אז אתם מכירים את זה שאתם שמים שעון לעשר בשבת בבוקר אבל איכשהו מתעוררים ברבע לתשע ולא מצליחים לחזור לישון?
אז אתם קמים מהמיטה בשקט בשקט, כדי לא להעיר את הדייר השני, ואז אתם הולכים למטבח ומכינים לעצמכם קפה.
ובזמן שהמים רותחים אתם מדליקים את התנור, ומוציאים מהמקרר טחינה גולמית, ושמים שתי כפות גדושות בתוך קערה, ומוסיפים סוכר ווניל וקצת שמן, ואז מכינים את הקפה, כי המים כבר רתחו.
אז אתם שותים שלוק מהקפה, מוסיפים לקערה קמח ואבקת אפייה, ואז אתם לוקחים תבנית, ושמים עליה נייר אפייה, ויוצרים מהבצק שלכם עשרים כדורים קטנים, ומשטחים אותם קצת, ומכניסים לתנור.
ואז יש לכם 13 דקות לסיים את הקפה, ולקרוא קצת חדשות, ואז אתם מוציאים את העוגיות מהתנור.
ואתם זוכרים שכשמכינים עוגיות טחינה, כדאי לתת להם להתקרר לפני שאוכלים, אבל בכל זאת לא מתאפקים וטועמים אחת.
וכשהדייר השני בבית סוף סוף מתעורר (בעשר, כמו שאתם
הייתם אמורים), אז יש ריח משגע בבית, ועוגיות קטנות ונפלאות
אז אתם מרשים לו לאכול אחת לפני שאתם אורזים את כל העוגיות ושולחים למשפחות – שהרי אם הן יישארו אצלכם, עד הערב כבר לא יישאר פירור.
אה, אתם לא מכירים את זה?
עוגיות טחינה טבעוניות
80 גרם טחינה גולמית
50 גרם סוכר
10 גרם סוכר וניל (שקית אחת)
100 גרם קמח
4 כפות שמן
2-3 גרם אבקת אפייה (לא חובה)
איך מכינים את זה
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מערבבים בקערה את הטחינה עם הסוכר והוניל
- מוסיפים את השמן
- מוסיפים את הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד שנוצר בצק
- יוצרים כדורים קטנים, מניחים במרווחים קטנים על נייר האפייה ומשטחים מעט עם האצבע
- אופים 12-14 דקות, עד שהעוגיות מעט מזהיבות, מצננים וזוללים
עוד קצת חפירות
- אני הכנתי כמות ממש קטנה, אפשר ואף רצוי להכפיל כמויות – ניתן לאפות הכל או להקפיא בגלילים בפריזר, ואז כשרוצים עוגיות, חותכים ואופים ישר מהמקפיא
- אני השתמשתי בטחינה גולמית משומשום מלא כי זה מה שהיה לי בבית, אפשר כמובן להשתמש בטחינה רגילה.
- העוגיות טבעוניות – הן טבעוניות כי החלפתי את החמאה בשמן, וקצת חששתי מהתוצאה. להפתעתי, הן יצאו פשוט מעולות, ואפילו אחותי, חובבת מושבעת של עוגיות טחינה על בסיס חמאה, הודתה שהן יצאו מעולה, ובכלל לא מרגישים שאין בהן חמאה.
- העוגיות ממש קלות להכנה, ממש טעימות, וככל הנראה המתכון הכי בריא שפרסמתי אי פעם, אז למה אתם מחכים? רוצו להכין אותן!
היי תודות.. הכנתי אותן הבוקר, בלי נסיון. החלפתי חצי מהקמח בקמח שיפון מלא (שיהיה את מה להאשים אם לא יצא) יצאו נהדרות וחמודות אחת אחת.. 🙂
אני השתמשתי בקמח שיפון אורגני, טחינה אתיופית אורגנית, סוכר קנים אורגני ושמן קוקוס אורגני. יצאה ארומה משגעת של קוקוס! מומלץ! וכמובן, הכל אורגני 😛
היי נשמע טוב 🙂 אפשר להפחית קצת את השמן? וכמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
היי שם ולנה, שמחה לשמוע שהכנתם ואהבתם 🙂
תמר – יוצאות כ20 עוגיות קטנות, את יכולה להוריד כף שמן אחת ולהחליף אותה במים או חלב סויה, אבל לא הייתי ממליצה להוריד יותר כי זה יפגע במרקם. תספרי איך יצא 🙂
הי,
כמה כפות זה 80 גרם טחינה?
וכמה כפות זה 100 גרם קמח ?
תודה .
היי
80 גרם טחינה זה 2-כפות (2 גדושות, 3 רגילות)
100 גרם קמח זה שלושת רבעי כוס.
תספרי איך יצא 🙂
הכנתי ויצא פשוט מעולה! תודה רבה!
כמה כפות הם 50 גרם סוכר?
3 כפות גדושות (או רבע כוס)
יצאו נהדרות, השתמשתי בטחינה גולמית מלאה (של אל-ארז) ובחצי כוס קמח מלא ורבע כוס קמח לבן. תודה!!
משהו לא בסדר בכמויות. התערובת יוצאת דלילה מידיי
היי עידית, יכול להיות שהטחינה שלך מאוד נוזלית? כמו שאת רואה בתמונות, אצלי התערובת יצאה ממש כמו בצק. הייתי מציעה לך להוסיף עוד כף של קמח, ולקרר את הבצק במקרר כחצי שעה לפני יצירת הכדורים. בהצלחה 🙂
לא כתוב להוסיף את הסוכר.. אז אולי זאת הבעיה
ויצא לי מעולה 🙂 שמתי חצי כוס קמח מלא ורבע לבן
יצאו נהדר, תודה על המתכון. השתמשתי בשמן קוקוס שנותן להן טעם מעולה
יצא פשוט מושלם!! אני רגילה למרקם של העוגיות הללו עם חמאה, ובאופן מפתיע לא הרגשתי הבדל!!! מפתיע כמה שהשמן עושה את העבודה.
השתמשתי בחצי כמות של קמח מחיטה מלאה (סתם כי נכנסתי לקטע בריאותי לאחרונה) ויצא מושלם.
אגב אני חושבת שכדאי לציין שצריך להוציא את העוגיות מאפייה למרות שהן עדיין רכות, הן מתקשות באוויר.
הוספתי מעל כל עוגיה חצי אגוז וזה שידרג לחלוטין את הטעם.
תודה לך!!!!
הי, אם אני רוצה בכל זאת להכין אותן עם חמאה, כמה חמאה לשים במקום השמן?
היי דנה,
50 גרם חמאה רכה.
תוסיפי אותה בהתחלה ביחד עם הסוכר ואז תוסיפי את הטחינה.
מושלם!!! וקל להכנה.. תודה רבה!
הכנתי עם סוכר קוקוס, קמח כוסמין לבן, ושמן קוקוס, קצת יותר מחצי כמות. יצא מדהים. לא נשאר פירור על כמות כפולה…
אפשר להחליף את הטחינה בחלבה? אם כן באיזה כמויות?
היי, לדעתי אפשר.
הייתי שמה במקום 100 גרם חלבה, ומורידה את כמות השמן (כף פחות).
חשוב לפורר את החלבה היטב לפני שמוסיפים אותה לתערובת, כדי שלא יהיו לך גושים.
ספרי איך יצא 🙂
תודה רבה!
העוגיות ממש טעימות וקלות להכנה 🙂