קרם וניל עם רוטב רימונים ושטרויזל דבש

קינוח

אז… רימונים.

פירורים

כמו כל חודש, הגיע הזמן לפרויקט האתגר של מנטקה. החודש, לקראת החגים, הוחלט על רימון.

התפוררו רו רו רו רו

בהתחלה קצת התבאסתי, דווקא קיוויתי לתפוח כדי שאוכל להכין פאי תפוחים נחמד.

כהרגלי, כבר התכוונתי לפרוש. עזבו את העובדה שאני לא אוהבת רימונים, ולא באמת יודעת איפה קונים רימונים.

גבש

החלק החשוב הוא שאני לא יודעת איך לקלף אותם! או מה עושים עם הגרעינים הקטנים, מחלצים? לא מחלצים? איך מחלצים?

לפני אפיה

אההההה

שחומים ופריכים

אבל, אז הבנתי שבעצם אפשר להשתמש ברוטב רימונים קנוי ומוכן, כזה שבדיוק היה במבצע. כנראה שהעולם ממש מתאמץ כדי שאני אשתתף באתגר בכל חודש מחדש.

קרם וניל

אז הכנתי קרם וניל פשוט וטעים, ואפיתי פירורי דבש מעולים, ולכל זה הוספתי את רוטב הרימונים החמצמץ, מתוגבר במעט מים, סוכר ולימון.

אומנותי

התוצאה הפתיעה אותי לטובה, קינוח חמוץ מתוק, קליל ומושלם בסיום ארוחת החג הכבדה.

מה שטוב בקינוח הזה, זה ש"העבודה" היחידה היא הפירורים, וגם זה די שטויות. כל השאר זה לערבב ולהקציף.

עם חברים

ועוד יתרון נחמד, זה שאפשר להכין כל אחד מהמרכיבים בנפרד, ולהרכיב ממש סמוך להגשה – כך הפירורים יישארו פריכים.

רוצים לראות עוד מתכונים עם רימונים? קפצו למנטקה

יפםה

קרם וניל עם רוטב רימונים ושטרויזל דבש

6 מנות קטנות

פירורי דבש:

25 גרם חמאה קפואה

30 גרם סוכר

30 גרם קמח

כפית דבש

רוטב רימון:

3 כפיות סוכר

5 כפיות מים רותחים

כפית לימון

6 כפיות רוטב רימונים

קרם וניל:

125 גרם שמנת מתוקה

4 כפות חלב

כף גדושה פודינג וניל (20 גרם)

2 כפות סוכר

איך מכינים את זה

פירורי דבש

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. בקערת המיקסר מניחים סוכר וקמח. מגרדים את החמאה הקפואה ומערבלים עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת פירורית.
  3. מוסיפים את כפית הדבש וממשיכים לערבל מעט, על שהפירורים מעט יותר גדולים.
  4. משטחים את הפירורים על נייר אפייה ואופים 10-12 דקות, עד שהפירורים זהובים.

רוטב רימון

מערבבים את כל החומרים, טועמים ומתקנים במידת הצורך (יותר סוכר, יותר מים, יותר רימון)

קרם וניל

מקציפים את כל החומרים במיקסר עם וו בלון עד לקבלת קצפת במרקם יוגורט (לא קשיחה לחלוטין)

הרכבת המנה

בכל כוס שמים כפית של רוטב, ומעל קרם וניל עם מחצית מהכוס. שמים עוד 2 כפיות של רוטב, עוד מעט מהקרם ומעל הכל מפזרים פירורים.

טעים

עוד קצת חפירות

  • מהכמות הזאת יישארו לכם פירורים, הם ממש טעימים! תשמרו אותם בקופסא אטומה, ופשוט תאכלו אותם.
  • מדובר בכמות של 6 מנות די קטנות, אם רוצים, ניתן ואף רצוי להכפיל כמויות. אין צורך להכפיל את הפירורים כי גם ככה יישאר לכם לא מעט.
  • ההצעה של ההרכבה היא גמישה. אפשר גם למלא את הכוסות בקרם עד לחצי, מעל לשים כמה כפיות של רוטב ומעל הכל פירורים.
  • לא אוהבים רימונים? טעם הרימון לא מאוד מורגש, אבל אפשר להחליף ברוטב פירות יער או בריבה מדוללת עם מים וסוכר.
  • זהו, זה קינוח ממש קליל וטעים כיפי ויפה.
  • בתאבון וחג שמח 🙂
פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על קרם וניל עם רוטב רימונים ושטרויזל דבש

  1. סיון הגיב:

    נראה מעולה!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s