מאפינס קפה, שוקולד וקרמל – ויום הולדת שנה

מעוצב2

לפני שנה בדיוק, החלטתי להוציא לפועל רעיון שהתבשל אצלי (או אולי נאפה) כבר די הרבה זמן, ולפתוח בלוג.

למה רציתי לפתוח בלוג?

בגלל לא מעט סיבות: לתעד בצורה מסודרת את הניסיונות המוצלחים שלי במטבח, כדי שתהיה לי עוד סיבה לאפות, וגם, כדי לחלוק את המתכונים שלי עם עוד אנשים שאוהבים לאפות.

ביצים

אז מה בעצם עבר עלי בשנה האחרונה?

הייתי בלונדון, ארגנטינה, בוקרשט, ציריך, ברגן ואוסלו (כשרק ארגנטינה ולונדון היו הנאה)

ביצים וסוכר

הספקתי לסיים תואר בכלכלה, וכמעט לסיים תואר בתקשורת (רק עוד סמינר אחד!)

התפטרתי מהעבודה שלי והתחלתי לעבוד במקום חדש ובמשרה מלאה, בניגוד למשרת הסטודנט הקודמת.

פרסמתי 42 פוסטים.

ויוגורט

השתתפתי באתגר הבלוגרים של מנטקה, ואפילו פגשתי אישית חלק מהאנשים שמאחורי הבלוגים.

פרסמתי שלושה מתכונים טבעונים (עוגיות, עוגיות ועוגה) וגיליתי שהם מושכים ממש הרבה אנשים לבלוג.

וקפה

מלבד חיפושים של מתכונים טבעונים, אנשים הגיעו אלי דרך מספר חיפושים מעניינים, לרוב עם שאלות שלא ממש היו תשובות להן בבלוג, אז אני אנסה להגיב פה כמיטב יכולתי על הנבחרים.

וקומח

דברים שמעצבנים אותי – מובן, לגמרי מובן.

מה כבר אפשר להגיד על דבר שכזה? – אני באמת לא יודעת.

גליל תמר עטוף בייקון עם אגוזים וגבינה כחולה – אין לי שמץ של מושג איך החיפוש הזה הוביל לבלוג

גמבה אדומה מתכונים – גם לגבי החיפוש הזה.

כרית שוקולד חמאת בוטנים – יש דבר כזה?? אם כן אז אפשר גם?

איפה ניתן להשיג מחבת שקעים – אני משערת שבכל חנות אפייה.

איך מכינים סומבררו – את הכובע? נראה לי שעדיף לקנות.

או שאוכלים או שתתני לי אוגת גבינה – אוכלים, אוכלים, אין לי אוגת גבינה.

מה לעשות אם רוצים משהו מתוק ואין כזה בבית – הולכים לסופר? או מכינים עוגיות, או שאוכלים חמאת בוטנים בכפית.

מכורה לסוכר מה לעשות – ברוכה הבאה למועדון.

האם זה משמין לאכול 100 גרם נוטלה ביום – לא ניסיתי. אמנם הייתה תקופה בתיכון שהייתי אוכלת חבילת שוקולד של מאה גרם ביום ודווקא לא השמנתי, אבל אני לא חושבת שהייתי מנסה שוב היום. כנראה שזה כן משמין.

ושוקולד

ועכשיו למתכון, בעצם.

אז אתם מכירים את זה, שאתם ממש חולמים על המתכונים שתכינו? (אתם לא חייבים לענות על זה)

כבר הרבה זמן, שרציתי להכין עוגיות קפה עם פתיתי שוקולד וקרמל. הבעיה העיקרית בעוגיות, זה שאני אאלץ לאכול אותם לבד, שכן הדייר הנוסף בבית, לא ממש חובב קפה (בלשון המעטה).

חשבתי וחשבתי, ניסיתי ליצור אירועים כדי שאני אוכל להכין את העוגיות לכבודם, ואז זה הכה בי – לא עוגיות, מאפינס!

בלילה

הרי, עוגיות זה דבר כזה שאוכלים חצי תבנית ממנו לארוחת ערב ואז מרגישים ממש רע עם עצמכם.

מאפינס לעומת זאת, הם ארוחת בוקר לגיטימית לחלוטין!

ולבנית

הבעיה נפתרה!

אז הכנתי מאפינס עם קפה, שיבצתי בבלילה שוקולד צ'יפס וקרמל צ'יפס, וסיפקתי לעצמי ארוחת בוקר טעימה טעימה למשך כמה ימים טובים.

מוכן

מאפינס קפה, קרמל ושוקולד

2 ביצים

200 מ"ל יוגורט

120 גרם סוכר

20 גרם (כף) קקאו

2.5 כפיות קפה, מומסות במעט מים חמים

2 כוסות קמח (200 גרם)

שקית אבקת אפייה

חצי כפית סודה לשתיה

4 כפות שמן

90 גרם שוקולד צ'יפס

90 גרם קרמל צ'יפס (או סוכריות טופי קרמל חתוכות לרבעים)

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות, ומשמנים תבנית שקעים (או שמים עטרות נייר)
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר, יוגורט ושמן עד לתערובת חלקה.
  3. מוסיפים את הקפה.
  4. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
  5. מוסיפים את השוקולד והקרמל ומערבבים קלות.
  6. מחלקים את הבלילה בין השקעים, ואופים כעשרים דקות, או עד שקיסם יוצא יבש.

בבוקר

עוד קצת חפירות

  • כמו שאמרתי, אם אין לכם פתיתי קרמל, אפשר להחליף בסוכריות טופי קרמל חתוכות, או להשמיט (ואז להגדיל את כמות השוקולד)
  • מכיוון שאני מאוד אוהבת קפה, שמתי כמות יחסית גדולה. עם זאת, אני חייבת לציין שהקפה לא מאוד הורגש בתוצאה הסופית.
  • לי יצאו 17 מאפינס בתבניות בגדלים שונים. אני משערת שבתבנית של מאפינס גדולים ייצאו כ-12, ובתבניות קטנות יותר הכמות תגדל.
  • לחיי עוד שנה עם הרבה פוסטים, תגובות ומתכונים! 🙂

מעוצב

פוסט זה פורסם בקטגוריה מאפים ולחמים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על מאפינס קפה, שוקולד וקרמל – ויום הולדת שנה

  1. מור הגיב:

    מזל טוב, חמודה!
    המאפינס נראים מעולה. והחיפושים.. אין על חיפושים מצחיקים 🙂
    אה, ואם את מוצאת כרית שוקולד וחמאת בוטנים, תזמיני לי גם אחת, טוב?

  2. whisk me away הגיב:

    את לא מבינה מה עשית לי על הבוקר.
    ממש בא לי עכשיו אחד (טוב נו, יותר קרוב ל20).
    ומזלטוב על על השנה.. הוא כבר התחיל ללכת?

  3. סיון הגיב:

    מזל טוב!

  4. מזל טוב לך, לבלוג ליומולדת שנה. הרגת אותי עם החיפושים המשעשעים במיוחד.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s