עוגיות סנדוויץ' שוקולד וחמאת בוטנים

עוגיות

אז הפייסבוק בחר, עוגיות סנדוויץ (מתישהו בשבועות הבאים – חיתוכיות שוקולד וחמאת בוטנים)

חמאה ובוטנים וסוכר

אז לפני אי אלו שבועות היה מפגש של הבלוגרים שמשתתפים בפרויקט של מנטקה.וקקאו וקמח

כל אחד התבקש להביא את היצירה הכי טובה שהוא הכין במסגרת הפרויקט.וביצה

אז היו לי המון סיבות טובות להיות סוררת ולא להקשיב להוראות

בצק

אני לא אוהבת לחזור על אותו מתכון פעמיים

 

הדברים המוצלחים יחסית דוגמת הפאדג' והגלידה לא ישרדו יום עבודה ארוך ונסיעה של שעה מכפר סבא עד רחובות (ביום חמישי, בפקקים)

 

העובדה שחזרתי ערב לפני כן מהעבודה בתשע בערב, לא עזרה לעניין.

לפני אפיה

אז נזכרתי במתכון הראשון שהכנתי במסגרת הפרויקט – עוגיות סנדוויץ' קוקוס.

אחרי אפיה

הבעיה איתו, כמובן, זה שהיה בו קוקוס.

מכינים מלית

אז מה יקרה אם אני אחליף את הקוקוס, נניח בשוקולד? עכשיו זה כבר נשמע טוב יותר.

ואז גיליתי שאין לי חמאה בבית, ואני לא באמת אקפוץ עכשיו לאמפמ לקנות אחת.

ממלאים

חמאת בוטנים! זה תחליף ראוי לחמאה, ואם כבר יש חמאת בוטנים בעוגיות עצמן, למה לא להוסיף למלית?

שוב ממלאים

כמובן שאז מצאתי חמאה בבית, אבל לא זנחתי את החמאת בוטנים.

2עוגיות

אז קבלו אותן, עוגיות סנדוויץ' שוקולד וחמאת בוטנים (גם בעוגיות, וגם במלית!)

עוגיות סנדוויץ' שוקולד וחמאת בוטנים

עוגיות:

25 עוגיות

50 גרם חמאה רכה

כף גדושה חמאת בוטנים

רבע כוס (60 גרם) סוכר

10 גרם סוכר וניל

כוס קמח (140 גרם)

חצי שקית (5 גרם) אבקת אפיה

2 כפות שמן

ביצה

10 גרם קקאו (2 כפיות)

קרם:

60 גרם ממרח שוקולד

50 גרם חמאת בוטנים

2 כפיות גדושות אבקת סוכר

איך מכינים את זה:

עוגיות

מחממים תנור ל170 מעלות

מערבבים את החמאה וחמאת הבוטנים ביחד עם הסוכר והסוכר וניל

מוסיפים קמח, אבקת אפיה וקקאו.

מוסיפים את הביצה והשמן ומערבבים עד שמתגבש בצק.

קורצים כדורים קטנים ומשטחים אותם קלות. משתדלים שכל הכדורים יהיו באותו גודל כדי שיהיה קל יותר לעשות סנדוויץ.

אופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קלות (תיזהרו שהם לא ישחימו)

מצננים לחלוטין לפני שממלאים

מלית

מערבבים את כל החומרים יחד, טועמים ומתקנים במידת הצורך.

הרכבה

מסדרים את העוגיות בזוגות ומשתדלים שכל זוג יהיה יחסית זהה בגודל. מניחים כפית של המלית על עוגייה

אחת וסוגרים עם השנייה

 

עוד עוגיות

עוד קצת חפירות

  • אם לא בא לכם חמאת בוטנים בעוגיות, אז דבר ראשון למה? ודבר שני, תחליפו ב50 גרם חמאה רכה.
  • יוצאות כ50 עוגיות בודדות קטנות, ו24 עוגיות סנדוויץ' (בהנחה שגנבתם 2 עוגיות כדי לטעום). אם תכינו עוגיות גדולות יותר, הכמות תקטן.
  • אם לא תפוררו היטב את אבקת הסוכר שבמלית, יהיו לכם גושים קטנים של סוכר. לי זה דווקא לא הפריע.
  • זהו, המשך חגים שמחים, ובתאבון!

 

 

 

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s