גלידת וניל ופירות יער בלי מכונה

גלידה2

חם!

שמנת

כל כך חם!

ווניל

כל כך חם שבא לכם לרוץ לגלידריה הקרובה למקום מגוריכם ולקנות חצי גלידה ולאכול את כולה מיד, ואז לרצות עוד.

הפכו לקצפת

אבל אל דאגה, מנטקה כבר חשבו עליכם, ולכן האתגר החודשי הוא גלידה!

זה כבר טעים

אז היום אתם יכולים לקנות גלידה, אבל אם תשקיעו ממש כמה דקות הערב, מחר כבר תוכלו ליהנות מגלידה טרייה וטעימה מעשי ידייכם!

תמונה אומנותית

כל מה שאתם צריכים זה חלב מרוכז, שמנת מתוקה ותוספות כאוות נפשיכם.

חלב מרוכז אפשר למצוא בסופר, והוא מחזיק נצח. במתכון הזה השתמשתי בחצי כמות (כי נשאר לי מהפאדג' שוקולד לבן) אבל כמובן שאפשר להכפיל כמויות ואז תקבלו המון גלידה!

עם חלב מרוכז וליקר

פה בחרתי להכין גלידת וניל ופירות יער, הסיבה היא בעיקר שהיו לי פירות יער, מהאתגר של החודש הקודם, אבל באמת שהשמיים הם הגבול.

עכשיו זה כבר ורוד וצבעוני

ולגבי ההכנה – טוב, זה כל כך פשוט שזה מתחיל להיות קצת מביך. החלק הכי מאתגר בגלידה הזאת, זה לחכות את הכמה שעות/לילה עד שהיא תקפא. בגלל זה מומלץ להכין אותה ממש בלילה, ואז תוכלו לאכול גלידה לארוחת בוקר! (לא, זה לא מוזר. זאת ארוחת בוקר לגיטימית, בדיוק כמו מאפינס, ועוגיות, ושוקולד טהור)

מוכן!

רוצים עוד מתכונים עם גלידה/של גלידה?? ברור שאתם רוצים, ראיתם כמה חם בחוץ?

אז יאללה, רוצו לבדוק את שאר המתכונים באתגר של מנטקה, יש שם מתכונים אדירים, קרים וגלידתיים.

הבוקר שאחרי

גלידת וניל ופירות יער

200 גרם חלב מרוכז (חצי פחית)

250 מ"ל שמנת מתוקה

40 גרם אינסטנט פודינג וניל (חצי שקית)

כוס פירות יער מופשרים או טריים

כף ליקר טופי/דובדבנים/וודקה

איך מכינים את זה

  1. שוטפים קלות את פירות היער, חותכים את הפירות הגדולים יותר לחתיכות נוחות לנגיסה, ושמים בקערה.
  2. מקציפים את השמנת המתוקה עם הוניל עד לקבל קצפת יציבה.
  3. מוסיפים את החלב המרוכז ומערבבים באמצעות מרית עד שהחלב נטמע.
  4. מוסיפים את פירות היער (ביחד עם המיץ שנוצר בקערה) ומערבבים קלות.
  5. מעבירים לתבנית אינגליש קייק, מכסים בנייר אלומיניום או ניילון נצמד ומקפיאים ללילה.
  6. אוכלים ישר מהתבנית.

גלידה

עוד קצת חפירות

 

  • הבסיס של הגלידה הוא החלב המרוכז והשמנת, מכאן השמיים הם הגבול – פירורי עוגיות, חמאת בוטנים, שוקולד צ'יפס, אגוזים, קרמל, חלבה – הכל הולך! תתפרעו!
  • אפשר ואף מומלץ להכפיל כמויות, זה נגמר מהר מדי!
  • מכינים את הגלידה רק למבוגרים? אפשר להגדיל את כמות הליקר 🙂

 

 

בברכת קיץ חם ומתוק!

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על גלידת וניל ופירות יער בלי מכונה

  1. sharon הגיב:

    יאמי גלידה לארוחת צהריים זה גם לגיטימי בכלל בקיץ אפשר לאכול גלידה ואבטיח לסירוגין ולותר על כל השאר

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s