פאי חמאת בוטנים ושוקולד טבעוני

יאמממ

נעלמתי.

שעועית

באמת שנעלמתי.

בצק אפוי

אפילו פספסתי את חודש ריבת החלב הנפלא.

(טכנית: לא פספסתי. הכנתי טורט קפה עם קרם ריבת חלב וגנאש שוקולד, שיצא ממש טעים! אבל התמונות יצאו ממש גרועות בלי תמונה של התוצאה הסופית כי בעבודה שלי חיסלו לפני שהספקתי לצלם. אז לא הרגשתי בנוח לפרסם)

חמאת בוטנים

זה לא שלא אפיתי בתקופה הזאת.

ומייפל

הכנתי את עוגת המייפל שלי, ואת עוגיות השוקולד צ'יפס, אבל פשוט לא יצא לי לכתוב.

התערבבו

עבודה.

ממלאים את הפאי

וחו"ל ספונטני.

ואירועים שמצריכים ממני לטייל בכל הארץ.

כמעט מוכן

ובעיקר חוסר זמן.

מצפים

אבל עכשיו חזרתי! ואין דרך טובה יותר לחזור מפאי חמאת בוטנים ושוקולד שהוא גם טבעוני וגם מעולה!

פאי

מוכנים? לעבודה!

יאיי

פאי חמאת בוטנים ושוקולד טבעוני

בצק:

100 גרם מחמאה או מרגרינה, קפואה ומגוררת.

100 גרם קמח לבן

2 כפות סוכר

מלית:

250 גרם חמאת בוטנים עם שברים

100 מ"ל סירופ מייפל (חצי כוס בערך)

ציפוי:

60 גרם שוקולד מריר

חצי כוס חלב סויה

איך מכינים את זה

בצק

  1. מערבלים את כל החומרים במיקסר לקבלת בצק מעט פירורי.
  2. מקררים לחצי שעה במקרר.
  3. מחממים תנור ל170 מעלות.
  4. מרדדים את הבצק ומצמידים לתבנית פאי מתפרקת.
  5. מניחים מעל התבנית נייר אפייה ומעל משקולות אפייה (אני משתמשת בשעועית)
  6. אופים 10-12 דקות, מוציאים את המשקולות ואופים עוד כ-5 דקות, עד שההבצק זהוב.

מלית

בקערה טורפים ידנית מייפל וחמאת בוטנים, עד לקבלת תערובת חלקה.

ציפוי

מניחים את השוקולד והחלב בקערה חסינת חום (אני משתמשת בספל) ומחממים במיקרוגל (עשר שניות בכל פעם) עד להמסת השוקולד.

הרכבה

ממלאים את הבצק המוכן בתערובת חמאת הבוטנים והמייפל (מהשאריות ניתן ליצור כדורי טראפלס קטנים ולהקפיא, אפשר לאכול אותם סתם כך או לקשט את העוגה).

מעל הקרם שופכים את הגנאש.

מקררים לפחות שעה, ואז מניחים מעל את הקישוטים.

זוללים!

 

פאי2

עוד קצת חפירות

  • שומרים את הפאי במקרר עד חמישה ימים. מניסיון, הוא ייגמר הרבה פחות.
  • אם לא רוצים טראפלס, אפשר להכין רק שני שליש מכמות המלית.
  • לא טבעוניים? תחליפו את המחמאה בחמאה, ואת חלב הסויה בשמנת מתוקה.
  • בתאבון!
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, מושחת, פאי, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s