טורט שוקולד עם קצפת נוטלה וקצפת חמאת בוטנים

יאמממי4

אז ימי הולדת.

שוקולגבשבוע שעבר האחיינית שלי וגיסי לעתיד חגגו ימי הולדת (באותו יום).שוקולד מומס

האחיינית שלי כבר בת שלוש.חלמונים

מה שהופך את העובדה שלימדתי אותה לפני שלושה חודשים להגיד "רבע לשלוש" כששואלים אותה בת כמה היא, ללא רלוונטית.חלמונים מוקצפים

עכשיו היא כבר אומרת שלוש, לפני שאני נכנסתי לתמונה היא טענה בתוקף שהיא בת שלושים וארבע.כל התערובת

אז התכנון המקורי שלי היה להכין עוגת חתול, שאימא שלי תמיד הייתה מכינה כשהייתי קטנה.התבנית

אבל מה לעשות שילדים יודעים הכי טוב, ונסיכת יום ההולדת ביקשה עוגת פרפר.עוגה מוכנה

ולא סתם עוגת פרפר, אלא כזאת עם קצפת ודובדבנים.קצפת נוטלה

אין מה לעשות, הנסיכה יודעת בדיוק מה היא רוצה.קצפת חמאת בוטנים

מזל שאימא שלה (להלן אחותי), ודודה שלה (להלן אחותי השנייה, בת הזוג של גיסי לעתיד) עמלו והכינו 2 עוגות פרפר מהממות.עוגת פרפר שמרית

פשוט מהממות.עוגת פרפר סיון

אז חשבתי כבר לוותר ולא להכין עוגה.תתעלמו מהמגבות

אבל אז אחותי (האימא של נסיכת יום ההולדת) הציעה שאני אכין "עוגה למבוגרים".יאממ

Challenge accepted!מצופנ

אז הכנתי עוגת טורט קלה ומעולה מהמתכון הזה, החלפתי את הקצפת בשני סוגים של קרמים – חמאת בוטנים ונוטלה. ציפיתי הכל בקרם, קישטתי וזללנו – עוגה למבוגרים.מוכן

מזל טוב לשיר ואלעד!יאמממי

 

 

טורט שוקולד עם קצפת נוטלה וקצפת חמאת בוטנים

טורט:

5 ביצים

100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות.

4 כפות סוכר

קצפת נוטלה:

300 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות גדושות נוטלה

קצפת חמאת בוטנים:

200 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפות גדושות חמאת בוטנים

עיטור:

פקאנים מצופים בשוקולד/תלתלי שוקולד/שוקולד מגורר/שוקולד צ'יפס

איך מכינים את זה

עוגה

  1. מחממים תנור ל180 מעלות.
  2. מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
  3. ממיסים את השוקולד (במיקרוגל בפולסים קצרים, או בבאן מארי) עד שהוא נמס לחלוטין ומצננים מעט.
  4. מקציפים את החלמונים (צהוב) עם 2 כפות סוכר עד לתערובות בהירה ותפוחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב.
  5. מקציפים את החלבונים (לבן). כשנוצר קצף רך מוסיפים את 2 כפות הסוכר הנותרות.
  6. מקפלים שליש מקצף החלבונים אל תערובת השוקולד והחלמונים, לאחר מכן מעבירים את שאר הקצף ומקפלים לתערובת חלקה.
  7. משטחים את הבלילה על נייר אפייה משומן, ואופים 10-12 דקות.
  8. כאשר מוציאים מכסים מיד במגבת נקייה, מצננים צינון מלא בטמפרטורת החדר ולאחר מכן מעבירים למקרר לפחות לחצי שעה.

קצפת נוטלה

מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת במרקם יוגורט. מוסיפים את הנוטלה וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.

קצפת חמאת בוטנים

מקציפים את השמנת המתוקה עד שנוצרת קצפת במרקם יוגורט. מוסיפים את חמאת הבוטנים וממשיכים להקציף עד לקצפת יציבה.

הרכבת העוגה

1. חותכים את הטורט לחמש פרוסות שוות (לרוחב התבנית).

2. מניחים פרוסה ראשונה על צלחת הגשה.

3. מורחים חצי מכמות חמאת הבוטנים.

4. מניחים מעל פרוסה שנייה של הטורט, ומעל מורחים שליש מכמות קצפת הנוטלה.

6. ממשיכים כך עד שנשאר רק מעט קצפת נוטלה, והשכבה העליונה היא טורט.

7. מצפים את כל העוגה בקצפת הנוטלה שנשארה, ומקשטים.

8. שומרים במקרר עד ההגשה.

עוגה טעימה

עוד קצת חפירות

  • אמנם זה נראה כמו הרבה עבודה, אבל העוגה ממש ממש קלה להכנה!
  • לא חייבים לעשות שני סוגים של קרמים, אפשר לבחור רק אחד מהם.
  • באותה מידה אפשר לגוון ולהכין קרם ריבת חלב, קרם ערמונים, קרם חלבה, פשוט תחליפו את הממרח באותה כמות של הממרח האהוב עליכם.
  • לספר לכם את האמת – אני קצת פישלתי בהקצפה של קצפת הנוטלה, והיא יצאה לי קצת נוזלית, בגלל זה החלטתי לצפות הכל (המטרה המקורית של תוספת הקרם הייתה למילוי גלילי ביסקוויטים)
  • העוגה נטולת גלוטן, ולכן מתאימה לפסח (או כמו שגיסי (לא לעתיד) אמר: מצוין! אז תכיני אותה גם בפסח)
  • זה נשמע כאילו יש לי המון אחיות, זה נכון!

בתאבון!

יאממי2

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה מושחת, עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

תגובה אחת על טורט שוקולד עם קצפת נוטלה וקצפת חמאת בוטנים

  1. סיון הגיב:

    עוגה פשוט מעולה! אין כמו שוקולד וחמאת בוטנים…

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s