עוגת מייפל ופקאנים

ממממ

קצת נעלמתי.

ביצים

לשם שינוי, אחרי שלוש שנים, החזרה לשגרה אחרי החגים לא כללה אצלי את תחילת הלימודים.

עוד לא חוגגים – עדיין צריך לקבל את הציון בסמינר האחרון.

סוכר

אבל החזרה לשגרה כללה הרבה עבודה.

מוקצפים

שעות ארוכות במשרד.

הכנה לנסיעת עסקים רחוקה.

נסיעת עסקים "רחוקה" למדינות סקנדינביות.

אחרי הקצפה

אבל בעיקר, הרבה מחשבות על העתיד.

ולתבנית

מה עכשיו?

מה הלאה?

פקאנים

ופתאום אני שמה לב שאמנם קניתי מצלמה חדשה בסוכות (קאנון 600D, אם אתם מתעקשים 🙂 )

פקאנים קצוצים

אבל עדיין לא יצא לי לצלם בה אף קינוח.

כי מאז לא אפיתי.

מקווה ומתכננת לחזור בקרוב, ולהמיר סוף סוף את כל הרעיונות שמתרוצצים לי בראש לעוד קילוגרמים שיישבו אצלי ישר בירכיים 🙂

עם פקאנים

הקינוח שאני מביאה לכם היום, הוא עוגה "פשוטה".

אני כמעט אף פעם לא מכינה עוגות כאלו, בגלל שבכל פעם שאני מכינה קינוח, הוא בשביל מטרה מסוימת (ארוחה אצל ההורים, יום הולדת, פרוייקט הבלוגר של מנטקה) ואז אני משתדלת להפתיע ולהיות מקורית.

שחום וריחני מהתנור

אבל לכבוד יום כיפור, החלטתי לשחזר את הנוהל המשפחתי גם בדירה הצנועה שלי ושל הדייר, ולהכין עוגה בחושה, כזאת שאוכלים ממנה פרוסה אחרי הארוחה המפסקת לצד כוס תה, ושאיתה שוברים את הצום.

תמונה אמנותית

אז הכנתי.

חצי עוגה התחסלה עוד בבית (הדייר השני אמנם עזר, אבל גם לי יש חלק גדול באשמה), והחצי השני התחסל בעבודה יום אחרי.

והנה המייפל מצטרף

אז כשמתחשק לכם עוגה פשוטה, כזאת שרשומה בכוסות ולא בגרמים, כזאת שמערבבים את כל המצרכים בקערה אחת ושולחים לתנור, תנסו עוגת מייפל ופקאנים – פשוטה ובחושה, אבל ממש טובה.

ממש טעים

עוגת מייפל ופקאנים

3 ביצים

כוס סוכר

10 גרם סוכר וניל

200 מ"ל יוגורט

3 כפות שמן

קורט מלח

כוס קמח

10 גרם אבקת אפייה

חופן פקאנים (בערך חצי כוס) קצוצים גס

4-5 כפות מייפל

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. בקערה טורפים ביצים, סוכר וניל וסוכר (אפשר עם מיקסר, מטרפה ידנית או כף עץ)
  3. מוסיפים מלח, יוגורט ושמן, ומערבבים לבלילה חלקה.
  4. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע (תיזהרו לא לערבב יותר מדי)
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת, ומפזרים מעל את הפקאנים
  6. אופים 30-35 דקות, עד שקיסם יוצא עם פירורים לחים.
  7. כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור, מחוררים אותה עם קיסם ושופכים את המייפל, אפשר להיעזר במברשת סיליקון כדי למרוח את כל פני העוגה.

יאמי

עוד קצת חפירות

 

  • אני השתמשתי בתבנית עגולה של 20 ס"מ, ויצאה עוגה ממש גבוהה, אני משערת שגם תבנית של 24 ס"מ תהיה אחלה.
  • חלק מהפקאנים שוקעים (בעיקר החתיכות הגדולות יותר), אבל בעיני זה דווקא נחמד לגלות הפתעות קראנצ'יות בין ביס לביס.
  • כמות המייפל היא די שרירותית – אם מרגיש לכם יותר מדי תפחיתו, אם מרגיש לכם פחות מדי – מי אני שאעצור בעדכם מלהוסיף עוד?
  • ולכל הסטודנטים – שתהיה אחלה שנת לימודים!

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגת מייפל ופקאנים

  1. יוסי הגיב:

    זה ישנה אם אני לא אשתמש באבקת אפייה?
    אני מצכוון מבחינת טעם

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s