עוגיות עם המון תוספות

טעייייים

אז היום רציתי לדבר איתכם על מבחנים.

סוכר וחמאה

או יותר נכון, על זה שאין לי יותר כאלו.

מעורבב

כן כן, מה ששמעתם. סיימתי את המבחן האחרון שלי בתואר (ואפילו קיבלתי ציון לא רע)

וקמח ושיבולת שועל

הקלמר עם העטים והמרקר הבודד ששרד את כל שנות התואר? אין לי מה לעשות איתו יותר

כל הקלסרים שמכילים סיכומים, עבודות ומבחנים פתורים? אין לי מה לעשות גם איתם!

בצק בלי תוספות

זה אמנם נשמע כאילו סיימתי את התואר, אבל לצערי הרב זה עדיין לא נכון.

רק סמינר אחד בודד עומד ביני לבין התעודה הנכספת.

בצק עם תוספות

וברגע שאני אגיש אותו (עוד חודש בערך) אתם תשמעו על זה.

אוהו אתם תשמעו על זה.

טעים כבר ככה

אבל עד אז, יש לנו פה עוגיות.

עוגיות זה תמיד טוב, בטח כאלו שמחסלים את כל החצאים והחלקים שיש לכם בבית.

מה הכוונה אתם שואלים?

לפני התנור

חצי חבילת שוקולד לבן? כמה וופלים? ביסקוויטים? שברי עוגיות? קורנפלקס שנשאר ממנו מעט מדי?

הכל הולך!

עוגיות אפויות

הבלילה היא בלילת עוגיות שוקולד צ'יפס די בסיסית, ועליה אפשר להוסיף תוספות, וכמה שיותר יותר טוב.

מוכנים?

מוכן

עוגיות עם המון תוספות

35-40 עוגיות בערך, תלוי בגודל

85 גרם חמאה רכה

חצי כוס (70 גרם) סוכר לבן

חצי כוס (70 גרם) סוכר חום

כפית תמצית וניל

מעט מלח

ביצה

110 גרם (כוס) קמח לבן

45 גרם (חצי כוס) שיבולת שועל

חצי כפית סודה לשתייה

תוספות: אני השתמשתי ב100 גרם שוקולד צ'יפס, 90 גרם שבבי חמאת בוטנים ו-90 גרם פתיתי קרמל.

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. בקערה מערבבים חמאה ושני סוגי סוכר לתערובת חלקה.
  3. מוסיפים מלח ותמצית וניל.
  4. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד להטמעה.
  5. מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל ומערבבים היטב.
  6. מוסיפים את התוספות.
  7. יוצרים כדורים מעט מעוכים עם הידיים ומניחים בתבנית.
  8. אופים 10-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  9. מצננים לפחות עשר דקות ורצוי יותר (העוגיות מאוד רכות כשהן יוצאות מהתנור, אך מתייצבות בקירור)

עוגיות

עוד קצת חפירות

  • חשוב להיות עם יד על הדופק ליד התנור, אני אפיתי את התבנית הראשון 14 דקות אבל את התבנית השנייה רק עשר דקות.
  • אני יודעת, עוד פעם השתמשתי במצרכים שבטח אין לכם, אבל מה שיפה בעוגיות האלו הוא שהן מקבלות באהבה כל תוספת ועוזרות לכם לחסל שאריות.
  • הפעם אפיתי שתי תבניות וזה די נדיר במקרה שלי. אתם תמיד יכולים לאפות רק תבנית אחת ולהקפיא את מה שנשאר בגליל עטוף בניילון נצמד. כשהחשק לעוגיות יבוא רק צריך לפרוס ולאפות
  • לכל הסטודנטים שבינינו – תהנו מהחופש! 🙂

יאמממ

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s