קאפקייקס שוקולד קרמל, וחורף

מקושטים

גילוי נאות – לא התכוונתי לפרסם פוסט היום.

ביציםרציתי לפרסם כבר כמה זמן, אבל כבר הבנתי שעם העבודה וסוף-שבוע בירושלים המושלגת, אני אגיע לכתיבת שורות אלו רק מתישהו באמצע השבוע הבא.

וסוכר

אבל אז הגיעה המשתעלת.

מוקצפים

המשתעלת זאת הבחורה שישבה לצידי בטיסה חזרה מברצלונה, ולא הפסיקה להשתעל עלי.

אחרי כמה דקות הקצפה

בבוקר שאחרי קמתי עם עקצוץ קטן בגרון, אבל החלטתי להילחם. שתיתי המון תה, לא יצאתי בערב, הכנתי מרק ירקות מחמם וקיוויתי לטוב.

שמן ויוגורטהתאכזבתי.

עם שמן ויוגורט

ולכן אני בבית בפיג'מה, אוכלת מרק ושותה תה (טוב נו, וגם אוכלת חמאת בוטנים בכפית), ומפנטזת על  להסתובב בבית בלי נייר טואלט וחימום צמוד.

קרמל ושוקולד

להיות חולה זה מבאס, אל תנסו את זה בבית.

עוברים למריתומעבר חד למתכון.

ולתבנית

אז אתם מכירים את זה שאתם קונים גביעי קאפקייקס מתוקים נורא מקרטון ואז מחפשים כל תירוץ להשתמש בהם?

ברור שכן.

תפוחים

האירוע היה הדלקת נרות בירושלים, בדירה של אחותי וגיסי לעתיד.

מראש החלטתי לוותר על הכנת סופגניות, גם כי אני שונאת לטגן, וגם כי אמא שלי דאגה ללביבות אשל מעולות, וגיסי לעתיד (אני סתם אוהבת את הצליל של זה) קנה כמות מסחרית של סופגניות מרולדין.

אחרי צינון

אז הכנתי מאפינס שוקולד קרמל, ציפיתי אותם בממרח שוקולד ונעצתי בכל אחד סוכריית קרמל קטנה, משום מה, זה הזכיר לי נרות אז זה התאים לכל אווירת החנוכה.

יאממ2

הערה קטנה לפני המתכון: אני השתמשתי בפתיתי קרמל שקנו לי בארצות הברית והתוקף שלהם עומד לפוג, בהנחה שאין לכם כאלו, פשוט תחליפו את הפתיתים בסוכריות טופי קרמל חתוכות לרבעים.

יפים

קאפקייקס שוקולד קרמל

לי יצאו 14 קאפקייקס בגודל בינוני

עוגות:

2 ביצים

200 מ"ל יוגורט

כוס סוכר (130 גרם)

30 גרם קקאו

כפית תמצית וניל

כוס וחצי קמח (200 גרם)

אבקת אפיה (10 גרם)

4 כפות שמן

2 כפות גדושות ממרח שוקולד

כף בייליס קרמל . כל ליקר שאוהבים ומתאים

90 גרם פתיתי קרמל

50 גרם שוקולד צ'יפס

ציפוי:

ממרח שוקולד (בערך 15 כפיות)

15 חתיכות קרמל

איך מכינים את זה

עוגות

1. מחממים תנור ל170 מעלות.

2. בקערת המיקסר (או עם מטרפה ידנית) טורפים ביצים, סוכר ווניל, עד לתערובת תפוחה ואוורירית.

3. מוסיפים יוגורט, שמן, ממרח שוקולד בייליס, ומערבבים לתערובת חלקה.

4. מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפיה, ומערבבים מעט, רק עד שהתערובת מתגבשת.

5. מוסיפים שוקולד צ'יפס וקרמל ומערבבים קלות.

6. יוצקים את הבלילה לתבנית שקעים/עטרות קרטון ואופים 20-25 דקות, עד שהעוגות תופחות וקיסם יוצא עם מעט פירורים לחים.

7. מצננים לפני שמצפים.

ציפוי

מורחים כפית של ממרח שוקולד על כל אחת מהעוגות, ומעטרים בסוכריית קרמל

ויצאנו לדרך

עוד קצת חפירות

 

  • חלק מהטועמים התלוננו על כך שהסוכריות קצת קשות, אז מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.
  • אפשר להחליף את הקרמל בפתיתי שוקולד לבן, ייצא חמוד באותה מידה.
  • אפשר להכין גם בתבנית מיני מאפינס, זמן האפייה יתקצר ל8-10, והכמות מן הסתם, תהיה גדולה יותר.
  • באותה מידה, אפשר להכין עוגה אחת גדולה, ולאפות אותה 35-40 דקות.
  • ומזל טוב לאחותי היקרה, שקיבלה שלג ליום ההולדת 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה קינוחים וממתקים, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s