עוגת טבעונית חגיגית ועשרה דברים שלא יודעים עלי

מוכן

טוב נו, ידעתי שהרגע הזה יגיע. גם אני נדבקתי בחיידק ה"עשרה דברים" בזכות שחף המקסימה. אז הנה כמה דברים שכנראה לא ידעתם עלי. אם תצליחו לעבור את זה, מחכה לכם מתכון לעוגה טבעונית מהממת וממש קלה להכנה.

שוקולד

1. זה בטח יפתיע אתכם, אבל עד גיל עשרים בערך, לא אכלתי חמאת בוטנים. לא יודעת בדיוק למה, פשוט לא קנו את זה אצלי בבית. הקרב בדרך כלל היה על שוקולד שחר נגד נוטלה (3 לשחר, 1 לנוטלה). רק אחרי שהשתחררתי, התוודעתי לממרח הקסום הזה, שאחראי לרוב אחוזי השומן בגוף שלי.

וחמאת בוטנים וסוכר

2. באופן כללי, אני בנאדם די מבולגן. אני יכולה להחליף חולצה ולהשאיר את החולצה המיותמת על הכיסא במשך שבוע, עד שיש שם ערימה גדולה של בגדים. באותו אופן, אני משאירה את בקבוקי הלק בסלון או על שולחן העבודה, את המעיל על הספה וכדומה. דווקא באפייה אני ממש מסודרת (חינוך של אמא), אני מוציאה את כל המצרכים על השיש לפני שאני מתחילה, וכל דבר שסיימתי איתו חוזר לארון.

וחלב סויה

3. פעילות הבית השנואה עלי ביותר היא כביסה, אני פשוט לא מצליחה להבין את התועלת בזה. למשל, כששוטפים כלים – משקיעים רבע שעה בלשטוף ואז יש כלים נקיים. עם כביסה לעומת זאת, צריך להפעיל את המכונה, לחכות שהיא תסיים, לתלות, לחכות שהבגדים יתייבשו, לקפל אותם ואז להכניס לארון. בדרך כלל, ברגע שהבגדים סוף סוף נקיים ומקופלים, צריך לעשות שוב כביסה.

ביסקוויטים

4. הרומן שלי עם כתיבה התחיל לפני שנים רבות, ובאיזשהו שלב בתיכון, כתבתי ב"ראש 1". הפדיחות היו, כשהגעתי לצבא ומישהי זיהתה את השם שלי כי היא הייתה קוראת את הכתבות שלי.

התערובת חלקה

5. אחד הממתקים האהובים עלי ביותר הוא ליקריץ (כן כן, עכשיו כולכם תשנאו אותי). אני הכי אוהבת את הסוכריות הקטנות הצבעוניות, שממולאות במקל ליקריץ – אני יכולה לסיים קערה שלמה בלי לשים לב. יש לציין, שהיחידים שחולקים איתי את האהבה הזאת הם גיסי והסקנדינביים. כשהייתי בנורווגיה ובדנמרק גיליתי שיש להם חנויות שלמות רק לליקריץ, ובסופר מוכרים סוכריות ליקריץ מעולות (קניתי שבע חפיסות לפני שלושה חודשים, מיותר לציין שהכל נגמר כבר. מישהו נוסע לנורווגיה בקרוב? )

הרבה ביסקוויטים

6. אני לא מתאפרת ביום יום. למעשה, אני מתאפרת רק מדי פעם כשאני יוצאת, או באירועים שונים, וגם אז זה מסתכם בעיפרון שחור ושפתון. מביך לספר שאני אפילו לא יודעת איך שמים מייקאפ, ואין לי כזה בבית.

מערבבים

7. למרות אהבתי הרבה לקפה, שוקו, גלידה ושאר מוצרים מבוססי חלב. מעולם לא אהבתי חלב כמשקה. לא תוכלו לראות אותי שותה כוס חלב, ואפילו בתור ילדה, סירבתי לאכול דגנים עם חלב בתואנה שהחלב הורס את הטעם.

ולתבנית

8. אני ממש ממש אוהבת ים. בדרך כלל, ממאי ועד אוקטובר, אני בים כל שבוע. העובדה שאני גרה רבע שעה הליכה מהים עוזרת. דווקא הדייר השני לא חובב ים, ונדיר שאני משכנעת אותו לבוא איתי, אבל אני הולכת עם חברות ולפעמים גם לבד – שעה וחצי עם ספר ומוזיקה על החוף ואני מרגישה כמו חדשה.

קרם

9. כשהייתי קטנה הייתי מתעמלת קרקע (אפילו די מוצלחת) ועד היום אמא שלי שומרת גביע שזכיתי בו בכיתה ג בערך. אני עדיין יודעת לעשות שפגט וגלגלון, אבל בזה זה מסתיים.

מצפים

10. לא יודעת אם זה יפתיע אתכם או לא, אבל אני ממש, אבל ממש חנונית. כשהייתי ילדה שיחקתי בheroes 3, אני אוהבת תשבצי היגיון, ממש אוהבת מתמטיקה (אפילו שקלתי ללמוד את זה באוניברסיטה) קראתי את כל הספרים של "המשחק של אנדר" ואת "המשפט האחרון של פרמה", ואני יודעת לתכנת. צריך עוד דוגמאות? כי יש לי המון. קיצר, חנונית רצינית.

מקשטים

ועכשיו תורי להעביר את השרביט לבר, איילה ואילונה. בהצלחה!

ועכשיו לעוגה.

אז האמת שמדובר בעוגה שהכנתי די מזמן, ומה שיפה בה בעיני, זה שהיא נורא פשוטה, לא דורשת אפייה, לא דורשת מצרכים מוזרים בשום צורה (מלבד חלב סויה, אבל אם אתה טבעוני כנראה שיש לך קרטון במקרר) וממש ממש טעימה וחגיגית.

טעים

בתאבון!

עוגת שוקולד חמאת בוטנים וקרם וניל (טבעונית)

עוגה:

220 גרם שוקולד מריר

3 כפות גדושות חמאת בוטנים

כוס ורבע חלב סויה (250 מ"ל)

3 כפות שמן

חצי כוס סוכר (70 גרם)

350 גרם ביסקוויטים חתוכים גס (לא פירורים)

קרם:

כוס חלב סויה

40 גרם אינסטנט פודינג וניל

כפית קורנפלור

קישוט:

שוקולד צ'יפס מריר (כעשרים פתיתים)

חמאת בוטנים צ'יפס (אופציונאלי)

איך מכינים את זה

עוגה

  1. מבשלים בסיר את השוקולד, החלב וחמאת הבוטנים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה.
  2. מוסיפים את הביסקוויטים ומערבבים עד שכולם מצופים.
  3. מורידים מהאש ומצננים כעשר דקות.
  4. משטחים בתבנית, מכסים ומעבירים למקרר ללילה או לפריזר לשעתיים.

קרם

מערבבים את החלב עם הפודינג והקורנפלור וטורפים במטרפה ידנית עד שהקרם מסמיך.

הרכבת העוגה

מורחים את הקרם על העוגה ומקשטים בפתיתי שוקולד. מאחסנים במקרר.

עוד קצת חפירות

  • לי היו גם פתיתי חמאת בוטנים צ'יפס, אז קישטתי גם איתם.
  • לא בא לכם קרם וניל? אפשר להחליף לשוקולד, ריבת חלב או קפה.
  • כן, לא טעים, הבסיס הוא בעצם תערובת כדורי שוקולד.
  • לא טבעוניים ובכל זאת רוצים להכין את העוגה? תחליפו את החלב סויה בחלב רגיל.

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עוגות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על עוגת טבעונית חגיגית ועשרה דברים שלא יודעים עלי

  1. לפחות את יודעת להפעיל מכונת כביסה 😉 אחלה פוסט.

  2. whisk me away הגיב:

    הכי הפתיע אותי היה הקטע של הסוכריות אנטיביוטיקה (כן, הן נקראות ככה כי הן נראות כמו גלולות אנטיביוטיקה)
    הסוכריה הכי מזעזעת ביקום בערך. ואני מאלו שנהנים מסוכריות דבש.

  3. פינגבאק: לחם תירס מייפל חמאת בוטנים, ושנה חדשה | אין דבר כזה מתוק מדי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s