עוגיות טחינה טבעוניות

פשוט מתנה

אז אתם מכירים את זה שאתם שמים שעון לעשר בשבת בבוקר אבל איכשהו מתעוררים ברבע לתשע ולא מצליחים לחזור לישון?

טחינה

אז אתם קמים מהמיטה בשקט בשקט, כדי לא להעיר את הדייר השני, ואז אתם הולכים למטבח ומכינים לעצמכם קפה.

קמח

ובזמן שהמים רותחים אתם מדליקים את התנור, ומוציאים מהמקרר טחינה גולמית, ושמים שתי כפות גדושות בתוך קערה, ומוסיפים סוכר ווניל וקצת שמן, ואז מכינים את הקפה, כי המים כבר רתחו.

מתערבבים

אז אתם שותים שלוק מהקפה, מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה, ואז אתם לוקחים תבנית, ושמים עליה נייר אפייה, ויוצרים מהבצק שלכם עשרים כדורים קטנים, ומשטחים אותם קצת, ומכניסים לתנור.

פירורים

ואז יש לכם 13 דקות לסיים את הקפה, ולקרוא קצת חדשות, ואז אתם מוציאים את העוגיות מהתנור.

בצק

ואתם זוכרים שכשמכינים עוגיות טחינה, כדאי לתת להם להתקרר לפני שאוכלים, אבל בכל זאת לא מתאפקים וטועמים אחת.

מתכוננות לתנורוכשהדייר השני בבית סוף סוף מתעורר (בעשר, כמו שאתם
הייתם אמורים), אז יש ריח משגע בבית, ועוגיות קטנות ונפלאות

ויוצאות מהתנור

אז אתם מרשים לו לאכול אחת לפני שאתם אורזים את כל העוגיות ושולחים למשפחות – שהרי אם הן יישארו אצלכם, עד הערב כבר לא יישאר פירור.

יאממי

אה, אתם לא מכירים את זה?

עוגיות טחינה טבעוניות

80 גרם טחינה גולמית

50 גרם סוכר

10 גרם סוכר וניל (שקית אחת)

100 גרם קמח

4 כפות שמן

2-3 גרם אבקת אפייה (לא חובה)

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות
  2. מערבבים בקערה את הטחינה עם הסוכר והוניל
  3. מוסיפים את השמן
  4. מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד שנוצר בצק
  5. יוצרים כדורים קטנים, מניחים במרווחים קטנים על נייר האפייה ומשטחים מעט עם האצבע
  6. אופים 12-14 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות, מצננים וזוללים

ובטור מסודר

עוד קצת חפירות

  • אני הכנתי כמות ממש קטנה, אפשר ואף רצוי להכפיל כמויות – ניתן לאפות הכל או להקפיא בגלילים בפריזר, ואז כשרוצים עוגיות, חותכים ואופים ישר מהמקפיא
  • אני השתמשתי בטחינה גולמית משומשום מלא כי זה מה שהיה לי בבית, אפשר כמובן להשתמש בטחינה רגילה.
  • העוגיות טבעוניות – הן טבעוניות כי החלפתי את החמאה בשמן, וקצת חששתי מהתוצאה. להפתעתי, הן יצאו פשוט מעולות, ואפילו אחותי, חובבת מושבעת של עוגיות טחינה על בסיס חמאה, הודתה שהן יצאו מעולה, ובכלל לא מרגישים שאין בהן חמאה.
  • העוגיות ממש קלות להכנה, ממש טעימות, וככל הנראה המתכון הכי בריא שפרסמתי אי פעם, אז למה אתם מחכים? רוצו להכין אותן!
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

22 תגובות על עוגיות טחינה טבעוניות

  1. שם (חובה אז חובה) הגיב:

    היי תודות.. הכנתי אותן הבוקר, בלי נסיון. החלפתי חצי מהקמח בקמח שיפון מלא (שיהיה את מה להאשים אם לא יצא) יצאו נהדרות וחמודות אחת אחת.. 🙂

  2. לנה רויטל הגיב:

    אני השתמשתי בקמח שיפון אורגני, טחינה אתיופית אורגנית, סוכר קנים אורגני ושמן קוקוס אורגני. יצאה ארומה משגעת של קוקוס! מומלץ! וכמובן, הכל אורגני 😛

  3. תמר הגיב:

    היי נשמע טוב 🙂 אפשר להפחית קצת את השמן? וכמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?

  4. reutworldofsweets הגיב:

    היי שם ולנה, שמחה לשמוע שהכנתם ואהבתם 🙂
    תמר – יוצאות כ20 עוגיות קטנות, את יכולה להוריד כף שמן אחת ולהחליף אותה במים או חלב סויה, אבל לא הייתי ממליצה להוריד יותר כי זה יפגע במרקם. תספרי איך יצא 🙂

  5. אורית הגיב:

    הי,
    כמה כפות זה 80 גרם טחינה?
    וכמה כפות זה 100 גרם קמח ?
    תודה .

  6. צאלה הגיב:

    הכנתי ויצא פשוט מעולה! תודה רבה!

  7. ליז הגיב:

    כמה כפות הם 50 גרם סוכר?

  8. עידית הגיב:

    משהו לא בסדר בכמויות. התערובת יוצאת דלילה מידיי

  9. מירב הגיב:

    יצאו נהדר, תודה על המתכון. השתמשתי בשמן קוקוס שנותן להן טעם מעולה

  10. רוני הגיב:

    יצא פשוט מושלם!! אני רגילה למרקם של העוגיות הללו עם חמאה, ובאופן מפתיע לא הרגשתי הבדל!!! מפתיע כמה שהשמן עושה את העבודה.
    השתמשתי בחצי כמות של קמח מחיטה מלאה (סתם כי נכנסתי לקטע בריאותי לאחרונה) ויצא מושלם.
    אגב אני חושבת שכדאי לציין שצריך להוציא את העוגיות מאפייה למרות שהן עדיין רכות, הן מתקשות באוויר.
    הוספתי מעל כל עוגיה חצי אגוז וזה שידרג לחלוטין את הטעם.

    תודה לך!!!!

  11. דנה הגיב:

    הי, אם אני רוצה בכל זאת להכין אותן עם חמאה, כמה חמאה לשים במקום השמן?

  12. Sivan Enoch הגיב:

    מושלם!!! וקל להכנה.. תודה רבה!

  13. Meirav הגיב:

    הכנתי עם סוכר קוקוס, קמח כוסמין לבן, ושמן קוקוס, קצת יותר מחצי כמות. יצא מדהים. לא נשאר פירור על כמות כפולה…

  14. תומר הגיב:

    אפשר להחליף את הטחינה בחלבה? אם כן באיזה כמויות?

    • reutworldofsweets הגיב:

      היי, לדעתי אפשר.
      הייתי שמה במקום 100 גרם חלבה, ומורידה את כמות השמן (כף פחות).
      חשוב לפורר את החלבה היטב לפני שמוסיפים אותה לתערובת, כדי שלא יהיו לך גושים.
      ספרי איך יצא 🙂

  15. עדי הגיב:

    תודה רבה!
    העוגיות ממש טעימות וקלות להכנה 🙂

כתוב תגובה לשם (חובה אז חובה) לבטל