רולדות במלית פקאנים ושוקולד, בהשראת מיקי שמו

רולדות

אז לפני כמה שבועות קיבלתי מייל שמזמין אותי לסדנת עוגיות של מיקי שמו, לכבוד הוצאת הספר החדש שלו.

עוגיות ולחם

ומי שמכיר אותי יודע שכשמציעים לי עוגיות אני לא מסרבת.

עוגיות

ומכאן זה פשוט המשיך להשתפר.

ארוחת ערב

בסדנה פגשתי כמה בלוגרים שאני כבר מכירה (לפחות מהמייל).

ומסביר

הייתה ארוחת ערב שווה.

ארוחה

וצפיתי במיקי שמו מכין עוגיות ומספר לנו על ספר העוגיות החדש שלו.

מיקי אופה

וקיבלתי עותק חתום של הספר.

הכל מתחיל בקמח

ועוגה ועוגיות תוצרת מיקי.

החמאה משפרת

ומתנה ממש שווה מספייסס (הסניף ביהוד).

השמנת בטוח לא מזיקה

אין ספק, לפעמים משתלם להיות בלוגרית.

וביצה

כשחזרתי הביתה לא התאפקתי ומיד פתחתי את הספר, שמכיל מאה מתכונים של עוגיות.

פירורים

אין ספק שהחלק שהכי שבה את ליבי הוא החיתוכיות (חיתוכיות מוקה ובוטנים! לגמרי בTODO  שלי), אבל בעיקר רציתי לאכול את רוב העוגיות שם.

בצק

בחרתי להכין רוגלעך במלית לימונית אגוזית, אבל מכיוון שאני פחות חובבת אגוזי מלך ויותר חובבת שוקולד, החלטתי ללכת על מלית שוקולדית עם חיזוק של פקאנים מסוכרים.

פקאנים

פקאן? GOOD

אחרי קיצוץ אכזרי

פקאן ביחד עם שוקולד? VERY GOOD

מלית

עכשיו לגבי צורת הרוגעלך – תראו, באמת שניסיתי לחתוך משולשים. כשהבנתי שאני לא יודעת לרדד צורה של עיגול ניסיתי לחתוך מלבן למשולשים, אבל זה לא כל כך הלך לי, והרי התוצאה:

ממש עקומה

החלטתי ללכת על משהו פשוט יותר שמתאים ליכולות המוטוריות שלי – רולדה!

סוגשל מלבן

זה כבר היה יותר טוב.

ממולא

ואפילו הסתדרתי עם לגלגל את הרולדה ולחתוך

מגולגל וחתוךמי היה מאמין

לפני אפיה

בסוף היו עוגיות ממש טעימות (למרות שלא היו להם צורה של רוגעלך)

מפודרות

רולדות במילוי פקאנים ושוקולד

בצק:

175 גרם קמח מנופה

100 גרם חמאה רכה

100 גרם שמנת חמוצה

חלמון מביצה קטנה

10 גרם סוכר וניל

קליפה מגורדת מחצי לימון (אני ויתרתי)

מלית:

80 גרם פקאנים מסוכרים קצוצים

50 גרם שקולד צ'יפס

חלבון מביצה קטנה

ממרח שוקולד

איך מכינים את זה:

בצק

  1. מניחים את כל החומרים בקערת מיקסר עם וו גיטרה ולשים במהירות איטית עד שמקבלים תערובת פירורית.
  2. מאחדים את הבצק בידיים לצורת דיסקית. עוטפים בניילון נמצד ומניחים במקרר כשעה (או בפריזר לחצי שעה).

מלית

מערבבים את כל חומרי המלית.

הרכבה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מרדדים את הבצק על משטח מקומח.
  3. אם רוצים רוגלעך יפים כמו של שמו – מרדדים את הבצק לעיגול, וחתוכים למשולשים עם סכין חדה או גלגלת פיצה. מורחים על כל משולש מעט ממרח שוקולד, מניחים בחלק הרחב של כל משולש כפית מהמלית, ומגלגלים לצורת רוגלעך מהחלק הרחב לחלק הצר.
  4. אם אתם עקומים כמוני או סתם עצלנים – מרדדים את הבצק למלבן, מרוחים עליו ממרח שוקולד (משאירים שוליים נקיים). מניחים לאורך המלבן את המלית. מגלגלים לרולדה הדוקה ופורסים עם סכין חדה.
  5. מניחים את הרוגלעך/רולדות על נייר אפייה ואופים כעשרים דקות, עד להזהבה.
  6. מצננים, מפזרים אבקת סוכר ואוכלים.

טעים

עוד קצת חפירות

  • מיקי טוען שניתן לשמור את העוגיות עד כעשרה ימים בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר. אצלי הם החזיקו 12 שעות (הדייר השני לקח את העוגיות לעבודה, ושלושה אנשים חיסלו חמש עשרה עוגיות בחצי שעה)
  • אני הכנתי רק חצי כמות – אם רוצים להכין את הכמות המקורית – מכפילים את כל החומרים מלבד הסוכר וניל, ומשתמשים בביצה גדולה במקום ביצה קטנה.
  • שימו לב שאין סוכר בבצק (למעט הסוכר וניל) וזה ממש ממש בסדר. המלית מאוד מתוקה וזה מתאזן.
  • רוצים להכין את המלית המקורית (לימונית אגוזית)? מערבבים 90 גרם אגוזי מלך קצוצים, 90 גרם סוכר, ביצה קטנה, 5 גרם סוכר וניל ומעט קליפת לימון, ומוותרים על ממרח השוקולד.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על רולדות במלית פקאנים ושוקולד, בהשראת מיקי שמו

  1. חגית הגיב:

    *כמה מושלם יכול להיות מה שהוא בעצם לא מושלם.
    צחקתי!
    נפלא!
    תודה….

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s