עוגיות ערמונים טבעוניות

עוגיות ערמונים

אז.. הזכרון היחיד שיש לי מערמונים הוא דווקא מבבט. לטובת אלו שלא מכירים, בבט הוא מקום קטנטן ומקסים בירושלים, שמגיש ופלים בלגיים עם מגוון קרמים ורטבים. פעם, כשהייתי בתיכון, זה היה מקום צנוע, שהתפריט היה כתוב בגיר, לא היו הרבה אפשרויות. ופל בגודל קבוע, רוטב לבחירה ושוקו מתוק מתוק לליווי הופל. תמיד היה תור מטורף, וכמעט ולא היה מקום לשבת בפנים.

מחית וסוכר

אז אמנם כבר שנים לא ישבתי שם, אבל זכור לי במיוחד את קרם הערמונים שלהם, וכשהייתי רוצה לגוון את הקרם וניל ורוטב שוקולד, הייתי בוחרת בו.

מעורבבים

פאסט פורוורד שמונה שנים קדימה, והנה אני, צריכה להכין משהו עם ערמונים לטובת הפרוייקט של מנטקה.

עם חלב ושמן

הלכתי במיוחד ורכשתי מחית ערמונים. טעמתי אותה, קצת מתוקה אבל טעימה, ואז התחלתי לחשוב.

מה כבר אפשר להכין?

בצק עוגיות

במקרה יצא, ונסענו לבקר את ההורים של הדייר השני, ואת אחותו הטבעונית. מכיוון שבאמת לא ביקרתי אותם הרבה זמן, חשבתי שאך נכון יהיה להביא איזה קינוח נחמד וטבעוני.

עוגיות לב

דרוש קינוח טבעוני. דרוש קינוח שמכיל ערמונים. ערמונים הם טבעוניים. You do the math

לפני אפיה

אז הכנתי עוגיות ערמונים טבעוניות. התבססתי על המתכון הישן שלי של עוגיות חמאת בוטנים טבעוניות. הפחתי את כמות הסוכר, הוספתי שיבולת שועל. לא התאפקתי והשתמשתי בתבנית חדשה שהזמנתי ולכן חלק מהעוגיות יצאו בצורה של לב.

אז איך יצא? טעים! קצת קראנצ'י בזכות השיבולת שועל, בריא (יחסית), ובעיקר, חוסל די מהר.

יאמממ

רוצים עוד מתכונים עם ערמונים? רוצו לבקר באתר של מנטקה.

עוגיות ערמונים טבעוניות

90 גרם מחית ערמונים

30 גרם סוכר חום

30 גרם סוכר לבן

כפית תמצית וניל

קורט מלח

40 גרם קמח לבן

30 גרם שיבולת שועל דקה

2 כפות חלב סויה

2 כפות שמן

50 גרם שוקולד צ'יפס

איך מכינים את זה?

 

  1. מחממים תנור ל170 מעלןת.
  2. מערבבים מחית ערמונים עם שני סוגי סוכר ותמצית וניל לקבלת מחית חלקה.
  3. מוסיפים חלב ושמן, ומערבבים ביטב.
  4. מוסיפים קמח ושיבולת שועל, ומערבבים רק עד שהם נטמעים.
  5. מוסיפים שוקולד צ'יפס.
  6. עם שתי כפיות מניחים תלוליות עם נייר אפייה (לא חייב לרווח הרבה, הן לא מתפשטות יותר מדי) ואופים כ-15 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות.
  7. מצננים לחלוטין, ומאחסנים בטמפרטורת החדר.

מוכן

עוד קצת חפירות

 

  • אני הכנתי בכוונה כמות קטנה, ולכן יצאו לי 20 עוגיות די קטנות. מוזמנים להכפיל כמויות.
  • מה עושים עם מחית הערמונים שנשארה? אוכלים בכפית/מורחים על לחם/מכינים עוד עוגיות/מכינים קינוח אחר מהרעיונות של שאר הבלוגרים.
  • ושאלה קטנה לסיום – אם יכולתם לבחור בין חיתוכיות ריבה פשוטות, לבין חיתוכיות עם קרם חלבה עדין ומגניב, במה הייתם בוחרים?

 

 

 

מודעות פרסומת
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s