עוגת שוקולד בננות וקצפת חמאת בוטנים

יאמממ2אז בננות.

שוקולד וחמאהאני לא בדיוק יודעת מתי התחילה הסלידה שלי מבננות.

וסוכרכשהייתי ילדה אכלתי בננות. כל הילדים אוכלים בננות. האחיינית בת התשעה חודשים שלי חיסלה חצי בננה בזמן שהכנתי את העוגה.

וקקאו

אבל זה לא אומר שאהבתי בננות.

קרם חלק

פשוט, בניגוד לאבוקדו או קוטג' או יוגורטים עם חתיכות, לא זכור לי שממש סירבתי לאכול אותן.

ביצה

אבל מתישהו גדלתי והתבגרתי (בערך).

קצת קמנח

והבנתי שזה פשוט לא טעים לי.

מצערבבלא נוראי ומזעזע ולא אכיל בכלל.

ולתבנית

פשוט לא טעים.

קצת מקומטת

אחותי הגדולה, שמאוד אוהבת בננות, ניסתה במהלך השנים לדחוף לי לא מעט מתוקים שפשוט "לא מרגישים בהם את הבננות". היא שיקרה. תמיד הרגישו את הבננות.

בננותזה טעם די דומיננטי.

מצפיםאז חשבתי שאני אוכל להעביר את שארית חיי בלי להתעסק בדבר הצהוב הזה.

קרם חמאת בוטנים

אבל אז הגיע מנטקה, מביא בשורת הבננות.

עוזרתשיר עוזרת לי לזלף קצפת (או לאכול את השאריות)

בכל מקרה, עד עכשיו, פספסתי רק חודש אחד (הפרג), ולא התכוונתי לפספס שוב.

אז ניצלתי ביקור בירושלים כדי להכין עוגת שוקולד נחמדה, להניח מעליה פרוסות של בננות, ומעל קצפת חמאת בוטנים.

עוגה

היתרון – אפשר פשוט להוציא את פרוסות הבננה, שזה מה שאני עשיתי.

הדייר השני, שלא חובב בננות בעצמו, אכל הכל ושרד בגבורה.

אז המסקנה – עוגת שוקולד? טעים!! קצפת חמאת בוטנים? טעים!! בננות? אכיל ולא מפריע יותר מדי לשאר העוגה.

רוצים לראות מתכונים עם בננות שהכינו אנשים שבאמת אוהבים בננות? רוצו למנטקה

יאממי

עוגת שוקולד בננות וקצפת חמאת בוטנים

עוגה:

150 גרם שוקולד מריר

100 גרם חמאה

חצי כוס סוכר לבן

רבע כוס סוכר חום

כפית תמצית וניל

2 כפות קקאו

כף בייליס או כל ליקר שנראה לכם מתאים

3 ביצים

רבע כוס קמח

10 גרם אבקת אפיה (שקית)

2.5 בננות

קצפת:

250 מ"ל שמנת מתוקה

3 כפיות גדושות חמאת בוטנים

איך מכינים את זה

עוגה

  1. בסיר בינוני מניחים שוקולד, חמאה, סוכר, תמצית וניל וקקאו, ומבשלים על אש נמוכה עד לתערובת חלקה.
  2. מורידים מהאש ובוחשים פנימה את הליקר, מצננים מעט.
  3. מחממים תנור ל180 מעלות.
  4. שוברים ביצה אחת לתוך הסיר, מערבבים היטב עד שהיא נטמעת לחלוטין, וממשיכים ככה עם שאר הביצים.
  5. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שהם נטמעים.
  6. מפזרים מעט קקאו על התבנית, ומעבירים לתוכה את הבלילה.
  7. אופים 20 דקות, עד שקיסם יוצא עם מעט פירורים.
  8. שומרים במקרר

קצפת

מקציפים את השמנת המתוקה. כשנוצרת קצפת, מוסיפים את החמאת בוטנים ומקציפים מעט, עד שהיא נטמעת.

הרכבה

  1. חותכים את הבננות לטבעות, ומסדרים מעל העוגה.
  2. מעבירים את הקצפת חמאת בוטנים לשק זילוף עם פיה משוננת, ומזלפים מעל העוגה.
  3. שומרים במקרר עד להגשה.

עוד קצת חפירות

  • חשוב להקפיד לא לאפות את העוגה יותר מדי, בסך הכל מדובר בסוג של בראוניז.
  • אם רוצים שהעוגה תתאים לפסח, ממירים את הקמח בשקדים טחונים
  • לא חייבים לזלף את הקצפת חמאת בוטנים, אפשר פשוט למרוח אותה וליישר עם מרית.
  • שימו לב שבשום שלב לא מעבירים את הבלילה לקערה, מכינים את הכל בסיר וחוסכים כלי! גאוני!
  • אם אתם לא אוהבים בננות, אפשר לוותר, או פשוט לתת אותן למישהו שמעריך אותן קצת יותר.
  • בתאבון!

 

 

פוסט זה פורסם בקטגוריה עוגות, עם התגים , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

3 תגובות על עוגת שוקולד בננות וקצפת חמאת בוטנים

  1. מור הגיב:

    איזו גיבורה את!
    מבחינתי, אגב, זו נראית כמו העוגה המושלמת. השילוש הקדוש וזה.

    אה, והסו שף שלך מהממת 🙂

  2. שחף הגיב:

    אמיצה!! אני לא העזתי =(
    אה והעוגה פשוט יפההההה =)

  3. "בננות? אכיל ולא מפריע יותר מדי לשאר העוגה"
    חח אחלה סיילז ספיץ' 😉

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s