עוגת חמאת בוטנים ושוקולד, או – גיוון זאת כן מילה גסה

אני מגדירה את עצמי כבחורה ספונטנית וקלילה, שאוהבת שינויים ודברים חדשים.

יפהאני משקרת לעצמי.

בלילה מתערבלת

כבר שנים שאני יוצאת בדיוק לאותם שלושה פאבים שכונתיים, בהם הברמן כבר מכיר אותי, ואני יודעת את התפריט בעל פה. כשמתחשק לי פסטה טובה אני תמיד אלך לרוסטיקו ואזמין אחת מהשלוש מנות שאני תמיד אוכלת שם, וכשאני רוצה המבורגר אני תמיד אלך לאוונגרד.

בוניליה אני תמיד אזמין חמאת בוטנים או חלבה או קרם עוגיות, ורק כשאני ממש מתפרעת אני אקח תותים בשמנת.

אפילו החברות הקרובות שלי, הן החברות מהצבא שמלוות אותי כבר שבע שנים.

צ'יפס

זה לא שלא ניסיתי. באמת שהשתדלתי. פשוט כל ניסיון שלי לגוון נגמר בדרך כלל במפח נפש. הדאנס בר החדש והטרנדי מתגלה כמקום שמגיש בירה מבקבוק בכוס פלסטיק, והמשקה הרווח שם הוא וודקה חמוציות (בילוי של ארבעים דקות, שנגמר בסושיה, אוכלת את הרול הקבוע שלי, כמובן)

לפני אפייה

אין ברירה. אני חייבת להודות בזה.

אני בנאדם מיושן, חסר מעוף. אוהב את השגרה שלו.

ומה לגבי אפייה?

אחרי אפיה2באפייה אני כן משתדלת לגוון, אבל איכשהו, גם כשאני לא מנסה ולא מתכוונת, בסוף יוצא שהכנתי משהו עם חמאת בוטנים ושוקולד. כי זה מה שאני מכירה, וזה מה שאני אוהבת וטעים לי.

עוגה

 

ניקח לדוגמא את העוגה הבאה – בסך הכל חיפשתי עוגה בחושה ונחמדה. ושאם אפשר תהיה גם פרווה, מכיוון שזה היה לכבוד ארוחת שישי בה השתתף בן הזוג של אחותי ששומר כשרות.

ואז, אתם יודעים איך זה עובד, מצאתי את המתכון של בישול בזול שנראה ממש טוב, ואז איכשהו, עם מעט השינויים שערכתי (הוספת ביצה, הקטנת הקמח) התווספה לבלילה גם קצת חמאת בוטנים.

ואם אתם לא חברים שלי בפייסבוק, אז דבר ראשון, תהיו חברים! ודבר שני, אתם מוזמנים לבדוק את עמוד מאגר המתכונים שהוספתי.

 

טוב, יאללה למתכון.

עוגת חמאת בוטנים ושוקולד

עוגה:

2 ביצים

4 כפות שמן

כוס חלב סויה/מים/מיץ

כפית תמצית וניל

1.25 כוסות סוכר (150 גרם)

1 וחצי כוסות קמח – 180 גרם

שקית אבקת אפיה

0.5 כפית מלח

2 כפות גדושות חמאת בוטנים

100 גרם שוקולד קצוץ

40 גרם חמאת בוטנים צ'יפס (אופציונאלי)

ציפוי:

20 גרם שוקולד מריר

2 כפות קקאו

2.5 כפות סוכר

כף מים

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מקציפים (ידנית או במיקסר) ביצים וסוכר מספר דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה.
  3. מוסיפים שמן, חלב/מים/מיץ, חמאת בוטנים ומלח, וממשיכים לערבל עד שהתערובת חלקה.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים כמה שפחות, רק עד שהקמח נטמע.
  5. מוסיפים את השוקולד וחמאת הבוטנים צ'יפס (אם יש), ומערבבים בעזרת מרית.
  6. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-40 דקות, עג שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
  7. כשהעוגה מתקררת, מערבבים את כל חומרי הציפוי. ממיסים במיקרוגל או על סיר עד לתערובת חלקה, ושופכים על העוגה.

 ציפוי

 

עוד קצת חפירות

 

  • כדאי לקמח מעט את השוקולד לפני הוספתו. זה ימנע ממנו לשקוע. אני לא עשיתי את זה והפתיתים אכן שקעו מעט, אבל העוגה עדיין הייתה טעימה.
  • אם רוצים עוגה חלבית, אפשר להמיר את הנוזל בחלב רגיל.
  • אפשר לוותר על הציפוי, אבל חבל, כי הוא ממש פשוט ומוסיף לעוגה.
  • העוגה ממש, אבל ממש טעימה – לראייה, הבאתי אותה לארוחת שישי והיא פשוט חוסלה באותו ערב (ואחר כך קיבלתי וואטסאפ נוזף מאמא שלי, על כך שלא נשארה לה פרוסה לקפה של הבוקר)

בתאבון 🙂




 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

5 תגובות על עוגת חמאת בוטנים ושוקולד, או – גיוון זאת כן מילה גסה

  1. פינגבאק: קינוח קפהשוק – או, קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגית שוקולד קפה שקדים | אין דבר כזה מתוק מדי

  2. נעמה הגיב:

    מה גודל התבנית?

  3. יובל הגיב:

    פשוט מתכון מדהים. תודה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s