אירוני.
הפוסט האחרון שלי מדבר על כמה שחם, ואילו עכשיו כבר יורד גשם.
החורף מטפטף לו אל תוך השמיכות.
מרק מחליף את הסלט של ארוחת הערב.
תה חם מחליף את הגלידה (טוב נו, לא באמת מחליף, מתווסף לגלידה)
אנחנו מתכסים בשכבות שמאפשרות לנו להסתיר את הטארטלים הקטנים שמסתתרים לנו בבטן.
וזאת הבעיה, לא? הם כל כך קטנים, מתוקים וממכרים. לא תשימו לב וכבר חיסלתם שלושה או חמישה.
הטארטלטים הבאים אמנם נראים כמו הרבה עבודה, אבל בפועל – תוך פחות משעה הם כבר בתנור, הטעם והצורה המוקפדת יקצרו מחמאות.
מיני טארטלטים עם וניל ופירות יער
בצק:
150 גר` קמח
2 כפות קקאו
2 כפות סוכר
קורט מלח
100 גר` חמאה קרה חתוכה לקוביות
4 כפות מים קרים
מלית:
חצי פחית חלב מרוכז (200 מ"ל)
חלמון גדול
כף תמצית וניל איכותית
כוס פירות יער
איך מכינים את זה
בצק
מעבדים את כל החומרים מלבד המים במיקסר או במעבד מזון עד לתערובת פירורית. מוסיפים את המים ומעבדים עד שנוצר בצק.
יוצרים מהבצק כ-30 כדורים קטנים, משטחים לפיתות ומרפדים תבניות שקעים (אני השתמשתי בתבניות מיני מאפינס, אפשר להשתמש גם בתבנית מאפינס לקבלת טארטלטים גדולים יותר).
מכניסים את התבניות לפריזר בזמן שמכינים את המלית.
מלית
טורפים היטב חלב מרוכז, חלמון ווניל עד לקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
הרכבה
מחממים תנור ל170 מעלות.
אופציה א:
ממלאים את השקעים במלית כמעט עד הסוף. אופים 15-20 דקות עד שהמלית תופחת מעט והבצק יציב. מקשטים בפירות יער.
אופציה ב:
מניחים בכל שקע מעט פירות יער, ממלאים את השקע במלית. אופים 15-20 דקות עד שהמלית תפוחת מעט, פירות היער צובעים את הוניל והבצק יציב.
עוד קצת חפירות
- אני השתמשתי בתערובת של פירות יער. בהחלט אפשר לבחור רק סוג אחד (פטל, אוכמניות, דומדמניות ואפילו תותים)
- רוצים קרם לימון במקום קרם וניל? תחליפו את תמצית הוניל ברבע כוס של מיץ לימון
- ואם כבר עשיתם את זה, אולי כדאי להשמיט את הקקאו מהבצק
- בפוסט הבא – חוויות מתאילנד והסבר לכך שנעלמתי.