לחם תירס מייפל חמאת בוטנים, ושנה חדשה

לחם תיקס מייפל חמאת בוטנים

ווהו!

קמחים

הגענו ל2014.

מעורבבים

מי היה מאמין?

יוגורט ביצה חמאת בוטנים

זאת השנה שבה הדייר השני הולך לחגוג יום הולדת עגול.

גם מעורבב

השנה שבה אני לא הולכת ללמוד באוניברסיטה.

ולאחד

השנה שבה בטוח יקרו המון דברים מגניבים (כן, בטח).

ולערבב קצת

התלבטתי אם לרשום החלטות לשנה החדשה, אבל כבר עשיתי את זה בראש השנה.

מוכן

חשבתי לעשות רשימה של סיכום שנה, אבל כבר סיפרתי יותר מדי על עצמי בפוסט הקודם.

לפני אפיה

בכל מקרה, חשבתי הרבה דברים, אבל אז הבנתי שכבר 2014, ואני יכולה לתת לכם בתור מתנה לשנה החדשה פוסט לא נורא חופר.

גם לפני

אז החלטתי פשוט לספר לכם על המתכון. ספק לחם, ספק עוגה, מתוק במידה אבל לא יותר מדי.

אבל למה תירס? מסיבה אחת בלבד – הפרוייקט של מנטקה.

וקטנים

רוצים לראות מתכונים מוצלחים אחרים עם תירס/פופקורן ושות? לכו למנטקה להסתכל קצת 🙂

לחם תירס מיפל חמאת בוטנים

כוס וחצי קמח תירס

חצי כוס קמח רגיל

כפי סודה לשתיה

10 גרם אבקת אפייה

חצי כפית מלח

חצי כוס סוכר (70 גרם)

200 מ"ל יוגורט

ביצה

2 כפות מייפל

2 כפות חמאת בוטנים.

לציפוי

מייפל

3 כפות חמאת בוטנים (אופציונאלי)

איך מכינים את זה?

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים קמחים, סודה, אבקת אפייה, סוכר ומלח.
  3. בקערה נפרדת טורפים יוגורט, ביצה, מייפל וחמאת בוטנים.
  4. מאחדים בין שתי הקערות במינימום ערבוב.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית (2 תבניות אינגליש קייק, תבנית מרובעת או תבנית אינגליש קייק ו5-6 מאפינס)
  6. אופים כ-20 דקות, עד שהעוגה שחומה וקיסם יוצא יבש.
  7. מחוררים את העוגה מיד בצאתה מן התנמור, ומברישים במייפל.
  8. אם רוצים – מצפים בחמאת בוטנים.

מוכן שוב

עוד קצת חפירות

  • אני השתמשתי בחמאת בוטנים עם שברי בוטנים בציפוי, וזה דווקא פחות מומלץ מבחינה אסטתית, אבל טעים.
  • הלחם/עוגה לא מאוד מתוק, אפשר להוסיף עוד 2 כפות סוכר כדי להמתיק.
  • לא השתמשתי באלכוהול, פשוט כי לא הצלחתי לחשוב על טעם שישתלב.
  • אין תמונות של העוגה מצופה בחמאת בוטנים, פשוט כי כבר היה חשוך והפלאש יצא מזעזע. אתם יכולים לשאול בלוגרים שטעמו ואישרו.

שנה טובה

פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, מאפים ולחמים, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על לחם תירס מייפל חמאת בוטנים, ושנה חדשה

  1. shirilad הגיב:

    וואו. נראה להיט. ותירס!

  2. סיון הגיב:

    נראה מצוין

  3. מגניב! שילוב טעמים סופר מסקרן
    יופי של עוגה 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s