גאלט תפוחים והבטחות לשנה החדשה

יאמי

השנה אהיה בלוגרית טובה יותר.

תפוח

אני אפרסם את רשימת המצרכים גם בכוסות וגם בגרמים.

מקולפים ומוכנים לחיתוך

אני אעלה מתכונים לפני החגים ולא באיחור (כמו הפעם).

חתוך

אני אתייחס לימים חשובים כמו יום חמאת הבוטנים, יום השוקולד, יום הפאי וכדומה.

קרמל

אני אפרסם יותר בקביעות ואכתוב יותר הגיגים בפייסבוק.

חמאה

השנה אהיה בת ואחות טובה יותר.

מתבשלים

אני אתקשר יותר ואגיע יותר לבקר, למרות המרחק.

מסונן

השנה אהיה דודה טובה יותר.

בצק פריך

אני אקנה יותר מתנות ואעשה יותר בייביסיטר.

מרדדים

השנה אהיה חברה טובה יותר.

כמעט מוכן

השנה אהיה בת זוג טובה יותר.

מוכן

השנה אהיה אני טובה יותר.

יפה

שנה טובה לכולם!

גאלט תפוחים

בצק פריך:

160 גרם קמח (כוס ועוד כף)

40 גרם סוכר (2 כפות)

100 גרם חמאה קפואה

6 כפות שמנת מתוקה

כפית תמצית וניל

מלית תפוחים:

3 תפוחים ירוקים

45 גרם סוכר (2 וחצי כפות)

20 גרם חמאה

כפית תמצית וניל

כפית לימון

3 כפות ריבת חלב

כף סוכר חום

איך מכינים את זה

בצק פריך

  1. מניחים בקערה (של מיקסר או רגילה) את הקמח והסוכר ומערבבים מעט.
  2. מגדרים לתוך הקערה את החמאה ומערבלים עד לתערובת פירורית (במיקסר עם וו גיטרה, אחרת עם הידיים)
  3. מוסיפים את השמנת, כף אחרי כף, ומערבבים עד שהיא נטמעת.
  4. מוסיפים את הוניל ומגבשים לדסקית.
  5. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה שעתיים.

מלית תפוחים

  1. מקלפים את התפוחים וחותכים לפרוסות דקות ויפות.
  2. מניחים בקערה עם הלימון.
  3. מחממים את הסוכר על מחבת יבשה עד שהוא מתקרמל.
  4. מוסיפים את החמאה, הוניל והתפוחים, ומבשלים על אש קטנה כעשר דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט ועטופים בקרמל.
  5. מסננים את התפוחים, ושומרים בצד את הנוזלים שנשארו (אבל לא במקרר!)

הרכבה ואפיה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מרדדים את הבצק לעיגול (ואם אתם עקומים כמוני, אז לאליפסה) ומעבירים לתבנית עם נייר אפיה.
  3. מורחים את ריבת החלב אך משאירים שוליים נקיים.
  4. מפזרים את הסוכר החום.
  5. מסדרים את התפוחים מהבחוץ פנימה, בפרוסות חופפות.
  6. מקפלים את שולי הבצק ומהדקים קלות.
  7. אופים 20-25 דקות, עד ששולי הבצק מזהיבים.
  8. מברישים את שולי הבצק והתפוחים בנוזל הטופי ששמרנו מקודם.
  9. מפזרים אבקת סוכר על שולי הבצק ומגישים.

ממש יפה

עוד קצת חפירות

 

  • לא בא לכם ריבת חלב? אפשר להחליף בממרח שקדים, שכבה דקה של דבש, או פשוט לוותר.
  • אל תוותרו על סינון התפוחים – אחרת הבצק שלכם יהיה רטוב במקום פריך, ולא יהיה לכם מה למרוח על הבצק כשהוא יוצא מאפייה.
  • אם בכל זאת שמתם את נוזלי הטופי במקרר, כשתוציאו אותם זה יהיה קצת כמו ממרח, אבל ערבוב טוב יחזיר אותו למצב נוזלי.
  • חג שמח ושנה טובה!

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על גאלט תפוחים והבטחות לשנה החדשה

  1. מצויין, מקסים, נהדר, הבטחות שכל בלוגרית צריכה להבטיח 😉 אהבתי והגאלט נראה טעים בטירוףףףףף

  2. מור הגיב:

    פוסט מהמם 🙂
    אבל עזבי אותך מהבטחות, את כבר נהדרת כמו שאת. וגם הגאלט שלך!

  3. סיון הגיב:

    ברור לך שאזכור את ההבטחה לבייביסיטר, נכון? 🙂

  4. פינגבאק: לחם תירס מייפל חמאת בוטנים, ושנה חדשה | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s