קינוח קפהשוק – או, קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגית שוקולד קפה שקדים

יאמממ

אז קפה.

 

ברשימת הדברים האהובים עלי בעולם

 

קפה נמצא ממש ממש גבוה.

 

כלומר, בטוח יותר גבוה מירקות, גבינות, צ'יפס והמבורגרים.

 

כנראה יותר גבוה מפיצה, עוגיות ועוגות

 

(ואני ממש אוהבת פיצה, עוגיות ועוגות)

חמאה וסוכר

למעשה,

יש מצב שהדבר היחיד שמנצח קפה אצלי זה שוקולד (אלא אם כן זה קפה עם שוקולד, ואז אני פשוט נורא מאושרת)

בצק

אז קפה.

כשאני קמה בבוקר, עוד לפני שאני מצחצחת שיניים, אני כבר מרתיחה את המים לקפה.

לפני שאני מסיימת אותו אי אפשר לדבר איתי.

אם זה היה תלוי בי, חצי מהמתכונים בבלוג הזה היו עם קפה (קפה לבד, קפה עם שוקולד מריר, קפה עם שוקולד לבן – אני אוהבת לגוון, כידוע)

(החצי השני, כמובן, היה שוקולד עם חמאת בוטנים)

מוקרמים עם ביצה

אז למה בעצם אני לא עושה את זה?

וחלב וקקאו וקמח

הסיבה כרגיל, נעוצה בדייר השני, הבעייתי יותר מבין שנינו.

(מזל שהוא לא קורא את זה, בעצם, ההורים שלו קוראים את זה, אז היי אלברטו, הכל בצחוק, כן?)

מעורבב

לדייר השני יש המון יתרונות, יש סיבה שאני מחזיקה אותו כל כך הרבה זמן.

אבל אחד החיסרונות העיקריים שלו, הוא הסלידה הגדולה מקפה. לא כמשקה, לא כקינוח ואפילו לא כפית בתוך העוגה – ציטוט ידוע שלו, אחרי שאני נותנת לו לטעום משהו, זה "איכס, למה לא אמרת שיש בזה קפה??"

ושוקולד ושקדים

כן כן, איכס על קפה.

ואם זה לא מספיק רע, 75% מהאנשים בעבודה שלו לא אוהבים קפה, ככה שלשלוח איתו מתוקים עם קפה, לא יתקבל כל כך בברכה.

לפני התנור

אז מה עושים?

מחכים לביקור החודשי אצל אמא. האמא הטובה שחינכה אותי ולימדה אותי להיות צרכנית הקפה שאני היום.

אחרי התנור

אז סוף סוף, יש לי הזדמנות להכין קינוח עם קפה ולחלוק אותו עם אנשים שבאמת יעריכו אותו.

אם כבר אז כבר, IM ALL IN!

זה לא הייתי אני

קרם קפה? טוב, אבל לא מספיק.

קרם קפה עם קצפת שוקולד? משתפר, אבל משהו עדיין חסר.

קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגיית שוקולד קפה שקדים שנעוצה בקצפת? או, Now you're talking!

מוכן

אז מכיוון שלקרוא לקינוח שלי "קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגיית שוקולד קפה שקדים" זה קצת ארוך מדי, החלטתי ללכת על "קינוח קפהשוק".

קפה

למה? כי תקבלו שוק מכמה שזה יוצא טעים!

קפה עם קצפת

הקרם מר ומתוק ועם טעם חזק של קפה.

הקצפת מתוקה ומעדנת את הקרם.

העוגיה מוסיפה פריכות ועוד קצת קפה ושוקולד לכל העסק.

טעים!

קפה וקצפת2

אז לפני שאתם מתפתים להכין, אולי כדאי שתבדקו את שאר המתכונים של מנטקה, הם מעולים ועושים לי חשק להמון קפה.

אז יאללה, מתחילים.

יאממ2

קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגיית שוקולד קפה שקדים

6 מנות קרם, בערך 40 עוגיות

אז העוגיות לקוחות בערך מפה, בקרם התבססתי על קרם הלימון שהכנתי כאן, וקצפת זאת קצפת.

עוגיות:

50 גרם חמאה רכה

ביצה

כוס חלב

0.5 כוס סוכר לבן (70 גרם)

0.5 כוס סוכר חום מינוס כף (60 גרם)

כף גדושה קפה מהולה במים רותחים

כפית תמצית וניל

1.75 כוסות קמח (160 גרם)

0.5 כוס קקאו (25 גרם)

100 גרם שוקולד צ'יפס

40 גרם שקדים (חצי כוס)

קרם קפה:

2 ביצים

75 גרם סוכר לבן

2 כפות קפה מהולות בחצי כוס מים רותחים

50 גרם חמאה

קצפת שוקולד:

250 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד

2 כפות גדושות אינסטנט פודינג שוקולד

איך מכינים את זה

עוגיות

  1. מחממים תנור ל170 מעלות
  2. מקרימים חמאה עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל
  3. מוסיפים ביצה ומערבבים
  4. מוסיפים חלב וקפה ומערבבים (העיסה נראית מאוד נוזלית וזה בסדר)
  5. מוסיפים חמאה וקקאו ומערבבים רק עד שהחומרים מתאחדים
  6. מוסיפים שוקולד ושקדים ומערבבים.
  7. יוצרים כדורים קטנים ומניחים על נייר אפייה
  8. אופים 8-10 דקות (העוגיות יראו רכות מאוד וזה בסדר)
  9. מצננים לחלוטין לפני שאוכלים

קרם קפה

  1. מקציפים ביצים וסוכר 4-5 דקות עד לתערובת תפוחה מאוד
  2. במקביל מבשלים על אש קטנה מים וקפה
  3. מוסיפים את הקפה לתערובת הביצים בזרם איטי. לאחר מכן מחזירים לסיר ומבשלים 5-10 דקות, עד שהתערובת מסמיכה.
  4. מכבים את האש ומוסיפים את החמאה, מערבבים עד להטמעה.
  5. מחלקים את התערובת לכוסות ושומרים במקרר עד להגשה.

קצפת שוקולד

מקציפים שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג שוקולד עד לקבלת קצפת יציבה

הרכבת הקינוח

מזלפים בכול כוס קצפת שוקולד (אפשר גם להניח עם כף), נועצים עוגיה בקצפת ומגישים.

יאממ3

קצת חפירות

  • אפשר לוותר על העוגיות ולהכין רק את הקרם והקצפת
  • אפשר להכין רק את העוגיות
  • אם אתם לא אוהבים קפה, אז דבר ראשון למה??? ודבר שני, אפשר להכין את העוגיות ולהשמיט את הקפה, עדיין טעים.
  • חשוב לבשל את הקרם ממש עד שהוא מסמיך, אחרת יהיה לכם קרם נוזלי ומבאס
  • אפשר להשקיע ולהכין גנאש מוקצף במקום האינסטנט פודינג, אני הייתי קצרה בזמן וכוח, ולכן הלכתי על השיטה לעצלנים.
  • תכינו את הקינוח הזה, באמת שכדאי לכם. אפילו עדיף להכין אותו לאנשים שיעריכו אותו (למשל בשבילי!)

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על קינוח קפהשוק – או, קרם קפה עם קצפת שוקולד ועוגית שוקולד קפה שקדים

  1. מור הגיב:

    אם יש דבר אחד שאני אקח מהפוסט הזה (והאמת היא שיש כמה), זה המשפט "קצפת זאת קצפת". כל כך נכון, כל כך מדויק.

  2. סיון הגיב:

    וכל המשפחה טעמה חוץ ממני. באמת לא בסדר…
    פעם הבאה תשאירי אחד בצד לאחות היחידה שדואגת שיהיו לך אחייניות 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s