שהיה חסר לי בתואר בכלכלה (ואפילו ציון גבוה!)

בצק

אז אמנם תעודה עדיין אין, אבל האבן הזאת שנגולה לי מעל הלב, לדעת שאת כל הנקודות כבר סגרתי ועשיתי עוד צעד בדרך לקבלת התואר הנכסף, זאת הרגשה מצוינת.

תוספות

עוד מאורע קטן בנושא הלימודים – הוא שאתמול הגשתי סמינר בתקשורת, רק עוד סמינר אחד וגם התואר הזה כבר יהיה מאחורי.

האיחוד

אז חגגתי עם שוקולד ובייליס מול הלפטופ של העבודה (כי אני יודעת לבלות כמו שצריך) אבל חשבתי שבאמת מזמן כבר לא פרסמתי מתכון, אז הגיע הזמן.

לפני האפיה

אמנם אמנם שבועות כבר נגמר, אבל לחמניות זה תמיד טוב. בעיקר עכשיו כשהימים מתחממים, ובמקום לאכול ארוחה כבדה אתם מעדיפים איזה סנדוויץ' קליל.

מה שטוב בלחמניות האלו, זה שהן כבר build-in עם התוספות שאתם רוצים. פה השתמשתי בגבינה צהובה מגורדת וזיתים שחורים, אבל אפשר להוסיף ולגוון, ואז במקום להכין סנדוויץ בבוקר, פשוט לוקחים לחמניה או שתיים.

אחרי האפיה

המתכון מבוסס על מתכון שמצאתי פה לחלה מתוקה, עם קצת שינויים כדי להפוך את הלחמניות לארוחת בוקר של ממש.

לחמניות גבינה צהובה וזיתים שחורים

12-15 לחמניות, תלוי בגודל

500 גרם קמח לבן

11 גרם שמרים (שקית אחת)

ביצה

כף סוכר

2.5 כפות מלח

1.25 כוסות מים (250 מ"ל)

30 מ"ל שמן

כף גדושה גבינה לבנה

70 גרם זיתים שחורים קצוצים

70 גרם גבינה צהובה מגורדת

2 כפות אורגנו

כפית פפריקה

איך מכינים את זה

  1. במיקסר עם וו לישה/ עם כף עץ מערבבים קמח, גבינה, מים, שמרים, ביצה, סוכר ושמן עד שהתערובת הופכת למין בצק דביק.
  2. לשים עם המיקסר/עם הידיים במשך עשר דקות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים את המלח, מגבירים למהירות הכי גבוהה ולשים עוד 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את הגבינה והזיתים ומערבבים עד שהתוספות נטמעות.בבצק.
  5. מוציאים את הבצק מהקערה, משמנים אותה (אני משתמשת בתרסיס), מחזירים את הבצק ומשמנים אותו קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח (בין שעה לשעה וחצי, תלוי בטמפרטורה(
  6. צרים מהבצק כדורים בגודל הרצוי (אם משתמשים במשקל – אני עשיתי לחמניות במשקל 70 גרם כל אחת)
  7. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים עוד חצי שעה, ובינתיים מחממים תנור ל180 מעלות.
  8. אם רוצים, מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום/קצח/שיבולת שועל
  9. אופים 17-20 דקות, עד שהלחמניות זהובות והתחתית שלהן שחומה.

 מוכן

עוד קצת חפירות

  • שוב, התוספות הללו הן רק המלצה, אפשר להשמיט או להחליף בכל מה שאוהבים: גבינה בולגרית, זיתים ירוקים, עגבניות או עגבניות מיובשות, פלפלים. באמת, כל מה שבא לכם!
  • אפשר להכין את הלחמניות מאוד קטנות (משקל של 35-40 גרם כל אחת) ואז ייצאו לכם די הרבה לחמניות, שיהיו מצוינות כנשנוש אם אתם מארחים. במקרה הזה אני ממליצה לעשות כמה סוגים של תוספות, כדי שיהיה מעניין.
  • אז אני לא חסידה של ביצה טרופה או שומשום, על חלק מהלחמניות פיזרתי מעט שיבולת שועל, אבל היא לא נדבקה כל כך טוב, אז עדיף כן להשתמש בביצה אם מפזרים משהו מעל הלחמניות.
  • בתאבון!
פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על לחמניות גבינה צהובה וזיתים שחורים

  1. whisk me away הגיב:

    זה נראה טעים לאללה.. לגמרי הולכת לנסות!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s