עוגיות שמן זית מעולות וצבעוניות

יאממ2

אז, זוכרים שסיפרתי לכם על מסיבת הרווקות של אחותי? זאת שלכבודה הכנתי את הבריושים הורודים?

שמן זית וסוכר

לא יכולתי להכין רק אותם, ורציתי להכין גם עוגיות, משהו שיתאים לפשטידות ולסלטים שהבנות הביאו, בכל זאת, מסיבת רווקות.

וביצה

אז הכנתי את עוגיות השמן זית, שכבר יצא לי להכין מספר פעמים, והן תמיד נחלו הצלחה מסחררת. נתקלתי בהן בלראשונה כשחיפשתי עוגיות פרווה, ומאז הן הפכו לעוגיות הקבועות שלי. השילוב של פרווה, טעים בטירוף, ומהיר הכנה הוא מושלם.

מוסיפים קמח ושיבולת שועל

הכנתי את העוגיות, וגם במסיבה הם התחסלו, קיבלו מחמאות וגם דרישות למתכון.

בצק עוגיות

אבל אז הייתה חינה.

וחתונה.

ולא היה לי זמן להעלות את המתכון.

צבעוני!

ואז הגיע פסח. ואמנם אני לא ממש שומרת, אבל עדיין נראה לי לא הגיוני להעלות מתכון עם קמח בפסח.

אז חיכיתי.

לפני אפיה

ועכשיו פסח נגמר.

לפניה אפייה2

אז קבלו אותן! העוגיות שיהפכו להיות העוגיות הקבועות שלכם. המתכונים מכאן ומכאן, עם ממש קצת שינויים.

תכינו ולא תתחרטו!

מוכן

עוגיות שמן זית מעולות

40 גרם סוכר חום

30 גרם סוכר לבן

2 כפות שמן זית

כפית תמצית וניל

ביצה

2 כפות ממרח חלב/חמאת בוטנים/ נוטלה

כוס קמח לבן (140 גרם)

חצי כפית סודה לשתייה

רבע כוס שיבולת שועל דקה (40 גרם)

40 גרם שוקולד לבן קצוץ (שליש כוס)

60 גרם עדשים צבעוניות

איך מכינים את זה

  1. מחממים תנור ל170 מעלות.
  2. בקערה מערבבים 2 סוגי סוכר ושמן זית.
  3. מוסיפים תמצית וניל, מלח וביצה, וטורפים לתערובת אחידה.
  4. מוסיפים את הממרח שבחרתם, ומערבבים. אם הממרח שלכם קשה, כדאי לחמם אותו בנמיקרוגל 10 שניות כדי שהוא יתרכך מעט ויטמע בבלילה.
  5. מוסיפים קמח, סודה לשתיה ושיבולת שועל, ומערבבים מעט, עד שהתערובת מתגבשת.
  6. מוסיפים את השוקולד והעדשים.
  7. יוצרים כדורים קטנים, מקשטים כל כדור בעדש או שניים, ואופים 10-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות בשוליים אבל עדיין מעט רכות במרכז.

יאממ

עוד קצת חפירות

  • אפשר ואף מומלץ להכפיל כמויות. מהכמות הזאת יוצאות כ-20 עוגיות קטנות, שמתחסלות ממש מהר.
  • לא, השמן זית לא מורגש.
  • אפשר להחליף את העדשים בשוקולד צ'יפס רגילים.
  • אפשר בכיף להקטין את כמות השוקולד, כמו שרואים בתמונה, העוגיות שלי היו מפוצצות בעדשים ובשוקולד. אני אוהבת את זה ככה, אבל גם אם תשתמשו ב50 גרם שוקולד קצוץ בסך הכל, זה עדיין יהיה מורגש J
  • אם רוצים מתכון עוד יותר בריא, ניתן להמיר רבע מכמות הקמח הלבן בקמח מלא.
  • העוגיות הללו כל כך מהירות וקלות להכנה, שהכנתי אותן באותו זמן שלקח לדייר השני להכין טוסט.
  • בתאבון!
פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגיות, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על עוגיות שמן זית מעולות וצבעוניות

  1. מור הגיב:

    הבוקר!
    הבוקר חשבתי לעצמי ״יא, אני צריכה לדבר עם רעות ולשאול אותה איך היה במסיבת הרווקות ובחתונה ובהכל״!

  2. גילה הגיב:

    נראה טעים בטרוף

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s