אז בוטנים…
או, כל הנסיבות שהביאו אותי להכנת הטארטלטים הללו.
מתישהו, אי שם לפני כמה חודשים, הכנתי את העוגה הזאת וקישטתי אותה בבוטנים מקורמלים.
כבר אז עלה לי הרעיון להכין מתישהו פאי במילוי טופי בוטנים (ובציפוי שוקולד, כמובן)
הטריגר השני היה שהייתי בברלין לפני חודש (עיר מדהימה!) וקניתי שם סט של שש תבניות טארטלטים במחיר מגוחך של פחות משלושים שקלים לכל הסט.
כשחזרתי לארץ רק חיכיתי לתירוץ להשתמש בתבניות החדשות.
ואז הוא הגיע.
האתגר החדש של פרויקט "כחומר ביד הבלוגר" – בוטנים!
אם תחברו את כל הנסיבות, תבינו שזה היה אך ורק הגיוני להשתמש בתבניות החדשות שלי, ולהכין טארטלטים קטנים וחמודים במילוי של טופי בוטנים, ובציפוי גנאש שוקולד עשיר.
אז זה מה שעשיתי.
ואיך יצא?
טעים! אוהו, כמה שזה יצא טעים.
אז לגבי ההכנה עצמה – היא לא מסובכת, אבל כן יש כמה שלבים.
בגלל זה יש המון תמונות שמתארות כל שלב ושלב.
להכין בצק פריך אתם כבר יודעים. להכין טופי זה באמת לא סיפור (ויש גם קיצור דרך לעצלנים או למי שמעדיף לא להתעסק עם לשרוף סוכר), וזאת כל התורה בעצם, לקצוץ קצת בוטנים, להמיס שוקולד עם שמנת, ויש לכם טארטלטים מושחתים וטעימים.
רוצים עוד מתכונים עם בוטנים? תקפצו למנטקה לראות מה שאר הבלוגרים הכינו.
טארטלטים עם טופי בוטנים וציפוי שוקולד
בצק פריך:
150 גרם קמח
100 גרם חמאה קפואה
3 כפות סוכר
ביצה
מילוי טופי בוטנים:
100 גרם בוטנים קלופים
50 גרם סוגר
50 גרם שמנת מתוקה
ציפוי שוקולד:
120 גרם שוקולד
75 גרם שמנת
לעיטור:
פתיתי חמאת בוטנים או ציפוי כזה
איך מכינים את זה
בצק פריך
- מוציאים את החמאה הקפואה ומגרדים אותה לתוך קערת מיקסר/מעבד מזון/סתם רגילה (פטנט חדש שיצא לי להכיר!).
- מוסיפים קמח וסוכר ומערבלים (באמצעות מיקסר, מעבד מזון או פשוט בידיים) עד שנוצרים פירורים גסים.
- מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עד שנוצר גוש של בצק.
- משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומקררים שעתיים במקרר או חצי שעה בפריזר.
- מרדדים את הבצק (אפשר גם לתלוש פיסות ולעצב עם הידיים) ומרפדים את תבניות הטארטלטים. מחוררים את הבצק עם מזלג ומחזירים למנוחה של כחצי שעה בפריזר. בינתיים מחממים תנור ל170 מעלות.
- מניחים על הבצק ניילון נצמד או נייר אפייה ומעליו משקלות אפייה (אני משתמשת בשעועית לבנה) ואופים כעשר דקות, מסירים את נייר האפייה ואופים עוד חמש דקות, עד שהבצק מעט מזהיב.
- מצננים.
מילוי טופי בוטנים
- קוצצים את הבוטנים גס.
- על מחבת יבשה מחממים את הסוכר, ומחכים עד שהוא כולו הופך לקרמל זהוב (בלי גושים של סוכר!)
- מחממים תנור ל160 מעלותץ
- מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים עוד כ2 דקות, עד שנוצר טופי (בהערות יש שיטה לעצלנים)
- בכל טארטלט מניחים כ-2 כפות של בוטנים קצוצים, ומעל 2 כפות של טופי.
- אופים עוד כעשר דקות עד שהמלית מבעבעת והבצק ממש זהוב.
- מצננים לחלוטין.
ציפוי שוקולד
- במיקרוגל או בסיר כפול ממיסים שוקולד ושמנת (במיקרוגל: בפולסים קצרים של עשרים שניות, ומערבבים בין לבין עד שהתערובת חלקה, בסיר: ממיסים על אדים)
- מצננים מעט.
- מצפים כל טארטלט בשוקולד.
- מצננים.
עיטור (לא חובה)
מקשטים כל טארטלט בחמאת בוטנים, בין אם בפתיתי חמאת בוטנים, ובין אם בציפוי חמאת בוטנים ואבקת סוכר.
עוד קצת חפירות
- אין לכם תבניות מגניבות של טארטלטים? זה בסדר גמור, אפשר להכין פאי גדול בתבנית של 24.
- אפשר להחליף את הבוטנים בפקאנים או אגוזי לוז (אבל זה חודש הבוטנים, אז אל תחליפו!)
- לא בא לכם להתעסק עם להכין טופי? קחו 15 סוכריות קרמל וארבע כפות שמנת מתוקה, ותבשלו בסיר עד לתערובת חלקה (ממש כמו שעשינו פה)
- אני יודעת שבמדובר במתכון שדורש קצת השקעה, בניגוד לרב המתכונים שלי, אבל לפעמים, כשממש רוצים להרשים, המתכון הזה בהחלט שווה את ההשקעה 🙂
יואו. זה נראה מדהים במיוחד…
איפה קנית את הצ'יפס חמאת בוטנים?
וגם היה מאוד טעים!!
תמיד נחמד לקבל משלוח כזה
כן, מאיפה משיגים כזה צ'יפס חמאת בוטנים? רוצה גם.
והמתכון מהמם. אחד הבודדים באתגר החודשי שאשתי שונאת-הבוטנים הסתכלה עליו ואמרה "כזה אולי הייתי מסכימה לאכול". 🙂
טל ואמא של – את הצ'יפס אני השגתי בארצות הברית, אבל שירלי נמש פירסמה מתישהו רשימה של מקומות שאפשר להשיג אותם בארץ, אז אפשר לראות אותם כאן: http://www.shirley-nemesh.com/2012/09/4904
וטל – תגיד לאשתך שאני מוחמאת 🙂
כם כדי להכין מעדנים כאלה צריך מעבד מזון
היי יוני,
כמו שכתבתי במתכון עצמו – אפשר להכין את הבצק גם עם הידיים. אני אישית מעדיפה להשתמש במיקסר עם וו גיטרה על פני מעבד מזון, אבל גם בידיים אין בעיה, בעיקר אם אתה מגרד את החמאה.